9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Giethoorn

Op zoek naar een leuke stedentrip? Denk dan eens aan een stedentrip Giethoorn! Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd en dat snapt Bebsy helemaal. Stap in een bootje en vaar door de sfeervolle grachten langs schattige bruggetjes, mooie huizen, uitgestrekte meren en de omliggende natuur. Natuurlijk is het ook mogelijk om lopend het dorpje met schattige straatjes en leuke restaurants te ontdekken. Boek nu een goedkope stedentrip Giethoorn en wordt verliefd!

Hotels in Giethoorn op de kaart

INSPIRATIE #BEBSY

Bezienswaardigheden Giethoorn

Varen door de grachten

Een stedentrip Giethoorn is niet compleet zonder een boottocht door de sfeervolle grachten. Tijdens een boottocht lijkt het net of je door een schilderij aan het varen bent. Het is zo schilderachtig! Onderweg om je prachtige monumenten, bruggetjes en een mooie natuur tegen. Er zijn verschillende manieren om Giethoorn te ontdekken vanaf het water. Zo is het mogelijk om mee te gaan met een rondvaart, een boot te huren of te suppen of kanoën. Wel is het aan te raden om dit van tevoren te regelen, zodat jouw stedentrip Giethoorn zeker een succes wordt!

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Houd jij van natuur? Dan mag een bezoek aan Nationaal Park Weerribben-Wieden niet ontbreken tijdens je stedentrip Giethoorn. Met maar liefst 10.000 hectare aaneengesloten laagveenmoerasgebied is dit het grootste veengebied van Noordwest-Europa. Ontdek de plassen, meren, slootjes, moerasbossen, rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Heerlijk om doorheen te varen, te wandelen of te fietsen tijdens je stedentrip Giethoorn. 

Toon meer bezienswaardigheden

Fietsen door Giethoorn

Heb je al eens gedacht aan fietsen tijdens een stedentrip Giethoorn? Zeker doen! Giethoorn is erg leuk om per fiets te ontdekken. Je ziet dan niet alleen Giethoorn, maar ook de omliggende natuur en dorpjes. Start in Giethoorn en fiets door Nationaal Park Weerribben-Wieden naar omliggende dorpjes als Blokzijl, Dwarsgracht en Wanneperveen. Weerribben-Wieden heeft ontzettend veel leuke fietsroutes, waardoor je eenvoudig dit grootste veengebied van Noordwest-Europa ontdekt. Ondanks al het water bereik je de andere karakteristieke dorpjes alsnog eenvoudig met de watertaxi. Plan een fietsroute door Giethoorn en geniet van de prachtige omgeving!

Museam 't Olde Maat Uus

Wil jij weten hoe het er vroeger aan toe ging in Giethoorn? Dan ben je bij Museum 't Olde Maat Uus aan het juiste adres tijdens je stedentrip Giethoorn. Dit museum is gevestigd in een authentieke boerderij met vissershuisje en botenhuis. Binnen vind je persoonlijke verhalen van oud inwoners en kom je alles te weten over het leven van vroeger, de turfwinning en vele andere bijzondere dingen. Bekijk de film om een nog betere indruk te krijgen. Ook is het mogelijk om een audiotour of een tour met een vrijwilliger te volgen. Dit museum wil je zeker niet missen tijdens je stedentrip Giethoorn. 

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Giethoorn

360° foto's