9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Top 10 mooiste kerstmarkten van 2019

2019-10-03

Misschien dat je op dit moment nog niet over de kerst nadenkt, maar de kerstdagen zijn dichterbij dan je denkt. En weet je wat er dan ook aankomt? De leukste kerstmarkten 2019! De kerstmarkten in Duitsland zijn al jaren geliefde vanwege de charme en prachtige versiering. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel andere bijzondere kerstmarkten in Europa en buiten Europa te vinden. Struin over de leukste kerstmarkten van 2019 en laat je verrassen door de gezellige sfeer in de steden. Je komt geheid terug met de leukste souvenirs en cadeaus. Welke kerstmarkten het in 2019 helemaal zijn? Dat lees je hier! En het grote voordeel aan nu alvast je kerstreis 2019 boeken? De reizen inclusief vlucht en hotel zijn nu nog lekker voordelig. 

#1. Kerstmarkten 2019: Budapest

Dat Budapest een prachtige stad is vol met detail wisten we al, maar dat het tijdens de kerst nog vele malen mooier is verrast zelfs ons! Budapest wordt vanaf midden november tot eind december omgetoverd tot een sprookjesachtige stad vol met kerstversieringen. Vanaf de burcht van Buda geniet je in de avond van een spectaculair uitzicht op de verlichte Donau en stad. Natuurlijk kan een bezoek aan een kerstmarkt ook niet ontbreken om echt in de kerstsfeer te komen. De kerstmarkt op Vörösmarty is een van de grootste kerstmarkten 2019 van Europa. Er zijn meer dan 100 kraampjes met lekkernijen en handgemaakte souvenirs. Hier slaag je dus geheid voor unieke kerstcadeaus!

De kerstmarkt is geopend vanaf 9 november 2019 tot 1 januari 2020. Heb jij ook zo’n zin gekregen om de kerstsfeer in Budapest te proeven? Bekijk dan hier onze kerstreis Budapest en verblijf vlak bij een van de leukste kerstmarkten van 2019!

Budapest - Sint-Stefanusbasiliek kerstmark 2019

De kerstmarkt 2019 met op de achtergrond de Sint-Stefanusbasiliek

#2. Kerstmarkten 2019: Wenen

Kerst in Wenen, dát is iets wat je meegemaakt moet hebben! Wandelend door de verlichte straten van Wenen zie je de mooiste kerstversiering in overvloed. Ja, de Wenenaren weten wel hoe zij kerst moeten vieren! Naast dat de stad prachtig versierd is, vind je hier ook de mooiste kerstmarkt 2019 van Europa: de Christkindlmarkt. Op deze bijzondere kerstmarkt zijn meer dan 150 verschillende kraampjes met lokale delicatessen, handgemaakte souvenirs en andere leuke cadeaus. Wat de kerstmarkt van Wenen nóg leuker maakt, is de grote schaatsbaan waar je heerlijk kan rond schaatsen. De prachtig versierde stad, de mooiste kerstmarkt 2019 van Europa én de grote schaatsbaan maken van Wenen een ideale stad om in de kerststemming te komen!

De kerstmarkt staat van 15 november tot en met 26 december 2019 en is geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur in de avond. Verblijf in een prachtig hotel op loopafstand van de kerstmarkt. Bekijk hier de kerstreis Wenen inclusief vlucht én hotel.

Kerstmarkt 2019 Christkindlmarkt Wenen

De kerstmarkt Christkindlmarkt in Wenen

#3. Kerstmarkten 2019: New York

Wat is er nou mooier dan in de kerstsfeer komen in the city that never sleeps: New York! Tijdens de kerstperiode veranderen de straten en etalages van winkels in prachtige kerstkunstwerken. Hier komt kerst echt tot leven! Grote kans dat jij hier geniet van een magisch witte kerst. Zie je jezelf al lopen door het besneeuwde Central Park met op de achtergrond de verlichte skyline van New York? Als dat geen mooie plaatjes oplevert! Naast een bezoek aan Central Park mag je tijdens je kerstreis New York ook zeker Bryant Park niet overslaan! Dit is de perfecte plek voor het inslaan van kerstcadeaus. In dit park vind je de kerstmarkt 2019 van New York. De kerstmarkt telt tientallen kerstkraampjes met leuke en unieke kerstproducten. Maar het park biedt meer dan de kerstkraampjes. Er is ook een schaatsbaan en café. Vergeet ook zeker niet de beroemde kerstboom te bezoeken bij Rockefeller Center. In New York ben je verzekerd van een écht kerstgevoel. Het is dan ook geen wonder dat deze bestemming op de bucketlist staat van veel mensen om te bezoeken met kerst.

