8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vroegboeken in 2019

2019-01-11

Voordelen van vroegboeken

Vroegboeken in 2019: waarom zou je nu al boeken? Prijzen blijven in de reiswereld nooit hetzelfde, zeker als het gaat om vliegtickets. Over het algemeen is het nu eenmaal goedkoper om vroeg te boeken dan een last-minute deal te zoeken. Maar wat zijn nog meer de voordelen van vroeg boeken?

De leukste hotels zijn nog beschikbaar

Naarmate het jaar vordert en de hotelbedden verkocht worden kan het zomaar zo zijn dat het hotel waar je graag heen wilt niet beschikbaar is op de datum die jij wilt. Of de laatste paar kamers die beschikbaar zijn, zijn flink in prijs verhoogd. “Het is populair, dus mensen zijn bereid meer te betalen”. Als je nu vroeg boekt zijn de prijzen nog normaal laag en zijn alle hotels nog beschikbaar. Ook die ene speciale suite die je graag wilt is nog niet bezet.

Als je vast zit aan de (zomer)vakantie

De zomervakantie is natuurlijk een drukke periode in het jaar. Iedereen wil op vakantie en daarom zijn de prijzen hoger. Zo werkt vraag en aanbod nu eenmaal. Als je dus vast zit aan de zomervakantie 2019 omdat je met de kids op stap wilt, is het slim om nu al te bedenken waar je heen wilt en te vroegboeken.  Zoals hierboven al genoemd heb je heerlijke keuzevrijheid en het voordeel van lagere prijzen.

Stressvrij!

Ken je die stress van het regelen van een vakantie? Wat neem je mee? Heb je alles wel klaar staan? Heb je alle benodigde documenten? Gun jezelf alle tijd om je voor te bereiden! Geen stress om nog heel snel een nieuw paspoort aan te vragen. Geen stress om nog op het laatste moment een korte broek aan te schaffen omdat je oude is versleten. Je hebt alle tijd! Ook alle tijd om extra geld te sparen. Je weet immers al waar je heen gaat, dus je hebt ook een globaal idee van hoe veel geld je nodig gaat hebben. Iedere euro die je opzij legt heeft ook een duidelijke reden. Je spaart niet voor “de vakantieperiode”, je spaart voor “die luxe, 2 weken durende all-in vakantie op Ibiza”. Je zou het vroegboeken van je geld kunnen noemen. Zie je jezelf al liggen aan het strand? Door vroeg te boeken hoeft dat beeld geen vage droom te zijn, maar een echt plan! Sowieso hoef je meestal niet het hele bedrag in een keer te betalen, dus je weet ook waar je aan toen bent.

Extra voorpret

Nu je heerlijk stressvrij bent en alles geregeld hebt kun je extra lang genieten van het idee dat je deze zomer op vakantie gaat. Dromen van vakantie doen we allemaal graag, maar jij kunt dromen van een vakantie waar je zeker van bent! 

Zijn er nadelen aan vroegboeken?

Alles met voordelen kan helaas ook nadelen hebben. Er kan immers veel gebeuren in de maanden voorafgaand aan je vakantie. Er kan van alles gebeuren in je persoonlijke leven, maar ook op de bestemming zelf. De relatie kan uit gaan, iemand kan ziek worden of je hebt opeens een financiële tegenvaller waardoor je tijdelijk van noedels moet leven wil je je vakantie nog kunnen betalen. Tevens kan er op de bestemming van alles gebeuren: het hotel kan zomaar niet meer bestaan, er kan noodweer ontstaan, maar ook: een andere bestemming kan door omstandigheden opeens veel goedkoper zijn dan jouw initiële keuze. De prijzen in de reiswereld zijn nu eenmaal niet altijd te voorspellen. De kans op deze scenario’s is natuurlijk vrij klein. Het is echter wel aan te raden om een annuleringsverzekering aan te schaffen als je vroeg boekt.

Conclusie:

Vroegboeken geeft uiteindelijk meer vrijheid, meer zekerheid, meer voorpret en minder stress. De risico’s zijn te overzien met een annuleringsverzekering en uiteindelijk kunnen wij alleen maar concluderen dat je gewoon moet vroegboeken! Hier zijn een aantal bestemmingen op een rij waar je naar kunt kijken:

Mykonos vroegboeken12Algarve
Mykonos vroegboekenDe Algarve vroegboeken
Budapest vroegboekenLanzarote vroegboeken
Budapest vroegboekenLanzarote vroegboeken
Andalusie vroegboekenKroatiƫ vroegboeken
Andalusië vroegboekenKroatië vroegboeken
Corfu vroegboekenKreta vroegboeken
Corfu vroegboekenKreta vroegboeken
Ibiza vroegboekenIJsland vroegboeken
Ibiza vroegboekenIJsland vroegboeken

Ben je er al van overtuigd om te gaan vroegboeken dit jaar? 

Liefs,

Bebsy