8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Doen tijdens een stedentrip Moskou

2019-01-28

Een stedentrip Moskou is iets wat voor velen een droom is. Dat is niet zo gek! Moskou staat vol met indrukwekkende gebouwen, monumenten en andere bezienswaardigheden. Je zult je er geen moment vervelen! Wil jij weten wat je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan de grootste metropool van Europa? Lees dan snel verder en mis niets tijdens je stedentrip Moskou!

Start jouw stedentrip Moskou op het Rode Plein

Stedentrip Moskou - Het Rode Plein

Het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip Moskou is natuurlijk het Rode plein. Dit is hét plaatje dat je op de ansichtkaarten ziet. Dit grote plein van 330 bij 75 meter is omgeven met bezienswaardigheden, zoals de Basiliuskathedraal en het Mausoleum van Lenin. Achter het Mausoleum staan de muren van het Kremlin en daartegenover GUM: een must voor alle shopliefhebbers! Dus om jouw stedentrip Moskou te beginnen is het Rode Plein de ideale startlocatie! Let er wel op dat als je het Rode Plein in al haar glorie wilt zien, er geen evenement gehouden wordt. Dan staat het plein vol met podia en mensen. Hoewel een goed evenement nooit kwaad kan toch?

Niet te missen in Moskou: De Basiliuskathedraal

Stedentrip Moskou - De Basiliuskathedraal

Het eerste wat je ziet als je bij het Rode Plein bent, is natuurlijk het icoon van Rusland: De Basiliuskathedraal. De volledige naam van deze architectonische trekpleister is “Kathedraal van de voorbede van de Moeder Gods op de greppel”. Je zult merken dat de Russen meer van deze bijzondere namen hebben voor hun kerken en kathedralen. De Basiliuskathedraal heeft een rijke en bijzondere geschiedenis. Er waren veroveringen, sloopplannen, onderhoudsproblemen en meer. Tegenwoordig is de kathedraal een museum en werelderfgoed. Echt een must-see tijdens een stedentrip Moskou. Dit gebouw overslaan is als naar Parijs gaan en de Eifeltoren overslaan. Zodra je dit bezienswaardigheid heb afgevinkt is de volgende attractie maar een paar sprongen verder. 

De love it or hate it bezienswaardigheid: Lenins Mausoleum

Stedentrip Moskou - Lenins Mausoleum

Lenins Mausoleum is niet voor iedereen weggelegd. Een echte love-it-or-hate-it bezienswaardigheid. Toch zijn er ieder jaar 2,5 miljoen bezoekers die in lange rijen staan en zich laten fouilleren om het gebalsemde lichaam van Vladimir Lenin te zien. Het is moeilijk voor te stellen dat het Mausoleum sinds 1924 al open is als je de glazen sarcofaag ziet. Als je deze attractie wilt zien, laat je niet afschrikken door de lange rijen. De bezoekers worden verwacht om door te lopen en niet rond te hangen waardoor de rij vrij snel gaat. Het is toch een once in a lifetime ervaring!

GUM: Voor een winkel stedentrip Moskou

Stedentrip Moskou - GUM

Tegenover het Kremlin aan het Rode plein staat GUM (of GOeM),waarvan de afkorting 'Universele hoofdwinkel' betekent. En dat is niet voor niets! Dit gigantische warenhuis is een must voor iedere shopliefhebber die zich in Moskou bevindt. De 150 grote en kleine winkels laten de westerse invloeden niet achterwegen met de nieuwste (designer) producten, merkkleding en cd’s. Natuurlijk hoef je op een stedentrip Moskou niet te shoppen, maar GUM is een ervaring op zich! Het lijkt wel een paleis door de enorme omvang en de marmeren vloeren. De overdekte straten met fonteinen en de drie verdiepingen laten zeker een indruk achter. Een indruk waarvoor je niet eens naar de portemonnee hoeft te grijpen.

Niet te missen in Moskou: Het Kremlin

Stedentrip Moskou - Het Kremlin

Natuurlijk breng je een bezoek aan het Kremlin! Wat is nu een stedentrip Moskou als je alleen maar de muren van deze prachtige plek hebt gezien? Binnen de buren vind je namelijk een complete stad bezaaid met prachtige kerken en bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en de Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods (inderdaad, nog zo’n bijzondere naam). Naast deze zijn er nog vijf kathedralen en kerken om te bewonderen. Je waant je in een andere wereld als je hier bent. Alles is perfect en schoon en soldaten marcheren rond met hun hoge hoeden. Maar let op, als je oversteekt zonder het zebrapad te gebruiken, fluiten ze je na. Toch is het gek genoeg niet erg om de Tsarenklok te beklimmen.