Kerstmarkt 2019 New York is te bezoeken van 31 oktober 2019 tot 5 januari 2020. De kerstmarkt is geopend van 11:00 tot 20:00 uur en is gesloten op Thanksgiving (22 november). Wil jij ook de kerstsfeer proeven in New York? Bekijk dan hier onze kerstreis New York en verblijf vlak bij  een van de indrukwekkendste kerstmarkten 2019.

De schaatsbaan Rockefeller kerstmarkt 2019 New York

De schaatsbaan Rockefeller in New York

#4. Kerstmarkten 2019: Berlijn

De kerstmarkten van Duitsland staan bekend als één van de meest geliefde kerstmarkten Europa. En dat is ook niet zo gek! In de grote steden van Duitsland komt kerst echt tot leven. Vooral in de hoofdstad Berlijn. De grootste en allermooiste kerstmarkt 2019 van Berlijn is ongetwijfeld de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche. Vanwege het overweldigende succes wordt deze kerstmarkt dit jaar voor de 36e keer georganiseerd. Je vindt hier meer dan 170 kerstkraampjes waar je van alles kan kopen. Proef bijvoorbeeld eens de verrukkelijke glühwein of koop een gekke kersttrui voor je oom. Naast het kerstshoppen op de kerstmarkt kan je ook verder winkelen in de om de hoek gelegen winkelstraat Kurfürstendamm.

Heb jij ook zin gekregen om een van de leukste kerstmarkten 2019 Duitsland te bezoeken? Ga dan tussen 25 november 2019 en 5 januari 2020 op stedentrip naar Berlijn! Je boekt hier je kerstreis Berlijn inclusief vlucht en hotel op steenworpafstand van de kerstmarkt.

Berlijn - Kerstmarkt 2019

Sfeervolle kraampjes op de kerstmarkt 2019 in Berlijn

#5. Kerstmarkten 2019 Praag

Altijd al een stedentrip Praag willen maken? Dan is het een heel goed idee om dit in de decembermaand te doen. Tijdens deze periode is er namelijk zoveel te zien én te doen. Praag heeft een sprookjesachtige look en tijdens de kerstperiode lijkt het net of je in winterwonderland staat! Wist je dat Praag ook over een ontzettend leuke kerstmarkten 2019 beschikt? Deze kerstmarkten horen ongetwijfeld tot de leukste kerstmarkten 2019 van Europa. De grootste kerstmarkt van Praag vind je op het Oude Stadsplein. Je vindt hier verschillende kraampjes met traditionele Tsjechische dingen en een groot podium met een kerststal met echte dieren. Ze hebben echt hun best gedaan om een goede imitatie van de kerststal neer te zetten! Daarnaast vind je hier ook een indrukwekkende grote kerstboom die je ongetwijfeld in de kerstsfeer brengt.

Heb jij ook zin om de kerst te proeven op een van de meest sprookjesachtige kerstmarkten van Europa? Breng dan tussen 30 november 2019 en 6 januari 2020 een bezoek aan de kerstmarkt in Praag. Bekijk hier de perfecte kerstreis Praag inclusief vlucht en hotel vlak bij de kerstmarkt.  


De kerstmarkt 2019 in Praag

De grote kerstboom op het Oude Stadsplein in Praag

#6. Kerstmarkten 2019: Londen

Kerst in Londen, wie wil dat nou niet? Deze stad is razend populair om te kerstshoppen in bekende straten, zoals Oxford Street. Maar ook op een van de vele kerstmarkten van Londen zit je goed voor je kerstinkopen. De meest geliefde en zonder twijfel de leukste kerstmarkt 2019 vind je in Hyde Park. Dit park wordt letterlijk omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Trek je schaatsen aan en ga romantisch schaatsen op de schaatsbaan, maak een rondje in het reuzenrad met prachtig uitzicht of maak een ritje in de achtbaan. Het muziekpodium met kampvuur is de ideale plek om te genieten van een lekker hapje of drankje onder het genot van hippe en kerstachtige muziek. De kerstmarkt in Londen moet je een keer meemaken!

De kerstmarkt in Hyde Park is geopend van 21 november 2019 tot en met 5 januari 2020. Alleen op Eerste Kerstdag is de markt gesloten. Ga dit jaar voor een stedentrip Londen en bezoek een van de meest bruisende kerstmarkten 2019! Bekijk hier de kerstreis Londen inclusief vlucht en hotel nabij de kerstmarkt.

De schaatsbaan op de kerstmarkt 2019 Londen

De schaatsbaan in Hyde Park in Londen tijdens de kerstmarkt 2019

#7. Kerstmarkten 2019: Kopenhagen

Kopenhagen tijdens de kerst, dat is echt een goed idee. In de kerstperiode vind je hier verschillende kerstmarkten 2019. Voor een echte indrukwekkende en bijzondere kerstmarkt moet je een bezoek brengen aan het Tivoli Park. Het Tivoli Park is een wereldbekend attractiepark midden in het centrum van Kopenhagen. Tijdens de kerstperiode zijn alle attracties open en prachtig verlicht. Stap in een achtbaan en kijk uit over de prachtige kerstkraampjes. Na je ritje geniet je van een overheerlijke mok warme chocolademelk bij een van de kraampjes. Eenmaal opgewarmd is het tijd om de Kerstman te ontmoeten of zelf een ritje te maken met de rendieren. Dit is kerst op z’n best!

