9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De 2020 vakantie checklist

2020-10-22

Je kent het vast wel. Het eeuwige spelletje: 'Ik ga op reis en neem mee…'. De meeste spullen zijn zelfsprekend en heb je wel gecontroleerd, je paspoort, je reispapieren, je telefoon en niet te vergeten de opladers. Deze eigendommen behoren natuurlijk tot de essentiële zaken, maar dit zijn niet per se de ingrediënten voor een geslaagde vakantie. De zaken heeft Bebsy voor jou op een rijtje gezet in de 2020 vakantie checklist! Lees hieronder snel verder en ontdek hoe jij de beste vakantie van je leven ervaart. Graag gedaan! 

De 2020 vakantie checklist #1 Een landkaart 

Dit is echt één van de beste vakantie checklist tips! Neem een landkaart mee of print de route naar je bestemming uit. Net zoals vroeger! Een van de meest gehoorde vragen bij de ANWB is namelijk: 'Mijn routeplanner is stuk, ik weet niet waar ik ben.' Zorg dus dat je kan navigeren en je niet hulpeloos bent, mocht je digitale kaart wegvallen. Je kunt de kaart natuurlijk gebruiken wanneer de navigatie het begeeft, maar eigenlijk is het nog leuker om dit vanaf het begin te doen. Je verdwaalt misschien een paar keer, maar dit zorgt er ook voor dat je nieuwe plekken ontdekt die je anders nooit had gezien. Dat zijn weer goede herinneringen en leuke verhalen voor het thuisfront! 

Tip: Zorg wel dat je noord en zuid goed houdt op de kaart, anders wordt je vakantie Spanje misschien wel een vakantie Zweden. 

Op vakantie met een landkaart een van de 2020 vakantie checklistDe 2020 vakantie checklist: Op vakantie met een landkaart

De 2020 vakantie checklist #2 Zet je telefoon soms uit

Deze tip behoort zonder twijfel tot één van de belangrijkste vakantie tips. Zorg ervoor dat je tijdens jouw vakantie af en toe een rustdag pakt en je telefoon uit zet. Het laatste wat je wil is doodmoe thuiskomen van een vakantie. Ieder mens heeft rust nodig en dat mag best onderdeel zijn van een vakantie. Een vakantie is namelijk bedoeld om bij te komen van een periode hard werken of simpelweg om te genieten. Dit doe je door even in het moment te leven. Door constant je telefoon te checken blijf je in contact met thuis, terwijl je dit juist even los wilt laten. Je zult zien dat je na een rustdag meer geniet van de andere dagen! 

Tip: Kan jij echt niet stilzitten en luieren? Geen probleem. Maak eens een wandeling door een mooi natuurgebied of neem meer de tijd voor een maaltijd. Dan rust je ook al uit! 

Even relaxen in de natuur een van de 2020 vakantie checklistDe 2020 vakantie checklist: Even relaxen in de natuur! 

De 2020 vakantie checklist #3 Een wegwerpcamera  

Een must voor op jouw persoonlijke vakantie checklist is echt een wegwerpcamera. Het leuke aan wegwerpcamera's is dat ze erg goedkoop zijn. Je koopt ze met een rolletje erin, dus je kan meteen aan de slag! Ook zijn ze vrij licht, dus gooi je ze makkelijk in je tas. Er zijn zelfs onderwaterwegwerpcamera’s, hiermee kun je ook foto’s in het zwembad of de zee maken. Hoe gaaf is dat! Daarnaast heb je met een wegwerpcamera echte napret: het ontwikkelen van de foto’s duurt namelijk een week. Vaak weet je niet precies meer wat je hebt gefotografeerd en vooral hoe het op de foto staat. Het is net alsof je je vakantie opnieuw beleeft bij het bekijken van de foto's. 

Tip: Wacht wat langer met het ontwikkelen van de foto's, zo worden het echt herinneringen! 

Vrouw met een fotocamera een van de 2020 vakantie checklistDe 2020 vakantie checklist: Cheeeeese! 

