9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Fly drive Puglia

Ontdek de schitterende Italiaanse regio vol natuur en cultuur tijdens een goedkope fly drive Puglia! Deze authentieke Italiaanse landstreek wordt ook wel ‘de hak van de laars’ genoemd. Je vindt er de langste kust van Italië en een bergachtig binnenland met olijfbomengaarden, wijngaarden en leuke culturele plaatsen. De hoofdstad Bari, cultuurhistorisch Lecce en schiereiland Gargano zijn stuk voor stuk de moeite waard. En een bezoek aan Puglia is niet compleet zonder dat je een trulli, een klein wit rond huisje met kegelvormig dak, gezien hebt. Boek jouw fly drive Puglia en ontdek het meest authentieke stukje van Italië!

Hotels in Puglia op de kaart

INSPIRATIE #BEBSY

Bezienswaardigheden Puglia

Het stadje Otranto

Otranto is van oorsprong een klein vissersdorpje en kent een fijne vakantiesfeer. De perfect blauwe zee, de witte gebouwen en indrukwekkende rotsen dragen hier zeker aan bij. Het historische centrum wordt omringd door een imposante eeuwenoude stadsmuur en het kasteel is een echte blikvanger. De stranden van Otranto zijn klein en druk, maar erg mooi! Met een huurauto bereik je ook gemakkelijk de stranden aan de noord- en zuidkant, welke vaak een stukje rustiger zijn. Het bijzondere Otranto kan zo maar eens de verrassing van jouw fly drive Puglia worden!

Het pittoreske dorp Alberobello

Te midden van de olijfboomgaarden ligt het pittoreske dorp Alberobello. Vanwege de vele trulli is dit plaatsje een echte toeristische trekpleister. De puntmutsachtige witte huisjes werden gebouwd met kalksteen, om zo de belasting te kunnen ontduiken. Je kan met gemak een dag rondslenteren in het sfeervolle dorpje. Bewonder de Trullo Sovrana, de enige met twee verdiepingen en de Sant’ Antonio, een heuse kerk in een trullo. In het Museo del Territorio leer je meer over het dorp en de bouwstijl van de huisjes.  

Toon meer bezienswaardigheden

Het kasteel Castel del Monte

Castel del Monte is kenmerkend voor Puglia en eigenlijk voor heel Italië. Het staat namelijk op de Italiaanse eurocent. Het is in de 13e eeuw gebouwd op een berg, oorspronkelijk als citadel. Tegenwoordig is het kasteel met de achthoekige torens een belangrijke trekpleister en staat het op de Werelderfgoedlijst. De prachtige zalen, de binnenplaats en de gevechtstoren zijn allemaal voorzien van een achthoekige vorm. In het kasteel is tevens een kleine tentoonstelling te vinden over de roerige geschiedenis. Vanaf de heuvel heb je een mooi uitzicht over de regio en de Adriatische Zee. 

Bari

In het van oorsprong belangrijke vissersdorp Bari speelt de handel in verse vis nog steeds een grote rol. Met de Adriatische Zee en de Ionische Zee dichtbij kan dat ook haast niet anders. Tegenwoordig is Bari verdeeld in een oud en nieuw gedeelte met een aantal zeer mooie bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het Kasteel van Bari, de twee Basilieken, de Kathedraal en het oude fort. In het centrum van Bari bevinden zich vele visrestaurants, cafés en een groot aantal winkels. Ook waterliefhebbers komen graag naar de stad vanwege de mooie haven met leuke excursies. Bari is met recht een Italiaanse topbestemming!

Het schiereiland Gargano

Het schiereiland Gargano is voornamelijk bekend vanwege de schitterende onaangetaste natuur. Je kan heerlijk wandelen in de duinen en bossen met pijnbomen. Ook de zeekust met rotsen, stranden en een kristalheldere zee is prachtig! Als je op zoek bent naar rust dan is deze plek een bezoek meer dan waard.

Het stadje Lecce

Lecce wordt ook wel het 'Florence van het zuiden' genoemd, vanwege de ontelbare zandkleurige highlights uit de 16e eeuw. Je vindt er verschillende interessante musea, mooie pleinen en prachtige kerken, zoals de Santa Croce basiliek. Lecce ontdek je het best door te verdwalen in de witte barokstraatjes. Je vindt je weg altijd wel weer terug naar Piazza Sant’Oronzo, het hart van de stad. 's Avonds of met de lunch geniet je van een heerlijk streekgerecht op één van de vele terrasjes. Laat je verrassen door cultuurhistorisch Lecce!

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Puglia

360° foto's