9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Informatie over Coronavirus

Informatie over Coronavirus

 

Ik ga binnenkort op reis; wat is de huidige procedure?

Momenteel ontmoedigt de overheid alle niet noodzakelijke buitenlandse reizen tot aan half maart. Alle landen ter wereld hebben kleurcode oranje (reizen afgeraden, alleen noodzakelijke reizen).

Met ingang van 29 december 2020 geldt voor alle passagiers, dus ook Nederlanders, de extra verplichting dat zij een recente negatieve PCR-testverklaring moeten hebben om op een vliegtuig, trien of ferry naar Nederland te kunnen stappen. Vanuit hoog-risico landen of landen buiten de Schenngenzone is soms ook een sneltest verplicht en dient u naast de negatieve PCR-testverklaring een document in te vullen en uitgeprint mee te nemen. 
Lees voor de volledige informatie hier verder: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/verplichte-negatieve-covid-19-testuitslagen

Daarnaast geldt het advies van 10 dagen thuisquarantaine bij terugkomst.

 

Ik heb een coronavoucher aangeboden gekregen. Wat zijn de voorwaarden?

Wij hebben de reizigers waarvan de reservering niet door kon gaan aangeboden om gebruik te maken van een reistegoed in de vorm van een coronavoucher. Indien je hiervoor kiest dan heb je recht op tegoed ter waarde van het volledig betaalde bedrag van de oorspronkelijke reservering. Als je de keuze voor de voucher aan ons hebt bevestigd dan zullen wij je zo spoedig mogelijk voorzien van deze voucher met kortingscode.

Conform de bestaande regelingen wordt de voucher uitgegeven door de uitvoerende touroperator, GoMundo, welke een zusterbedrijf is van Bebsy. Het aanbod en de prijzen op GoMundo.nl zijn identiek aan die op Bebsy.nl.

Deze ontvangen kortingscode kun je op de website van GoMundo.nl gebruiken om een nieuwe reservering te maken voor een latere periode. Tijdens het maken van de nieuwe reservering kun je de kortingscode invullen zodat het reeds betaalde bedrag in mindering wordt gebracht op de nieuwe reissom.

 

Dit zijn de voorwaarden van de coronavoucher:

 • Het reistegoed is enkel te besteden op de website van de touroperator: www.GoMundo.nl.
 • Vallen de kosten van de nieuwe reis hoger uit dan de oude reis, dan dien je het verschil bij te betalen.
 • Is de nieuwe reis goedkoper dan het opgebouwde tegoed, dan krijg je een voucher voor het restant. 
 • De voucher is niet overdraagbaar aan derden.
 • De voucher  kun je tot 1 jaar na uitgiftedatum gebruiken.
 • Je bent vrij om zelf een nieuwe vertrekdatum en reis te kiezen. Deze vertrekdatum mag dus ook ver in 2021 liggen. De reis hoeft niet voor het aflopen van de kortingscode plaats te vinden.
 • Tenzij je van ons ander bericht hebt gehad is het reistegoed te gebruiken op ons gehele aanbod van voordelige reizen. In sommige gevallen dien je een nieuwe reis te boeken met dezelfde luchtvaartmaatschappij. In dat geval word je daarover geïnformeerd.
 • De garantieregeling van SGR is van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.

 


Waar dien ik rekening mee te houden tijdens mijn reis en op mijn vakantiebestemming?

Landen hebben diverse maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom zullen veel dingen anders geregeld zijn dan dat we gewend zijn uit het verleden. Houd hier dus alsjeblieft rekening mee en stel je flexibel op.

Algemene adviezen en maatregelen:

