9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

2020-10-15

Misschien dat je op dit moment nog niet over de kerst nadenkt, maar de kerstdagen zijn dichterbij dan je denkt. En weet je wat er dan ook aankomt? De leukste kerstmarkten 2020! De kerstmarkten in Duitsland zijn al jaren geliefde vanwege de charme en prachtige versiering. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel andere bijzondere kerstmarkten in Europa en buiten Europa te vinden. Struin over de leukste kerstmarkten van 2020 en laat je verrassen door de gezellige sfeer in de steden. Je komt geheid terug met de leukste souvenirs en cadeaus. Welke kerstmarkten het in 2020 helemaal zijn? Dat lees je hier! En het grote voordeel aan nu alvast je kerstreis 2020 boeken? De reizen inclusief vlucht en hotel zijn nu nog lekker voordelig. 

#1. Kerstmarkten 2020: Berlijn

De kerstmarkten van Duitsland staan bekend als één van de meest geliefde kerstmarkten Europa. En dat is ook niet zo gek! In de grote steden van Duitsland komt kerst echt tot leven. Vooral in de hoofdstad Berlijn. De grootste en allermooiste kerstmarkt 2020 van Berlijn is ongetwijfeld de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche. Vanwege het overweldigende succes wordt deze kerstmarkt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. Je vindt hier meer dan 170 kerstkraampjes waar je van alles kan kopen. Proef bijvoorbeeld eens de verrukkelijke glühwein of koop een gekke kersttrui voor je oom. Naast het kerstshoppen op de kerstmarkt kan je ook verder winkelen in de om de hoek gelegen winkelstraat Kurfürstendamm.

Heb jij ook zin gekregen om een van de leukste kerstmarkten 2020 Duitsland te bezoeken? Ga dan tussen 23 november 2020 en 3 januari 2021 op stedentrip naar Berlijn! Je boekt hier je kerstreis Berlijn inclusief vlucht en hotel op steenworpafstand van de kerstmarkt.

Sfeervolle kraampjes op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

Sfeervolle kraampjes op de kerstmarkt 2020 in Berlijn

#2. Kerstmarkten 2020: Milaan

Misschien denk je niet meteen aan Milaan als je een kerstmarkt 2020 wil bezoeken. Maar dat is geheel onterecht! De mooiste kerstmarkt 2020 van Milaan vind je op de Piazza Duomo. En die locatie is echt fantastisch! Je kerstinkopen doen met de iconische Duomo op de achtergrond, als dat geen win-winsituatie is. Naast de leuke kerstmarkt met 100 stalletjes wordt er ook een 28 meter hoge kerstboom opgetogen. En dat wordt groots gevierd! Voor een bijzondere kerst ben je bij de kerstmarkt 2020 van Milaan aan het juiste adres.

De kerstmarkt op Piazza Duomo vindt plaats van 27 november 2020 tot en met 6 januari 2021. Bekijk hier onze kerstreis Milaan en verblijf vlak bij de kerstmarkt 2020 van Milaan.

Het winkelcentrum bij de kerstmarkt een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

Het winkelcentrum bij de kerstmarkt Duomo tijdens de kerstmarkten 2020

#3. Kerstmarkten 2020: Florence

De Italiaanse stad Florence wordt tijdens de kerstperiode helemaal ondergedompeld in de kerst! Door de stad heen vind je verschillende kerstmarkten, maar de mooiste én oudste kerstmarkt is toch wel de kerstmarkt op Piazza Santa Croce. Deze kerstmarkt wordt al 500 jaar georganiseerd, dus kerstvieren kunnen ze hier wel! De kerstmarkt bestaat uit ongeveer 50 houten kraampjes met mooie, leuke en lekkere dingen. Je vindt er kerstversieringen en allerlei lekkers voor de kerst, zoals apfelstrudel, glühwein en delicatessen uit heel Europa. Deze kerstreis naar Florence wordt zeker een succes! 

Kerstmarkt Florence 2020 vindt plaats van 28 november 2020 t/m 20 december 2020 op Piazza Santa Croce. Wil jij Florence tijdens de kerst zelf meemaken? Boek dan nu een goedkope kerstreis Florence inclusief vlucht en hotel. 

