8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Ontdek de culturele hoofdstad Valletta

2018-02-26

Valletta is dé place to be dit jaar! De prachtige hoofdstad van Malta is namelijk uitgeroepen tot de culturele hoofdstad van Europa 2018. Deze titel heeft de stad te danken aan de rijke cultuur en historische hoogtepunten. Nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal te beleven is? Lees dan snel verder!

# 1. Wandel door de Republic Street

Wil je kennis maken met de unieke cultuur van Valletta? Maak dan een heerlijke wandeling door de Republic Street. Dit is de gezellige autovrije hoofdstraat van Valletta. Ook is de Republic Street een fantastische plek om te winkelen, het is namelijk dé winkelstraat van Malta. Vanuit de straat loop je zo naar de sfeervolle pleinen Great Siege Square en Palace Square. Op het Great Siege plein bezichtig je onder andere het gerechtsgebouw, een bouwwerk in Romeinse stijl en op het plein Palace Square het prachtige paleis van de Grootmeester. Ook is dit de ideale plek om te genieten met een verfrissend drankje in de zon. Heerlijk toch! 

mediterranean-241581_1920

# 2. Maak een koetstocht door Valletta

Een rondrit in een authentieke koest is dé manier om Valletta te verkennen. Een koets, ook wel karozzin genoemd is een traditioneel transportmiddel op Malta. Jarenlang werden deze karozzins gebruikt als alledaags vervoermiddel. Tegenwoordig worden ze alleen nog gebruikt om de prachtige stad te tonen aan de toeristen. Doordat je zelf de prijs en de duur van de tour afspreekt is het een ideale manier om de stad te verkennen! 

Malta - Valletta

# 3. Bezoek de St. John's Co-Cathedral

De St. John's Co-Cathedral mag je zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan Valletta. De kathedraal ligt centraal in de stad en is één van de mooiste kerken van Malta. De kerk is gebouwd in barok stijl en heel bijzonder. Vooral de binnenkant moet je echt bekijken. Deze is namelijk veel indrukwekkender dan de buitenkant. Het is rijkelijk versierd met schilderwerken op het plafond en op de wanden. Eén ding is zeker, je kijkt er echt je ogen uit!

Valletta church

# 4. Bezoek een historisch fort

De stadsmuren van Valetta zijn onderdeel van het bekende fort: Fort St. Elmo. Deze stadmuren zorgde vroeger voor de bescherming van Valletta. Tegenwoordig worden er tours gegeven over de restanten van het fort. In het fort zit het Maritime Museum gevestigd. Hier kom je alles te weten over het oorlogsverleden en de legendarische veldslagen van Malta. Maar het fort is vooral een bezoek waard vanwege het fantastisch uitzicht over het adembenemende landschap van Malta! 

msc-divina-602339_1920

# 5. Aanschouw de kanonschoten van de Saluting Battery

Valletta heeft twee hele bekende tuinen: de Upper en de Lower Barrakka Gardens. De Upper Barrakka Gardens is een echte aanrader. Het is een heerlijke plek om te genieten van de natuur, een prachtig uitzicht en een verfrissend drankje op het terras. Van maandag tot zaterdag tussen 12:00 uur en 13:00 uur aanschouw je hier de kanonschoten van de Saluting Battery. Dit is een waar spektakel! Het begint met een kleine ceremonie met uitleg en muziek en wordt afgesloten met de indrukwekkende kanonschoten. Kijkend naar dit spektakel geniet je ook nog eens van een prachtig uitzicht.

cannon-476470_1920 (1)

Ben je nieuwsgierig naar Valletta de culturele hoofdstad van Europa? Bekijk dan snel Bebsy's aanbiedingen voor een vakantie Malta en breng een bezoek aan de culturele stad Valletta!