8,6
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Regina's beste tips voor Kopenhagen

2018-03-29

Regina is werkzaam op de afdeling Finance en heeft al aardig wat steden gezien, maar Kopenhagen was toch wel een uitblinker voor haar. In totaal heeft ze de hoofdstad van Denemarken drie keer bezocht. Regina kan niet wachten om haar beste tips voor Kopenhagen met ons te delen. 

Regina: Hoe ik op Kopenhagen ben gekomen? Nou, mijn zus woont er al een aantal jaar en ik was heel erg benieuwd naar haar plekje. Het leukste was denk ik toch de keer met kerst! Ik verbleef toen in totaal één week in de stad. Versieren kunnen ze wel in Kopenhagen! Natuurlijk was het bekende Deense pretpark Tivoli ook super bijzonder versierd. Voordat ik naar Kopenhagen kwam heb ik van mijn zus een hele waslijst met tips voor Kopenhagen gekregen. Hierbij heb ik de leukste tips voor Kopenhagen voor je op een rijtje gezet. 

#1. 3 zeemeerminnen in plaats van 1?

Iedereen kent natuurlijk de Kleine Zeemeermin wel, het heftige verhaal van Hans Christiaan Andersen. Het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin vind je in Kopenhagen en wordt dagelijks bezocht door vele toeristen. Dit brengt mij bij mijn eerste tips voor een stedentrip Kopenhagen. Wist je dat de zeemeermin nog twee zusjes heeft? Als je noordwaarts de Langelinjekaj afloopt, dan kom je het wat vollere zusje van de zeemeermin tegen. Nog iets verder langs de boetiekjes bij de cruiseschepen vind je het abstracte zusje van de kleine zeemeermin.

Beeld van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen

#2. De hippie wijk Christiania

Wat mij bij is gebleven is de wijk Christiania. Deze wijk is toch wel een belevenis op zich. Het is zo uniek, het lijkt wel een soort aparte wereld. Hier gelden ook hele andere regels dan in de rest van Kopenhagen. Je mag er niet fietsen, softdrugs is legaal en het is verboden om foto's te maken. De wijk Christiania heeft eigenlijk een beetje stil gestaan in de tijd. Je vindt er veel alternatieve kunst, boetiekjes met aparte kleding en restaurants. Dit is toch wel mijn favoriete tip voor Kopenhagen! 

De hippe wijk Christiania in Kopenhagen

#3. Speel een spelletje met een typische Deen

Als je op zoek bent naar een leuk café voor een gezellige avond in Kopenhagen dan is mijn tip: bezoek het Bastard Café. Het Bastard café is geen standaard café. Hier kan je namelijk een drankje drinken en ondertussen een spelletje spelen. Dit kan zowel monopoly zijn als een typisch Deens spelletje. Het spel Hnefatafl moet je zeker eens proberen. Dit is een strategisch bordspel wat lijkt op een combinatie van schaken en dammen.

Spelletjes in het Bastard Café in Kopenhagen

#4. Een metro zonder bestuurder?

Als je in Kopenhagen bent, adviseer ik je wel om een kaart voor het openbaar vervoer aan te schaffen. Met z'n kaart kan je onbeperkt reizen tegen een bepaald tarief. Het grappige van de metro in Kopenhagen is, dat die geen bestuurder heeft. Dit was de eerste keer wel even wennen!

Metrostation in Kopenhagen

#5. Conclusie

Kopenhagen is een geschikte stad voor mensen die een combinatie willen van lekker winkelen, een beetje cultuur en vriendelijke mensen. Bovendien is het ook nog eens goed geregeld op gebied van openbaar vervoer in de stad!


Heb jij na het lezen van deze tips over Kopenhagen zin gekregen in een stedentrip Kopenhagen. Bekijk dan hier het aanbod stedentrips Kopenhagen van Bebsy. Als je op zoek bent naar een andere stedentrip dan ben je bij Bebsy natuurlijk ook aan het juiste adres. Klik hieronder op de knop voor het complete aanbod goedkope stedentrip van Bebsy!

Bekijk stedentrips

Liefs, 

Bebsy