De mooie kerstmarkt Florence 2020 op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De mooie kerstmarkt Florence 2020 op Piazza Santa Croce

#4. Kerstmarkt 2020: Stockholm

Wil jij dit jaar goed in de kerststemming komen? Dan ben je op de kerstmarkt 2020 van Stockholm aan het juiste adres. Dat is namelijk echt een sprookje! Overal waar je kijkt hangen sfeervolle lichtjes, de straten zijn mooi versierd en met een beetje geluk ligt er zelfs een wit pak glinsterend sneeuw. Elk jaar wordt in het oude centrum van Stockholm, Gamla Stan, de kerstmarkt van Stockholm gehouden. Hier vind je leuke handgemaakte cadeautjes en proef je de lokale glögg (glühwein) of heerlijke chocolademelk. Ook geniet je hier van lokale specialiteiten als gerookte worstjes, eland en Zweeds snoepgoed. Zoals je ziet wordt een kerstreis 2020 Stockholm er een om niet snel te vergeten!

Kerstmarkt Stockholm 2020 vindt plaats van 23 november 2020 t/m 23 december 2020 in Gamla Stan. Bekijk hier de perfecte kerstreis Stockholm inclusief vlucht en hotel dichtbij de kerstmarkt 2020.

De sfeervolle kerstmarkt 2020 Stockholm met een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De sfeervolle kerstmarkt 2020 Stockholm met sneeuw

#5. Kerstmarkt 2020: Krakau

Wist je dat de kerstmarkt van Krakau door de CNN al een paar keer is uitgeroepen tot een van de leukste kerstmarkten van Europa? Dit maakt de kerstmarkt 2020 Krakau zeker een bezoek waard! Elk jaar wordt de Grote Markt omgetoverd tot een waar winterwonderland. Je vindt er veel kraampjes met traditioneel eten, snoep en leuke cadeautjes. Ook wordt er van alles georganiseerd op de kerstmarkt 2020 Krakau! Denk aan optredens van (kinder)koren en een kerststalwedstrijd. Sommige van deze kerststallen worden 2 meter hoog! Krakau is een prachtige stad die tijdens kerstmarkt Krakau alleen maar mooier wordt. Ontdek het dit jaar zelf!

De kerstmarkt Krakau 2020 op de Grote Markt is geopend van 30 november t/m 26 december 2020. Wil jij de kerstmarkt dit jaar bezoeken? Dat kan! Boek een goedkope kerstreis Krakau en maak het zelf mee. 

De Grote Markt met de kerstmarkt 2020 Krakau op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De Grote Markt met de kerstmarkt 2020 Krakau

#6. Kerstmarkt 2020: Athene

Als je denkt aan een kerstreis 2020 komt Athene misschien als eerste bij je op. Toch is het een heerlijke stad om in de kerststemming te komen! De straten worden mooi versierd en rondom het Syntagmaplein en de Nationale Tuinen wordt van alles georganiseerd. Hier vind je dan ook de kerstmarkt 2020 Athene. De kerstmarkt staat vol met leuke kerstkraampjes met kerstspullen en lekker eten, livemuziek en activiteiten voor kinderen. Buiten de kerstmarkt 2020 Athene om moet je ook echt een bezoek brengen aan Little KooK tijdens de kerstperiode! Dit restaurant wordt tijdens de kerst omgetoverd tot een waar winterwonderland. Nergens is de kerstversiering zo uitbundig als hier. Dit mag je dan ook zeker niet overslaan tijdens een kerstreis Athene!

De kerstmarkt wordt van 7 december t/m 30 december 2020 gehouden rondom het Syntagmaplein. Haal het maximale uit je kerstreis Athene met een kerstreis van Bebsy! 