De kerstmarkt is geopend van 16 november 2019 tot 5 januari 2020. Dus heb jij zin om de kerstman op bijzondere kerstmarkten 2019 te ontmoeten? Ga dan voor een kerstreis Kopenhagen. Bekijk hier onze kerstreis Kopenhagen inclusief vlucht en hotel vlak bij de kerstmarkt van 2019!

Kerstmarkt 2018 Park Tivoli in Kopenhagen

Het versierde park Tivoli tijdens de kerstmarkt

#8. Kerstmarkten 2019: Milaan

Misschien denk je niet meteen aan Milaan als je een kerstmarkt 2019 wil bezoeken. Maar dat is geheel onterecht! De mooiste kerstmarkt 2019 van Milaan vind je op de Piazza Duomo. En die locatie is echt fantastisch! Je kerstinkopen doen met de iconische Duomo op de achtergrond, als dat geen win-winsituatie is. Naast de leuke kerstmarkt met 100 stalletjes wordt er ook een 28 meter hoge kerstboom opgetogen. En dat wordt groots gevierd! Voor een bijzondere kerst ben je bij de kerstmarkt 2019 van Milaan aan het juiste adres.

De kerstmarkt op Piazza Duomo vindt plaats van 11 december 2019 tot en met 10 januari 2020. Bekijk hier onze kerstreis Milaan en verblijf vlak bij de kerstmarkt 2019 van Milaan.

Het winkelcentrum bij de kerstmarkt 2019 Duomo Milaan

Het winkelcentrum bij de kerstmarkt Duomo tijdens de kerstmarkten 2019

#9. Kerstmarkten 2019: Tallinn

Tallinn heeft een prachtig middeleeuws stadscentrum. Dit stadscentrum is het perfecte decor voor een sfeervolle kerstmarkt. En een kerstmarkt neerzetten, doen ze gelukkig al jaren! Het oude stadsplein is tijdens de kerstmaanden versierd met 40.000! lichtjes en vele knusse kraampjes. Hier ben je aan het juiste adres voor lekkernijen en handgemaakte traditionele producten. Ook de kerstman vind je hier ieder jaar in zijn eigen huisje. De kerstmarkt 2019 van Tallinn viert dit jaar nog iets anders heel bijzonders. Dit jaar is het de 576e keer dat de kerstboom op het plein wordt tentoongesteld. Dat wordt groots gevierd! Een bezoek aan de kerstmarkt 2019 van Tallinn is een unieke ervaring die je mee moet hebben gemaakt.

De kerstmarkt van Tallinn vindt plaats van 15 november 2019 tot en met 7 januari 2020. De openingstijden zijn van 10:00 tot 20:00 uur. Je boekt hier je kerstreis Tallinn inclusief vlucht en centraal hotel.

Kerstmarkt Tallinn 2019

De gezellige kerstmarkt van Tallinn

#10. Kerstmarkten 2019: Edinburgh

Een nog relatief nieuwe kerstmarkt in Europa vind je in Edinburgh. Dat zou je overigens niet zeggen hoor als je tijdens de kerstperiode door Edinburgh wandelt. De straten zijn prachtig versierd en er zijn verschillende kerstmarkten 2019. De grootste kerstmarkt 2019 is ongetwijfeld die in East Princess Street. Deze kerstmarkt is geïnspireerd op andere Europese kerstmarkten en heeft veel elementen overgenomen van de kerstmarkten anno 2019 in Duitsland. Tijdens je bezoek aan de kerstmarkt geniet je van heerlijke glühwein, Duitse worst, pannenkoeken en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook voldoende kraampjes om je kerstinkopen te doen. Verder vind je hier ook vele attracties, zoals een draaimolen, lichtshows en een schaatsbaan. De kerstmarkt 2019 van Edinburgh is er een die je niet wil missen!

De kerstmarkt is geopend van 17 november 2019 tot en met 5 januari 2020. De openingstijden zijn van 10:00 tot 22:00 uur. Ook zo’n zin gekregen om met de Schotten kerst te vieren? Bekijk dan hier de ultieme kerstreis Edinburgh.

Kerstmarkt 2019 van Edinburgh

De gezellige kerstmarkt 2019 van Edinburgh

Heb jij na het lezen van deze blog ook zo’n zin gekregen om de kerstmarkten van 2019 te ontdekken? Bekijk dan ons volledige aanbod voor alle kerstreizen 2019!