De grootste klok en het grootste kanon

Stedentrip Moskou - Het TsarenkanonStedentrip Moskou - De Tsarenklok

In het Kremlin staan twee voorwerpen die in vele aspecten ongeëvenaard zijn: De Tsarenklok en het Tsarenkanon. De grootste klok en het grootste kanon ooit gesmede. Geen van beide heeft ooit gezongen of een schot afgevuurd. Misschien maar beter ook. Want wie wil er nou aan de verkeerde kant van zo’n indrukwekkend wapen staan als hij in bedrijf is? Maar indrukwekkend is het zeker! 

De metro: Onmisbaar tijdens een stedentrip Moskou

Stedentrip Moskou - Metro

Het metronetwerk van Moskou is niet alleen functioneel, het is een bezienswaardigheid op zich! Alle stations zien er prachtig uit. Stalin gaf in de late jaren 20 de opdracht om een “Paleis voor het Volk” te bouwen. Een monumentaal bouwwerk voor zowel propaganda als vervoer. Het mooiste aan de metro van Moskou is dat het spotgoedkoop is en nog goed werkt ook! Tijdens de spits rijdt er op een paar lijnen om de 20 seconden een metro. Je koopt al een enkeltje voor 30 roebel (€0,71) en een dagkaart kost maar 200 roebel (€4,72). Dus alle andere locaties heb je zo bereikt!

Arbat: Het Damrak van Moskou

Stedentrip Moskou - Arbat

Op zoek naar een souvenir tijdens je stedentrip Moskou? Ga dan naar de winkelstraat Arbat, de oudste en één van de bekendste straten van Moskou. Als je een matroesjka pop zoekt om mee naar huis te nemen, is dit de plek waar je moet zijn. Over de prijs valt zelfs te onderhandelen. Voor een interessante kop koffie is er aan het einde van het oude gedeelte van de straat een Alice in Wonderland café.

Het bijzondere verhaal van de Christus Verlosserkathedraal

Stedentrip Moskou - Christus Verlosserkathedraal

Ook als je niet veel met kerken hebt, moet je toegeven dat de Christus Verlosserkathedraal er bijzonder uit ziet. Met de glinsterende koepels, het marmeren exterieur en de Moska rivier ernaast is de kathedraal een must-see tijdens een stedentrip Moskou. Maar wat nog verwonderlijker is, is de geschiedenis die achter dit bouwwerk schuilt. Het gebouw dat er nu staat, bestaat pas sinds het jaar 2000. In de tijd van Sovjet-Unie werd de originele kerk gesloopt om plaats te maken voor een gigantisch monument. Het bouwplan kon niet doorgaan en de fundering is jaren lang gebruikt als het grootste buitenzwembad ter wereld. Uiteindelijk werd in 1990 toestemming gegeven om de kathedraal te herbouwen. Er schuilen nog meer mythen en verhalen rond de kathedraal die het ontdekken zeker waard zijn!

Het indrukwekkende Monument voor de Veroveraars van de Ruimte

Stedentrip Moskou - Monument voor de Veroveraars van de Ruimte

Van alle monumenten in Moskou is deze uit 1964 wel het indrukwekkendst! Het Monument voor de Veroveraars van de Ruimte is een ode aan alle mensen die inspanning hebben geleverd aan de Russische ruimtevaart. Met zijn 107 meter hoog is deze obelisk al van ver te zien. Onder het monument is het Kosmonautenmuseum gevestigd. Als je geïnteresseerd bent in ruimtevaart mag je deze plek echt niet missen tijdens je stedentrip Moskou. Het metrostation is ernaast dus je bent er in no-time.


Moskou zit boordevol bijzondere, indrukwekkende en interessante bezienswaardigheden. Zowel historisch als modern. Je zult je er dus geen seconde vervelen!

Heb jij zin gekregen in een stedentrip Moskou? Wij in ieder geval wel! Bekijk hier de voordeligste stedentrip Moskou inclusief vlucht en hotel

Liefs,

Bebsy