Het prachtig versierde restaurant Little KooK in Athene op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

Het prachtig versierde restaurant Little KooK in Athene

#7. Kerstmarkt 2020: Gdansk

Een kerstreis naar Gdansk staat garant voor een unieke kerstsfeer, leuke kerstkraampjes en hoogstwaarschijnlijk sneeuw. Dat is toch alles waar je van durft te dromen tijdens een kerstreis? Gdansk is dan ook de perfecte bestemming om in de kerstsfeer te komen. Zeker als je een bezoek brengt aan het Targ Węglowy-plein. Hier wordt namelijk ook dit jaar weer de kerstmarkt 2020 van Gdansk georganiseerd. Wandel langs de 60 kraampjes vol leuke kerstversiering, handgemaakte sieraden, heerlijke gebakjes en versgebakken broodjes. De gigantische kerstboom, de vele kerstverlichting en elfenparades maken de kerstmarkt 2020 Gdansk helemaal af. Het belooft echt een sprookjesachtige kerst te worden! 

Wil jij de kerstmarkt 2020 van Gdansk bezoeken? Kom dan van 23 november 2020 t/m 1 januari 2021 naar het Targ Węglowy-plein. Bekijk dan hier onze kerstreis Gdansk en verblijf vlak bij een van de indrukwekkendste kerstmarkten 2020.

Kerstmarkt 2020 Gdansk op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

Kerstmarkt 2020 Gdansk

#8. Kerstmarkten 2020: Budapest

Dat Budapest een prachtige stad is vol met detail wisten we al, maar dat het tijdens de kerst nog vele malen mooier is verrast zelfs ons! Budapest wordt vanaf midden november tot eind december omgetoverd tot een sprookjesachtige stad vol met kerstversieringen. Vanaf de burcht van Buda geniet je in de avond van een spectaculair uitzicht op de verlichte Donau en de stad. Natuurlijk kan een bezoek aan een kerstmarkt ook niet ontbreken om echt in de kerstsfeer te komen. De kerstmarkt op Vörösmarty is een van de grootste kerstmarkten 2020 van Europa. Er zijn meer dan 100 kraampjes met lekkernijen en handgemaakte souvenirs. Hier slaag je dus geheid voor unieke kerstcadeaus!

De kerstmarkt is geopend vanaf 7 november 2020 tot 1 januari 2021. Heb jij ook zo’n zin gekregen om de kerstsfeer in Budapest te proeven? Bekijk dan hier onze kerstreis Budapest en verblijf vlak bij een van de leukste kerstmarkten van 2020!

De kerstmarkt 2020 met op de achtergrond de Sint-Stefanusbasiliek op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De kerstmarkt 2020 met op de achtergrond de Sint-Stefanusbasiliek

#9. Kerstmarkten 2020: Wenen

Kerst in Wenen, dát is iets wat je meegemaakt moet hebben! Wandelend door de verlichte straten van Wenen zie je de mooiste kerstversiering in overvloed. Ja, de Wenenaren weten wel hoe zij kerst moeten vieren! Naast dat de stad prachtig versierd is, vind je hier ook de mooiste kerstmarkt 2020 van Europa: de Christkindlmarkt. Op deze bijzondere kerstmarkt zijn meer dan 150 verschillende kraampjes met lokale delicatessen, handgemaakte souvenirs en andere leuke cadeaus. Wat de kerstmarkt van Wenen nóg leuker maakt, is de grote schaatsbaan waar je heerlijk kan rondschaatsen. De prachtig versierde stad, de mooiste kerstmarkt 2020 van Europa én de grote schaatsbaan maken van Wenen de ideale stad om in de kerststemming te komen!

De kerstmarkt staat van 20 november tot en met 26 december 2021 en is geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 21:30 uur in de avond. Verblijf in een prachtig hotel op loopafstand van de kerstmarkt. Bekijk hier de kerstreis Wenen inclusief vlucht én hotel.

De kerstmarkt 2020 Christkindlmarkt in Wenen op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De kerstmarkt 2020 Christkindlmarkt in Wenen

#10. Kerstmarkten 2020: New York

Wat is er nou mooier dan in de kerstsfeer komen in the city that never sleeps: New York! Tijdens de kerstperiode veranderen de straten en etalages van winkels in prachtige kerstkunstwerken. Hier komt kerst echt tot leven! Grote kans dat jij hier geniet van een magisch witte kerst. Zie je jezelf al lopen door het besneeuwde Central Park met op de achtergrond de verlichte skyline van New York? Als dat geen mooie plaatjes oplevert! Naast een bezoek aan Central Park mag je tijdens je kerstreis New York ook zeker Bryant Park niet overslaan! Dit is de perfecte plek voor het inslaan van kerstcadeaus. In dit park vind je de kerstmarkt 2020 van New York. De kerstmarkt telt tientallen kerstkraampjes met leuke en unieke kerstproducten. Maar het park biedt meer dan de kerstkraampjes. Er is ook een schaatsbaan en café. Vergeet ook zeker niet de beroemde kerstboom te bezoeken bij Rockefeller Center. In New York ben je verzekerd van een écht kerstgevoel. Het is dan ook geen wonder dat deze bestemming op de bucketlist staat van veel mensen om te bezoeken met kerst.

