8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

10 x de mooiste kerstmarkten van 2018

2018-09-14

Misschien dat je op dit moment nog niet over de kerst nadenkt, maar de kerstdagen zijn dichterbij dan je denkt. En weet je wat er dan ook aankomt? De leukste kerstmarkten 2018! De kerstmarkten in Duitsland zijn al jaren geliefde vanwege de charme en prachtige versiering. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel andere prachtige kerstmarkten in Europa en buiten Europa te vinden. Struin over de leukste kerstmarkten van 2018 en laat je verrassen door de gezellige sfeer in de steden. Je komt geheid terug met de leukste souvenirs en cadeaus. Welke kerstmarkten het in 2018 helemaal zijn? Dat lees je hier! En het grote voordeel aan nu alvast je kerstreis 2018 boeken? De reizen inclusief vlucht en hotel zijn nu nog lekker voordelig. 

#1. Kerstmarkten 2018: Budapest

Dat Budapest een prachtige stad is vol met detail wisten we al, maar dat het tijdens de kerst nog vele malen mooier is verrast zelfs ons! Budapest wordt vanaf midden november tot eind december omgetoverd tot een sprookjesachtige stad vol met kerstversieringen. Vanaf de burcht van Buda geniet je in de avond van een spectaculair uitzicht op de verlichte Donau en stad. Natuurlijk kan een bezoek aan een kerstmarkt ook niet ontbreken om echt in de kerstsfeer te komen. De kerstmarkt op Vörösmarty is een van de grootste kerstmarkten 2018 van Europa. Er zijn meer dan 100 kraampjes met lekkernijen en handgemaakte souvenirs. Hier slaag je dus geheid voor unieke kerstcadeaus!

De kerstmarkt is geopend vanaf 26 november 2018 tot en met 31 december 2018. Heb jij ook zo’n zin gekregen om de kerstsfeer in Budapest te proeven? Bekijk dan hier onze kerstreis Budapest en verblijf vlak bij een van de leukste kerstmarkten van 2018!

Budapest - Sint-Stefanusbasiliek kerstmark 2018

De kerstmarkt met op de achtergrond de Sint-Stefanusbasiliek

#2. Kerstmarkten 2018: Wenen

Kerst in Wenen, dát is iets wat je meegemaakt moet hebben! Wandelend door de verlichte straten van Wenen zie je de mooiste kerstversiering in overvloed. Ja, de Wenenaren weten wel hoe zij kerst moeten vieren! Naast dat de stad prachtig versiert is, vind je hier ook de mooiste kerstmarkt 2018 van Europa: de Christkindlmarkt. Op deze kerstmarkt zijn meer dan 150 verschillende kraampjes met lokale delicatessen, handgemaakte souvenirs en andere leuke cadeaus. Wat de kerstmarkt van Wenen nóg leuker maakt, is de grote schaatsbaan waar je heerlijk kan rond schaatsen. De prachtig versierde stad, de mooiste kerstmarkt 2018 van Europa én de grote schaatsbaan maken Wenen een ideale stad om in de kerststemming te komen!

De kerstmarkt staat van 17 november 2018 tot en met 6 januari 2019 en is geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur in de avond. Verblijf in een prachtig hotel op loopafstand van de kerstmarkt. Bekijk hier de kerstreis Wenen inclusief vlucht én hotel.

Kerstmarkt 2018 Christkindlmarkt Wenen

De kerstmarkt Christkindlmarkt in Wenen

#3. Kerstmarkten 2018: New York

Wat is er nou mooier dan in de kerstsfeer te komen in the city that never sleeps: New York! Tijdens de kerstperiode veranderen de straten en etalages van winkels in prachtige kerstkunstwerken. Hier komt Kerst echt tot leven! Grote kans dat jij hier geniet van een magisch witte kerst. Zie je jezelf al lopen door het besneeuwde Central Park met op de achtergrond de verlichte skyline van New York? Als dat geen mooie plaatjes oplevert! Naast een bezoek aan Central Park mag je tijdens je kerstreis New York ook zeker het Bryant Park niet overslaan! Dit is de perfecte plek voor het inslaan van kerstcadeaus. In dit park vind je de kerstmarkt 2018 van New York. De kerstmarkt telt tientallen kerstkraampjes met leuke en unieke kerstproducten. Maar het park biedt meer dan de kerstkraampjes. Er is ook een schaatsbaan en café. Vergeet ook zeker niet de beroemde kerstboom te bezoeken bij Rockefeller Center. In New York ben je verzekerd van een écht kerstgevoel. Het is dan ook geen wonder dat deze bestemming op de bucketlist staat van veel mensen om te bezoeken met Kerst.