 • Elk land heeft zijn eigen regels in deze tijden m.b.t. omgangsnormen en toelatingseisen. Informeer je hier goed over via diverse bronnen zoals de ambassade van het betreffende land, via nederlandwereldwijd.nl, het nationale toeristenbureau, de website van je luchtvaartmaatschappij, de luchthavens waar vandaan je vertrekt en aankomt en het IATA travel center.
 • Veel luchtvaartmaatschappijen en landen hanteren tijdelijk een aangepast handbagagebeleid waardoor er minder bagage mee aan boord mag. Hierdoor dien je soms je handbagage alsnog (gratis) af te geven bij de balie en mag je alleen een klein persoonlijk item meenemen in de cabine. Informeer je daarover tijdens het online inchecken op de website van de luchtvaartmaatschappij.
 • Sommige faciliteiten van je hotel kunnen wegens de maatregelen gedeeltelijk of geheel niet toegankelijk zijn.
 • Bezienswaardigheden en musea kunnen door de maatregelen in sommige gevallen minder bezoekers toelaten, stellen het verplicht online te reserveren of hebben andere beperkingen. Als je ergens graag heen wilt, zoek dit van tevoren goed uit via de website van de bezienswaardigheid of boek van tevoren  daar je ticket. Dit kan in veel gevallen ook via onze partners Tiqets en GetYourGuide.
 • Verbod op groepsvormingen (aantal personen verschilt per land)
 • Beperkt aantal personen toegestaan in winkels en op andere plaatsen of beperkte openingstijden.
 • Ga niet op reis als je corona gerelateerde klachten hebt.
 • Schud geen handen en houd afstand tot anderen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Mondkapjes zijn overal verplicht op luchthavens en in vliegtuigen
 • Veel landen stellen een PCR test verplicht.
 • Gezondheidsverklaring verplicht, download deze hier. Deze is nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. 
 • Veel landen hebben volledige of gedeeltelijke lock downs afgekondigd. Hierdoor kunnen restaurants, winkels, musea e.d. volledig dan wel gedurende bepaalde uren gesloten zijn of kan er een avondklok actief zijn. Deze veranderingen treden veelvuldig op. Bekijk voor boeking en vertrek op nederlandwereldwijd.nl wat dit voor jouw vakantieland betekent.
 • Zorg dat je over voldoende mondkapjes beschikt en neem desinfecterende gel mee

LET OP! Gezien de omstandigheden snel kunnen wisselen, kunnen wij niet garanderen dat onderstaande informatie altijd actueel is. Het is daarom raadzaam om kort voor vertrek nogmaals de websites van de luchtvaartmaatschappij, de ambassade van het betreffende land, nederlandwereldwijd.nl, het nationale toeristenbureau, de luchthavens waar vandaan je vertrekt en aankomt en IATA travel center te checken.

Deze reisadviezen en reisvoorwaarden gelden alleen voor Nederlandse reizigers. Ben je woonachtig in België, bekijk dan hier en via andere bronnen de actuele reisadviezen en verplichtingen!

Voor sommige landen geldt een registratieplicht.

België
- Indien je langer dan 48 uur in Belgie verblijft dien je je binnen 48 uur voor vertrek via deze website te registrreren

Cyprus
- Cyprus Flight Pass nodig, download deze hier.

Duitsland
- Passenger Locator Form verplicht in te vullen en mee te nemen. Deze kun je hier downloaden.

Frankrijk
- Ook dien je verklaring in te vullen dat je vrij van klachten bent welke je hier kan downloaden en een Passenger Locator Form in te vullen.

Griekenland
- Uiterlijk 24 uur voor vertrek dien je in het bezit te zijn van het Passenger Locator Form (PLF) welke je na invullen een QR-code geeft. Deze QR-code dien je mee te nemen voor je vlucht en is hier aan te vragen.

Ierland
- Verplichte registratie via deze website.

IJsland
- Gezondheidsverklaring verplicht, download deze hier. Deze is nodig voor zowel de heen- als terugvlucht.   

Israël
- Verplichte registratie voor aankomst via deze website.

Italië
- Registratie noodzakelijk via dit formulier.
- Sicilië: 48 uur voor vertrek dien je je hier te registreren.
- Sardinië: 48 uur voor vertrek dien je je hier te registreren.
- Puglia: 48 uur voor vertrek dien je je hier te registreren.

Kroatië
- Registratie verplicht via deze website.
- Ook het invullen van een Passenger Locator Form is verplicht.

Letland
- Registratie via deze website verplicht.

Litouwen
- Registratie via deze website verplicht.

Malta
- Via deze website kun je je registreren met de Public Health Declaration Form en de Passenger Locator Form.

Oostenrijk
- Via deze website dient u een gezondheidsverklaring in te vullen.

Polen
Passenger Locator Form verplicht om in te vullen en mee te nemen.

Portugal
- Passenger Locator Form verplicht.
- Madeira: PCR test verplicht welke tussen 72 uur en 24 uur voor vertrek afgenomen dient te worden. Registratie van de uitslag verplicht via deze website. Via deze verklaring kun je aantonen dat je geen corona hebt. Je kan deze test afnemen via bijvoorbeeld hethuisartslab.com of klmhealthservices.com.

Slovenië
- Passenger Locator Form verplicht om in te vullen en mee te nemen.

Spanje
- Passenger Locator Form verplicht om in te vullen en mee te nemen.  
- Uiterlijk 48 uur voor vertrek dien je in het bezit te zijn van het Spaanse gezondheidsverklaring (FCS) welke je na invullen een QR-code geeft. Deze QR-code dien je mee te nemen voor je vlucht en is hier aan te vragen.

Tsjechië
- Passenger Locator Form verplicht om in te vullen en mee te nemen.  

Verenigd Koninkrijk
- Vanaf 48 uur voor vertrek dien je je via deze website te registreren.
- Passenger Locator Form verplicht om in te vullen en mee te nemen.