De 2020 vakantie checklist #4 Houd een reisdagboek bij

Op de vakantie checklist 2020 kan het maken van een reisdagboek niet ontbreken! Begin in jouw reisdagboek met een mooi overzicht van de route, overnachtingsadressen, berekend budget en de must-sees. Zie dit als een soort samenvatting van je reis. Tijdens jouw reis voeg je hier nog veel meer aan toe. Denk aan tickets van bezienswaardigheden, vliegtickets of het bonnetje van een lekker restaurant waar je hebt gegeten. Het leuke aan zo'n dagboek is de herinneringen die je er later aan hebt. Het maakt de napret van de vakantie veel leuker. Je krijgt vaak een 'weet je nog ...' moment. Zo wordt jouw vakantie onvergetelijk! 

Tip: Schrijf in jouw reisdagboek ook de bestemmingen die je later nog wilt bezoeken! Geen inspiratie? Bekijk ons aanbod vakanties op de website. 

Een reisdagboek een van de 2020 vakantie checklistDe 2020 vakantie checklist: Voorbeeld van een reisdagboek

De 2020 vakantie checklist #5 Bewaar het plannen voor in het vliegtuig

Als we op reis gaan hebben we vaak de neiging om alles van tevoren te plannen, maar hoe leuk is het om hier pas tijdens die lange vliegreis over na te denken? Zorg ervoor dat je van tevoren zoveel mogelijk informatie over de bezienswaardigheden en hotspots op jouw bestemming hebt gevonden en plan in het vliegtuig pas welke activiteiten je wel en niet wil doen en wanneer. Zo vliegt de vliegreis voorbij en ben je op jouw bestemming voordat je het weet. Dan kan je lekker snel genieten van je welverdiende vakantie. Kortom, een must voor jouw persoonlijke vakantie checklist! 

Vliegthuig die land nabij het strand een van de 2020 vakantie checklistDe 2020 vakantie checklist: Heb jij al zin gekregen in het vliegen naar jouw vakantiebestemming? 

De 2020 vakantie checklist #6 Maak een inpaklijst 

Tip 6: Maak een week voordat je op reis gaat een inpaklijst. Deze tip is onmisbaar in de vakantie checklist 2020! Het is heel handig om een inpaklijst te maken en bewust na te denken over wat je echt nodig hebt. Kijk goed naar welke bestemming je reist, het weertype daar, hoe lang je weggaat en wat je tijdens je verblijf gaat ondernemen. Rondtrekken met een rugzak is iets anders dan een cruise of een fietsvakantie. Pas daarop je bagage aan. Vergeet het ‘misschien heb ik het nodig’ en kies gericht. Neem goede basisstukken mee die je onderling kunt combineren. Neem ook oude kleding en handdoeken mee. Aan het eind van de vakantie gooi je dit namelijk ter plekke weg en neem je jouw nieuwe kledingstukken en souvenirs mee! En bedenk, tenzij je naar een afgelegen plek reist en dagen door niemandsland zwerft, dat vrijwel alles overal te koop is. Je kunt een lijstje met de hand schrijven, maar Bebsy heeft er ook al eentje voor je gemaakt. De lijst vind je onderaan dit blog, dus bewaar hem voor je volgende reis!

Tip: Vind je het lastig om jouw koffer goed in te pakken? Lees dan ons andere blog: Koffer inpakken? Zo doe je dat!

Koffer inpakken een van de 2020 vakantie checklistDe 2020 vakantie checklist: Koffer inpakken


Wil jij weten wat er allemaal in je koffer moet voor een geslaagde vakantie? Print dan de 2020 vakantie checklist uit en vink de hokjes allemaal af. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart op reis kan! 

De 2020 vakantie checklistHeb je door het lezen van dit blog zin gekregen om nieuwe plekken te ontdekken? Bekijk dan aanbod goedkope vakanties! Vergeet niet om van tevoren altijd even het reisadvies van jouw vakantieland te checken. Fijne reis! 

Liefs,

Bebsy