Kerstmarkt 2020 New York is te bezoeken van 31 oktober 2020 tot 5 januari 2021. Wil jij ook de kerstsfeer proeven in New York? Bekijk dan hier onze kerstreis New York en verblijf vlak bij  een van de indrukwekkendste kerstmarkten 2020.

De schaatsbaan Rockefeller kerstmarkt 2020 New York op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De schaatsbaan Rockefeller op de kerstmarkt 2020 New York

#11. Kerstmarkten 2020 Praag

Altijd al een stedentrip Praag willen maken? Dan is het een heel goed idee om dit in de decembermaand te doen. Tijdens deze periode is er namelijk zoveel te zien én te doen. Praag heeft een sprookjesachtige look en tijdens de kerstperiode lijkt het net of je in winterwonderland staat! Wist je dat Praag ook over een ontzettend leuke kerstmarkten 2020 beschikt? Deze kerstmarkten horen ongetwijfeld tot de leukste kerstmarkten 2020 van Europa. De grootste kerstmarkt van Praag vind je op het Oude Stadsplein. Je vindt hier verschillende kraampjes met traditionele Tsjechische dingen en een groot podium met een kerststal met echte dieren. Ze hebben echt hun best gedaan om een goede imitatie van de kerststal neer te zetten! Daarnaast vind je hier ook een indrukwekkende grote kerstboom die je ongetwijfeld in de kerstsfeer brengt.

Heb jij ook zin om de kerst te proeven op een van de meest sprookjesachtige kerstmarkten van Europa? Breng dan tussen 28 november 2020 en 6 januari 2021 een bezoek aan de kerstmarkt in Praag. Bekijk hier de perfecte kerstreis Praag inclusief vlucht en hotel vlak bij de kerstmarkt.  


De grote kerstboom op de kerstmarkt 2020 op het Oude Stadsplein in Praag op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De grote kerstboom op de kerstmarkt 2020 op het Oude Stadsplein in Praag

#12. Kerstmarkten 2020: Londen

Kerst in Londen, wie wil dat nou niet? Deze stad is razend populair om te kerstshoppen in bekende straten, zoals Oxford Street. Maar ook op een van de vele kerstmarkten van Londen zit je goed voor je kerstinkopen. De meest geliefde en zonder twijfel de leukste kerstmarkt 2020 vind je in Hyde Park. Dit park wordt letterlijk omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Trek je schaatsen aan en ga romantisch schaatsen op de schaatsbaan, maak een rondje in het reuzenrad met prachtig uitzicht of maak een ritje in de achtbaan. Het muziekpodium met kampvuur is de ideale plek om te genieten van een lekker hapje of drankje onder het genot van hippe en kerstachtige muziek. De kerstmarkt in Londen moet je een keer meemaken!

De kerstmarkt in Hyde Park is geopend van 21 november 2020 tot en met 5 januari 2021. Alleen op Eerste Kerstdag is de markt gesloten. Ga dit jaar voor een stedentrip Londen en bezoek een van de meest bruisende kerstmarkten 2020! Bekijk hier de kerstreis Londen inclusief vlucht en hotel nabij de kerstmarkt.

