9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Top 5 Texel bezienswaardigheden

2020-11-17

Wil jij op vakantie naar Texel? Wat een goed idee! Dit eiland is de perfecte locatie om te genieten van zon, zee, strand en natuur. Maar wist je dat er ook veel Texel bezienswaardigheden zijn? Deze zijn echt het bezoeken waard! Lees snel verder en kom erachter welke Texel bezienswaardigheden jij niet mag missen. Zo wordt jouw vakantie Texel zeker een succes!

Texel bezienswaardigheden 1. Boottocht vanuit Oudeschild

Oudeschild is een dorp bij de zeedijk op Texel. Vanuit de haven van Oudeschild vertrekken rondvaartboten voor een vaartocht over de Waddenzee. Dat moet je echt een keer gedaan hebben! Er worden dagelijks vanuit de haven van Oudeschild verschillende boottochten georganiseerd. Zo kan je bijvoorbeeld zeehonden gaan zoeken! De ervaren schipper kent de omgeving op z’n duimpje, dus hij weet ze altijd te vinden. Vanuit de haven vaar je ook gemakkelijk naar de zandplaat Noorderhaaks, ook wel Razende Bol genoemd. Dit onbewoonde eilandje bestaat uit spectaculaire geulen en duintjes. Hier bewonder je bijzondere vogelsoorten. 

Op nummer 1 van de Texel bezienswaardigheden staat absoluut de zeehondjes bezoeken op Zandplaat Noorderhaaks
Op nummer 1 van de Texel bezienswaardigheden staat absoluut de zeehondjes bezoeken op Zandplaat Noorderhaaks 

Texel bezienswaardigheden 2. De vuurtoren van Texel

De stoere rode vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland is voor veel mensen hét symbool van Texel. De vuurtoren is in 1864 gebouwd, omdat de omringende wateren zo gevaarlijk waren. Voordat de vuurtoren er stond, vergingen er jaar na jaar schepen in zee. Tegenwoordig is de vuurtoren ook toegankelijk voor publiek. Een bezoek is dan ook echt de moeite waard! Beklim de 118 traptreden en geniet op 45 meter boven zeeniveau van een schitterend uitzicht over de Noordzee, de Waddenzee, het noordelijk deel van het eiland en het nabijgelegen Vlieland. In het donker is het licht van de Texelse vuurtoren helemaal in Leeuwarden te zien! De vuurtoren behoort echt in de top 5 Texel bezienswaardigheden! 

De rode vuurtoren op Texel is echt een must see tijdens het bezoeken van de Texel bezienswaardigheden
De rode vuurtoren op Texel is echt een must see tijdens het bezoeken van de Texel bezienswaardigheden

Texel bezienswaardigheden 3. Ontdek het plaatsje de Koog 

Tijdens een vakantie Texel is het ook wel even lekker om helemaal te ontspannen. Hiervoor is de badplaats De Koog de perfecte plek! Je vindt er een tal van leuke restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Flaneer lekker door de Dorpsstraat en pak een gezellig terrasje, ga lekker winkelen of uitgebreid dineren. Het kan hier allemaal! Natuurlijk loop je ook gemakkelijk naar het strand waar je in de zomer geniet van de zon en de zee. Heerlijk toch? De Koog is echt een van de leukste Texel bezienswaardigheden! 

Het duingebied van badplaats de Koog behoort tot de beste Texel bezienswaardigheden Het duingebied van badplaats de Koog behoort tot de beste Texel bezienswaardigheden 

Texel bezienswaardigheden 4. Texels bierbrouwerij  

Texel… Dat is natuurlijk wandelen langs de vloedlijn, genieten van weidse vergezichten en fietsen door de duinen. Maar Texel is ook bier: puur en ambachtelijk. Overal op het eiland en ook steeds meer 'overzee' is hun eigen biertje Texels te verkrijgen. Texels bier wordt gebrouwen in de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Tijdens een rondleiding door deze bierbrouwerij leer je alles over dit speciaalbiertje. Bewonder de roodglanzende koperen ketels, de vergistingsruimte en de lagerruimte waar het bier rijpt en zijn smaak ontwikkelt. De rondleiding sluit je af in het proeflokaal met een proefplankje met vier Texelse bieren, een kop koffie of thee of een glas fris. Als souvenir krijg je ook nog eens een origineel bierglas van de brouwerij cadeau. Dit behoort absoluut tot de beste Texel bezienswaardigheden!

Een lekker Texels biertje kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze Texel bezienswaardigheden
Een lekker Texels biertje kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie Texel

Texel bezienswaardigheden 5. Diversiteit in Den Burg 

Het dorp Den Burg is het grootste dorp op Texel. Er zijn hier dan ook veel winkels en restaurants. Maar naast winkelen en op een terrasje zitten, is hier nog meer te doen. Zo vind je in Den Burg het enige openluchtzwembad van Texel. In de week van dinsdag 15 september tot en met vrijdag 18 september vindt hier de jaarlijkse zwemvierdaagse plaats. Leuk om eens aan mee te doen! Natuurlijk kun je in Den Burg ook voor andere Texel bezienswaardigheden terecht. Zo is er een bioscoop, het Schipbreuk- en juttersmuseum en het bijzondere natuurgebied Hoge Berg.

Een bezoek aan het gezellige Den Burg staat zeker in de top 5 Texel bezienswaardigheden
Een bezoek aan het gezellige Den Burg staat zeker in de top 5 Texel bezienswaardigheden


Kan jij niet wachten om deze Texel bezienswaardigheden te gaan ontdekken? Dat snap Bebsy helemaal! Boek nu een goedkope vakantie Texel en beleef het zelf! 

Liefs,

Bebsy