Kerstmarkt 2018 New York is van 16 november 2018 tot en 24 december 2018. De kerstmarkt is geopend van 11:00 tot 20:00 uur en is gesloten op Thanksgiving (22 november). Wil jij ook de kerstsfeer proeven in New York? Bekijk dan hier onze kerstreis New York en verblijf vlak bij  een van de indrukwekkendste kerstmarkten van 2018.

De schaatsbaan Rockefeller kerstmarkt 2018 New York

De schaatsbaan Rockefeller

#4. Kerstmarkten 2018: Berlijn

De kerstmarkten van Duitsland staan bekend als één van de meest geliefde kerstmarkten. En dat is ook niet zo gek! In de grote steden van Duitsland komt kerst echt tot leven, vooral in de hoofdstad Berlijn. De grootste en allermooiste kerstmarkt 2018 van Berlijn is ongetwijfeld de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche. Vanwege het overweldigende succes wordt deze kerstmarkt dit jaar voor de 35e keer georganiseerd. Je vindt hier meer dan 170 kerstkraampjes waar je van alles kan kopen. Proef bijvoorbeeld eens de verrukkelijk glühwein of koop een gekke kersttrui voor je oom. Naast het kerstshoppen op de markt kan je ook verder winkelen in de om de hoek gelegen leukste winkelstraat van Berlijn: Kurfürstendamm.

Heb jij ook zin gekregen om een van de leukste kerstmarkten in Duitsland te bezoeken? Ga dan tussen 26 november 2018 en 6 januari 2018 op stedentrip naar Berlijn! Je boekt hier je kerstreis Berlijn inclusief vlucht en hotel op steenworpafstand van de kerstmarkt.

Berlijn - Kerstmarkt

Sfeervolle kraampjes op de kerstmarkt in Berlijn

#5. Kerstmarkten 2018: Praag

Altijd al een stedentrip Praag willen maken? Dan is het een heel goed idee om dit in de decembermaand te doen. Tijdens deze periode is er namelijk zoveel te zien én te doen. Praag heeft een sprookjesachtige look en tijdens de kerstperiode lijkt het net of je in winterwonderland staat! Wist je dat Praag ook over een ontzettend leuke kerstmarkt beschikt? Deze kerstmarkt hoort ongetwijfeld tot de leukste kerstmarkten 2018 van Europa. De grootste kerstmarkt van Praag vind je op het Oude Stadsplein. Je vindt hier verschillende kraampjes met traditionele Tsjechische dingen en een groot podium met een kerststal met echte dieren. Ze hebben echt hun best gedaan om een goede imitatie van de kerststal neer te zetten! Daarnaast vind je hier ook een indrukwekkende grote kerstboom die je ongetwijfeld in de kerstsfeer brengt.

Heb jij ook zin om de kerst te proeven op een van de meest sprookjesachtige kerstmarkten van Europa? Breng dan tussen 1 december 2018 en 6 januari 2019 een bezoek aan de kerstmarkt in Praag. Bekijk hier de perfecte kerstreis Praag inclusief vlucht en hotel vlak bij de kerstmarkt.  


De kerstmarkt 2018 in Praag

De grote kerstboom op het Oude Stadsplein in Praag

#6. Kerstmarkten 2018: Londen

Kerst in Londen, wie wil dat nou niet? Deze stad is razend populair om te kerstshoppen in bekende straten, zoals Oxford Street. Maar ook op een van de vele kerstmarkten Londen van 2018 zit je hier goed voor je kerstinkopen. De meest geliefde en zonder twijfel de leukste kerstmarkt vind je in Hyde Park. Dit park wordt letterlijk omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Trek je schaatsen aan en ga romantisch schaatsen op de schaatsbaan, maak een rondje in het reuzenrad met prachtig uitzicht of maak een ritje in de achtbaan. Het muziekpodium met kampvuur is de ideale plek om te genieten van een lekker hapje of drankje onder het genot van hippe en kerstachtige muziek. De kerstmarkt in Londen moet je een keer meemaken!

De kerstmarkt in Hyde Park is geopend van 22 november 2018 tot en met 6 januari 2019. Alleen op Eerste Kerstdag is de markt gesloten. Ga dit jaar voor een stedentrip Londen en bezoek een van de meest bruisende kerstmarkt van 2018! Bekijk hier de kerstreis Londen inclusief vlucht en hotel nabij de kerstmarkt.

De schaatsbaan op de kerstmarkt 2018 Londen

De schaatsbaan in Hyde Park in Londen

#7. Kerstmarkten 2018: Kopenhagen

Kopenhagen tijdens de kerst, dat is echt een goed idee. In de kerstperiode vind je hier verschillende kerstmarkten in 2018. Voor een echte indrukwekkende en bijzondere kerstmarkt moet je een bezoek brengen aan het Tivoli Park. Het Tivoli Park is een wereldbekend attractiepark midden in het centrum van Kopenhagen. Tijdens de kerstperiode zijn alle attracties open en prachtig verlicht. Stap in een achtbaan en kijk uit over de prachtige kerstkraampjes. Na je ritje geniet je van een overheerlijke mok warme chocolademelk bij een van de kraampjes. Eenmaal opgewarmd is het tijd om de Kerstman te ontmoeten of zelf een ritje te maken met de rendieren. Dit is kerst op z’n best!

