9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Malta

Wacht niet langer en boek een heerlijke en goedkope vakantie Malta! Het prachtige mediterrane eiland Malta ligt midden in de Middellandse Zee. Het biedt haar bezoekers behalve mooie stranden ook culturele hoogtepunten en een prachtige natuur. Het water is er zo blauw dat je soms twijfelt of het wel echt is. Combineer dit met een heerlijk klimaat en je hebt echt een hele leuke vakantiebestemming te pakken. Een vakantie Malta wordt hoe dan ook op en top genieten!

Bezienswaardigheden Malta

De stranden van Malta

Dankzij het fijne klimaat kan je op Malta zeker tot aan het einde van oktober terecht voor een ontspannen zonvakantie. De belangrijkste badplaatsen van het eiland zijn voorzien van grote en brede zandstranden met veel toeristische voorzieningen. De goudkleurige zandstranden liggen voornamelijk op het noordelijk deel van het eiland. Malta en haar omgeving herbergen daarnaast heel wat verborgen baaitjes. Er is maar liefst 200 kilometer aan kustlijn te vinden!

De Blue Lagoon

De prachtige Blue Lagoon is onderdeel van het nabijgelegen eiland Comino. Er worden veel boottochten naar deze plek georganiseerd en het kan er erg druk zijn in het hoogseizoen. Laat je hier echter niet door ontmoedigen, want het is er werkelijk prachtig! Het water is er ongelofelijk blauw en je kan er erg goed snorkelen. Je kan er bovendien schitterende foto’s maken die zeker een plekje boven je bed verdienen.

Toon meer bezienswaardigheden

De voormalige hoofdstad Mdina

De voormalige hoofdstad Mdina biedt een schat aan cultureel en religieus erfgoed. Dat ervaar je direct wanneer je een eerste wandeling maakt door de krappe straatjes. De middeleeuwse huizen en de indrukwekkende paleizen zijn bewonderingswaardig en het is heerlijk toeven op de gezellige terrasjes. Het kathedraalmuseum toont de rijke historie van de stad perfect: je vindt er schitterende kerkschatten, een grote collectie housnijkunst en andere archeologische vondsten.

De hoofdstad Valletta

Valetta is de op twee na kleinste hoofdstad Europa. Toch woont ongeveer 75 procent van de Maltese bevolking er! De stad zit vol met leuke highlights, waarvan de 16e-eeuwse Sint Janscokathedraal de populairste is. Het interieur is rijk versierd met de schilderijen, een prachtig altaar en een flinke collectie wandtapijten. Het is tevens de plek waar veel belangrijke personen uit de geschiedenis zijn begraven. Een audiotour is zeker aan te raden als je meer wilt weten over de bijbehorende verhalen en geschiedenis. Ook een bezoek aan het Grootmeesterpaleis zal je niet teleurstellen. Het werd in 1571 gebouwd, om twee binnenplaatsen heen. Je bewondert er duizenden harnassen en wapens. In Valetta vind je bovendien ontelbaar veel leuke straatjes en pleintjes. De autovrije hoofdstraat Republic Street is dé plek om te shoppen. Bezoek het nabijgelegen Republic Square voor een drankje in de schaduw.

Hotels in Malta op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Malta

360° foto's

Populairste hotels Malta