De schaatsbaan in Hyde Park in Londen tijdens de kerstmarkt 2020 op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De schaatsbaan in Hyde Park in Londen tijdens de kerstmarkt 2020

#13. Kerstmarkten 2020: Kopenhagen

Kopenhagen tijdens de kerst, dat is echt een goed idee. In de kerstperiode vind je hier verschillende kerstmarkten 2020. Voor een echte indrukwekkende en bijzondere kerstmarkt moet je een bezoek brengen aan het Tivoli Park. Het Tivoli Park is een wereldbekend attractiepark midden in het centrum van Kopenhagen. Tijdens de kerstperiode zijn alle attracties open en prachtig verlicht. Stap in een achtbaan en kijk uit over de prachtige kerstkraampjes. Na je ritje geniet je van een overheerlijke mok warme chocolademelk bij een van de kraampjes. Eenmaal opgewarmd is het tijd om de Kerstman te ontmoeten of zelf een ritje te maken met de rendieren. Dit is kerst op z’n best!

De kerstmarkt is geopend van 13 november 2020 tot 3 januari 2021. Dus heb jij zin om de kerstman op bijzondere kerstmarkten 2020 te ontmoeten? Ga dan voor een kerstreis Kopenhagen. Bekijk hier onze kerstreis Kopenhagen inclusief vlucht en hotel vlak bij de kerstmarkt van 2020!

Het versierde park Tivoli tijdens de kerstmarkt 2020 op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

Het versierde park Tivoli tijdens de kerstmarkt 2020

#14. Kerstmarkten 2020: Tallinn

Tallinn heeft een prachtig middeleeuws stadscentrum. Dit stadscentrum is het perfecte decor voor een sfeervolle kerstmarkt. En een kerstmarkt neerzetten, doen ze gelukkig al jaren! Het oude stadsplein is tijdens de kerstmaanden versierd met 40.000! lichtjes en vele knusse kraampjes. Hier ben je aan het juiste adres voor lekkernijen en handgemaakte traditionele producten. Ook de kerstman vind je hier ieder jaar in zijn eigen huisje. De kerstmarkt 2020 van Tallinn viert dit jaar nog iets anders heel bijzonders. Dit jaar is het de 577e keer dat de kerstboom op het plein wordt tentoongesteld. Dat wordt groots gevierd! Een bezoek aan de kerstmarkt 2020 van Tallinn is een unieke ervaring die je mee moet hebben gemaakt.

De kerstmarkt van Tallinn vindt plaats van 15 november 2020 tot en met 5 januari 2021. Je boekt hier je kerstreis Tallinn inclusief vlucht en centraal hotel.

De gezellige kerstmarkt 2020 van Tallinn op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De gezellige kerstmarkt 2020 van Tallinn

#15. Kerstmarkten 2020: Edinburgh

Een nog relatief nieuwe kerstmarkt in Europa vind je in Edinburgh. Dat zou je overigens niet zeggen hoor als je tijdens de kerstperiode door Edinburgh wandelt. De straten zijn prachtig versierd en er zijn verschillende kerstmarkten 2020. De grootste kerstmarkt 2020 is ongetwijfeld die in East Princess Street. Deze kerstmarkt is geïnspireerd op andere Europese kerstmarkten en heeft veel elementen overgenomen van de kerstmarkten anno 2020 in Duitsland. Tijdens je bezoek aan de kerstmarkt geniet je van heerlijke glühwein, Duitse worst, pannenkoeken en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook voldoende kraampjes om je kerstinkopen te doen. Verder vind je hier ook vele attracties, zoals een draaimolen, lichtshows en een schaatsbaan. De kerstmarkt 2020 van Edinburgh is er een die je niet wil missen!

De kerstmarkt is geopend van 15 november 2020 tot en met 3 januari 2021. Ook zo’n zin gekregen om met de Schotten kerst te vieren? Bekijk dan hier de ultieme kerstreis Edinburgh.

De gezellige kerstmarkt 2020 van Edinburgh op een van de top 15 mooiste kerstmarkten van 2020

De gezellige kerstmarkt 2020 van Edinburgh

Heb jij na het lezen van deze blog ook zo’n zin gekregen om de kerstmarkten van 2020 te ontdekken? Bekijk dan ons volledige aanbod voor alle kerstreizen 2020!


In verband met het covid-19 zijn de openingstijden van de kerstmarkten onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat de steden alsnog besluiten de kerstmarkten niet door te laten gaan. Het is daarom raadzaam, als je op kerstreis wil gaan, dit zelf nog eens extra te controleren. Bebsy kan niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele wijzigingen.