De kerstmarkt is geopend van 17 tot 31 december 2018. Dus heb jij zin om de Kerstman op een van de uniekste kerstmarkten 2018 te ontmoeten? Ga dan voor een kerstreis Kopenhagen. Bekijk hier onze kerstreis Kopenhagen inclusief vlucht en hotel vlak bij de kerstmarkt van 2018!

Kerstmarkt 2018 Park Tivoli in Kopenhagen

Het versierde park Tivoli tijdens de kerstmarkt

#8. Kerstmarkten 2018: Milaan

Misschien denk je niet meteen aan Milaan als je een kerstmarkt 2018 wil bezoeken. Maar dat is geheel onterecht! De mooiste kerstmarkt 2018 van Milaan vind je op de Piazza Duomo. En die locatie is echt fantastisch! Je kerstinkopen doen met de iconische Duomo op de achtergrond, als dat geen win-winsituatie is. Naast de leuke kerstmarkt met 100 stalletjes wordt er ook een 28 meter hoge kerstboom opgetogen. En dat wordt groots gevierd! Voor een bijzondere Kerst ben je bij de kerstmarkt 2018 van Milaan aan het juiste adres.

De kerstmarkt op Piazza Duomo vindt plaats van 11 december 2018 tot en met 6 januari 2019. Bekijk hier onze kerstreis Milaan en verblijf vlak bij de kerstmarkt 2018 van Milaan.

Het winkelcentrum bij de kerstmarkt 2018 Duomo Milaan

Het winkelcentrum bij de kerstmarkt Duomo 

#9. Kerstmarkten 2018: Tallinn

Tallinn heeft een prachtig middeleeuws uitziend stadscentrum. Dit stadscentrum is het perfect decor voor een sfeervolle kerstmarkt. En een kerstmarkt neerzetten, doen ze gelukkig al jaren! Het oude stadsplein is tijdens de kerstmaanden versierd met 40.000! lichtjes en vele knusse kraampjes. Hier ben je aan het juiste adres voor lekkernijen en handgemaakte traditionele producten. Ook de Kerstman vind je hier ieder jaar in zijn eigen huisje. De kerstmarkt 2018 van Tallinn viert dit jaar nog iets anders heel bijzonders. Dit jaar is het de 575e keer dat de kerstboom op het plein wordt tentoongesteld. En dat wordt groots gevierd! Een bezoek aan de kerstmarkt 2018 van Tallinn is een unieke ervaring die je mee moet hebben gemaakt.

De kerstmarkt van Tallinn vindt plaats van 24 november 2018 tot en met 5 januari 2019. De openingstijden zijn van 10:00 tot 19:00 uur. Je boekt hier je kerstreis Tallinn inclusief vlucht en centraal hotel.

Kerstmarkt Tallinn 2018

De gezellige kerstmarkt van Tallinn

#10. Kerstmarkten 2018: Edinburgh

Een nog relatieve nieuwe kerstmarkt in Europa vind je in Edinburgh. Dat zou je overigens niet zeggen hoor als je tijdens de kerstperiode door Edinburgh wandelt. De straten zijn prachtig versierd en er zijn verschillende kerstmarkten in 2018. De grootste kerstmarkt 2018 is ongetwijfeld die in East Princess Street. Deze kerstmarkt is geïnspireerd op andere Europese kerstmarkten en heeft veel elementen overgenomen van de kerstmarkten anno 2018 in Duitsland. Tijdens je bezoek aan de kerstmarkt geniet je van heerlijke glühwein, Duitse worst, pannenkoeken en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook voldoende kraampjes om je kerstinkopen te doen. Verder vind je hier ook vele attracties, zoals een draaimolen, lichtshows en een schaatsbaan. De kerstmarkt 2018 van Edinburgh is er een die je niet wil missen!

De kerstmarkt is geopend van 16 november 2018 tot en met 5 januari 2019. De openingstijden zijn van 10:00 tot 22:00 uur. Ook zo’n zin gekregen om met de Schotten kerst te vieren? Bekijk dan hier de ultieme kerstreis Edinburgh.

Kerstmarkt van Edinburgh

De gezellige kerstmarkt van Edinburgh

Heb jij na het lezen van deze blog ook zo’n zin gekregen om de kerstmarkten van 2018 te ontdekken? Bekijk dan ons volledige aanbod voor alle kerstreizen 2018!