8,5
Winnaar 2016
Veilig betalen via
  1

  Stedentrip Krakau

  Heb je al eens nagedacht over een goedkope stedentrip Krakau? Het historische centrum van de stad is vrijwel ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door gekomen waardoor het er vol staat met prachtige architectuur. De oudste gebouwen zijn soms ruim 800 jaar oud! Tijdens een citytrip Krakau geniet je van een sprookjesachtige sfeer, een rijke geschiedenis en uitstekende gastronomie. In 2014 is de stad zelfs bekroond tot meest populaire stad voor een enerverende citytrip. Laat je verrassen door een stedentrip Krakau!

  Bezienswaardigheden Krakau

  De Grote Markt

  De Grote Markt beslaat ruim 40.000 m2 en wordt omringd door een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Je vindt hier bijvoorbeeld de zeer fraaie Mariakerk, de Adalbertkerk, de Raadhuistoren en de Lakenhal. Centraal op het plein staat het monument van Adam Mickiewicz, de grootste Poolse romantische dichter. Het plein is een geliefde plaats om rond te hangen of te genieten van een heerlijk drankje op een van de terrasjes.

  De Wawel Burcht en de Wawel Kathedraal

  De koninklijke Wawel Burcht bereik je vanaf de oude stadskern van Krakau, waar je via een pad omhoog loopt. Het kasteel staat vlak naast de Wawel kathedraal en telt een oppervlakte van ruim 7000 m². Tijdens een rondleiding wandel je van de ene prachtige zaal in de andere, zoals de ridderzaal, de wapenzaal, de senatorenzaal en de privévertrekken van de Koninklijke families. Ook de bijzonder fraaie Wawel kathedraal is een bezoek meer dan waard. Al rond 1320 werd er gestart met de bouw en door de eeuwen heen zijn er al vele koningen gekroond. Dat de kathedraal altijd zeer belangrijk is geweest, blijkt wel uit de rij belangrijke en invloedrijke personen die er begraven zijn. 

  Toon meer bezienswaardigheden

  De Mariakerk

  De Mariakerk werd in de 13e eeuw door de burgers van Krakau gesticht. Zowel van buiten als van binnen is er alles aan gedaan om dit één van de mooiste kerken uit de regio te maken. Vooral het altaar, de grootste van Europa, is erg indrukwekkend. Vanuit de toren klinkt er elk uur een bugelsignaal, iets wat nog steeds direct je aandacht zal trekken. In 1421 werd dit gebruikt om de stad te waarschuwen voor een eventuele aanval. De toenmalige bugelspeler werd hierbij gedood en sindsdien stopt het signaal halverwege de laatste toon. Vanuit de toren geniet je van een spectaculair uitzicht over de stad.

  De Lakenhallen

  Als je op zoek bent naar een authentiek souvenir dan mag je de Lakenhallen eigenlijk niet overslaan. De bazaar heeft allerlei Poolse kunstnijverheid producten. Kraampjes met sieraden, schapenwollen truien, kristalglas, tassen, riemen, kunstwerken en zelfs schoenen zijn er genoeg te vinden. Ook het gebouw zelf is mooi om te zien. 

  De Joodse Wijk Kazimierz

  Vlak bij de Wawel heuvel ligt de voormalige Joodse wijk Kazimierz. De wijk werd pas aan het einde van de 16e eeuw onderdeel van Krakau, daarvoor was het een onafhankelijke stad. Je vindt er de grootste synagoge van Polen en het prachtige Landaupaleis. Door het levendige karakter van de wijk is het een heerlijke plek voor een terrasje of een kennismaking met de Poolse keuken.

  De poort Barbakan

  Wie vroeger de oude stad van Krakau bezocht moest door de prachtige poort van Barbakan. Het complex uit de 15e eeuw heeft nog altijd een zeer indrukwekkende middeleeuwse uitstraling. Regelmatig zijn er op deze plek tentoonstellingen te bewonderen.

  Theater Juliusza

  Het schitterende neobarokke theater van Krakau staat in het oude deel van de stad. Tussen 1891 en 1893 werd het gebouwd, nadat er een heuse wedstrijd werd georganiseerd voor het mooiste ontwerp. De uitstraling en allure doen je zeker denken aan de Parijse Opera.

  Hotels in Krakau op de kaart

  Weer & klimaat

  Gemiddelden voor Krakau

  360° foto's

  Populairste hotels Krakau