9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Warschau

Een goedkope stedentrip Warschau is een echte aanrader. De bijzondere hoofdstad van Polen was eens het 'Parijs van het oosten', maar werd verwoest in WOII. Gelukkig is Warschau daarna weer prachtig opgebouwd. Moderne en historische gebouwen sieren de binnenstad en het marktplein is een van de meest sfeervolle plekken van de stad. Tijdens een citytrip Warschau kan je bovendien heerlijk shoppen en genieten van een drankje in een hippe bar. Kijk snel verder en boek jouw verrassende stedentrip Warschau bij Bebsy!

stedentrip/polen/warschau
{"product_type":"city_trip","region_id":89,"last_filtered":""}end_last_filter
1

 

voorkeuren aanpassen
Geen vakanties gevonden
Begin opnieuw / bekijk alle vakanties

Hotels in Warschau op de kaart

INSPIRATIE #BEBSY

Bezienswaardigheden Warschau

De oude stad ‘Stare Miasto’

De oude stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. De meeste gebouwen zijn echter nauwkeurig nagebouwd, waarbij er zoveel als mogelijk gebruik werd gemaakt van de originele stenen. Zelfs de meest kleine details werden met behulp van schilderijen, foto’s en tekeningen gereconstrueerd. Je proeft er dus nog steeds de sfeer van hoe het vroeger was. Het stadsdeel werd in 1980 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. In Stare Miasto vind je onder andere het Koninklijk Paleis, de Johanneskathedraal en een klein deel van de oude stadsmuur. Auto’s zijn er verboden.

Het Koninklijk Paleis

Het prachtige Koninklijke Paleis ligt aan het Kasteelplein. In het verleden werd het bewoont door de koningen, hertogen en presidenten van Polen. Het paleis komt oorspronkelijk uit de 17e eeuw, maar werd nadat het meerdere keer was verwoest opnieuw opgebouwd in 1979. Tegenwoordig is het paleis met haar indrukwekkende interieur en waardevolle kunstcollectie een museum. 

Toon meer bezienswaardigheden

Musea in Warschau

In Warschau liggen meer dan 60 museums! Het is natuurlijk onmogelijk om alles te bewonderen, daarom vind je er hier alvast een aantal die zeker aan te raden zijn. In het bijzondere Pools Militair Museum leer je alles over het leger en de diverse oorlogen. Het wetenschap en technologie museum Copernicus Science Center is een aanrader voor zowel volwassen als kinderen. Wil je meer weten over de gewoonten van de Joden die zich in de stad vestigden? Bezoek dan het enorme Polin Museum (en neem hier dan ook zeker genoeg tijd voor). In het interactieve Chopin Museum leer je alles over het leven van de beroemde Poolse componist Chopin. 

Het Lazienki Park

Er zijn veel parken in Warschau, waarvan het Lazienki Park vast en zeker het meest sprookjesachtige is. Het park werd aangelegd in de 17e eeuw en ligt in het hart van de stad. Je vindt er behalve veel groen en water ook twee prachtige paleizen, een Romeins amfitheater en een luxe restaurant. Het park leent zich uitstekend voor een ontspannen wandeling.

De Sint-Annakerk

De ivoorkleurige Sint-Annakerk wordt beschouwd als een van de mooiste van Polen. Door de statige buitenkant en het barokke interieur met opvallende plafondschilderingen doet de kerk een klein beetje denken aan een paleis. De binnenkant is versierd met een glinsterende kroonluchter, kleurrijke schilderijen en een prachtig orgel. De klokkentoren van de kerk is voorzien van een observatietoren. Hier geniet je van een mooi uitzicht over de stad.

Het Paleis van Cultuur en Wetenschap

Voor een adembenemend uitzicht over Warschau bezoek je het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Stalin gaf de opdracht voor de bouw, waarmee hij een Russisch geschenk wilde geven aan de bevolking. Op de dertigste verdieping van het kolossale gebouw is een panoramisch terras gevestigd. Op heldere dagen kan je er kilometers ver kijken!

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Krakau

360° foto's