8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Werkwijze Bebsy

DE WERKWIJZE VAN BEBSY IN 5 STAPPEN
1. Je ziet een mooie vakantie en reserveert deze.

2. Bebsy controleert de prijs en de beschikbaarheid van je gewenste vakantie. 


3. Bij beschikbaarheid kun je de reis betalen per Ideal, Creditcard of indien gewenst nadat je eerst een factuur ontvangt. Is de vakantie niet meer beschikbaar dan neemt Bebsy contact met je op om de mogelijke alternatieven te bespreken.

4. Indien je de reis direct betaalt, wordt de reis definitief vastgelegd. Indien je niet direct wenst te betalen dan kan je kiezen om een factuur te ontvangen. Na betaling van de factuur wordt de vakantie nogmaals gecontroleerd en bij beschikbaarheid wordt de vakantie vastgelegd.*

5. Uiterlijk twee weken voor vertrek ontvang je de reisbescheiden. Mocht je vertrekdatum van je vakantie binnen deze twee weken vallen, dan ontvang je direct na het vastleggen de reisbescheiden.

DE ROL VAN BEBSY
Bebsy biedt verschillende reizen aan. Het gaat hierbij voornamelijk om reizen die worden samengesteld uit losse reisonderdelen, maar ook om pakketreizen zoals Fly en Drive pakketten. Zij biedt deze reizen aan waarbij haar rol bij het vastleggen van de reis(onderdelen) ook verschilt. Bebsy biedt reizen aan onder eigen naam waarbij zij dan als reisorganisator optreedt. Bebsy biedt ook reizen aan namens een derde reisorganisator. Bebsy treedt dan op als reisbemiddelaar. De reizen die worden samengesteld uit verschillende losse reisonderdelen worden door Bebsy namens en in naam van de klant vastgelegd. Hier treedt Bebsy slechts als opdrachtnemer op en is de hoofdboeker de opdrachtgever. De opdracht bestaat uit het vastleggen van de gewenste reisonderdelen namens en in naam van de reizigers.

De reizen waarbij Bebsy als reisorganisator optreedt worden onder de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van Bebsy uitgevoerd. Als Bebsy optreedt namens een derde reisorganisator dan worden de reizen onder verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de betreffende reisorganisator uitgevoerd. Bij losse reisonderdelen waarbij Bebsy deze vastlegd namens en in naam van de klant, ligt de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de correcte uitvoering van de geboekte reisonderdelen bij de betreffende uitvoerder/aanbieder. Bebsy is dan ook in deze gevallen een reisbemiddelaar. 

Per reis(onderdeel) wordt op de Bebsy website duidelijk vermeld of Bebsy optreed als reisorganisator, reisbemiddelaar of dat Bebsy optreed namens de klant. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en wat je precies boekt.  

Zodra je een reis hebt gekozen kom je in het boekingsproces en afhankelijk van de gekozen reis kan deze direct worden afgerekend waarbij de reis en reisonderdelen direct worden vastgelegd. Indien je per factuur wenst te betalen dien je er rekening mee te houden dat de reis pas wordt vastgelegd nadat de factuur is betaald. Het kan soms gebeuren dat de reis na betaling - maar vóór het vastleggen - duurder is geworden. Het verschil dient betaald te worden of je kunt ervoor kiezen om kosteloos te annuleren*.

In sommige gevallen is het (nog) niet mogelijk om de reissom direct online te betalen. Bebsy stuurt je dan bij beschikbaarheid van de reis(onderdelen) een factuur. Hierbij dien je rekening te houden dat de reis pas na betaling wordt vastgelegd en tussentijdse prijswijzigingen voor rekening van de klant komen.

* Na betaling factuur:
Na betaling van de factuur vindt er nog een laatste controlemoment plaats. In uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat de prijs is gestegen tussen het moment van verzending van de factuur en de betaling ervan. Daarom attenderen we je er nogmaals op om de factuur zo snel mogelijk te voldoen, om prijsstijgingen zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht je niet akkoord zijn met deze prijsstijging dan kan je de vakantie uiteraard kosteloos annuleren en wordt de vakantie niet vastgelegd.

EXTRA INFORMATIE
- De wet ‘Koop op Afstand’ is niet van toepassing op reisproducten zoals vliegtickets, hotels, pakketreizen en verzekeringen.

- Annuleren en wijzigingen: Mocht je de vakantie nadat deze betaald en vastgelegd is willen annuleren dan gelden de annuleringsvoorwaarden van de uitvoerende partijen zoals het hotel of de luchtvaartmaatschappij. De meeste hotels en luchtvaartmaatschappijen hanteren 100% annuleringskosten. Daarnaast hanteren zij ook vaak erg hoge wijzigingskosten. Het is dan ook raadzaam om de gegevens van de reis en de reisgenoten goed te vermelden. Daarnaast verzoeken wij je om de ontvangen factuur en reisbescheiden direct na ontvangst te controleren op eventuele fouten. Deze fouten kunnen dan soms nog zonder kosten te worden aangepast.