8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Athene

Boek een goedkope stedentrip Athene en maak kennis met één van de belangrijkste steden van de klassieke oudheid. In Athene vind je nog veel overblijfselen uit deze periode. Een must voor de geschiedenisliefhebber dus! Toch heeft ook hier de tijd niet stil gestaan. De Griekse stad is uitgegroeid tot een moderne metropool met veel leuke winkels en restaurants. En ook het strand is nooit ver weg, waardoor je jouw cityrip Athene eenvoudig combineert met een goede dosis ontspanning. 

Bezienswaardigheden Athene

De Akropolis

De Akropolis is hét symbool van de klassieke oudheid. Deze heuvel torent 156 meter boven de stad uit en is daardoor vanaf kilometers afstand al te zien. Het is nog altijd het religieuze middelpunt van de stad, door de grote hoeveelheid meesterwerken die hier te bewonderen zijn. Op de Akropolis vind je de tempel Parthenon, de poort Propylaeën, de Niketempel, de tempel Erechtheion en de olijfboom geschonken door de godin Athene. Een bezoek aan de Akropolis kan zeker niet ontbreken tijdens een stedentrip Athene.

De wijk Plaka

De volkswijk Plaka is de oudste en gezelligste wijk van Athene. Wandel door smalle straatjes met kleurrijke en witgewassen huisjes begroeit met groene planten. In deze pittoreske straatjes vind je een grote hoeveelheid aan leuke souvenirwinkeltjes en lokale winkels. Als afsluiting strijk je neer bij een authentieke taverne en geniet je van een Griekse maaltijd. 

Toon meer bezienswaardigheden

Het Oude Agora

Het Oude Agora was vroeger het centrale plein van Athene. De Atheners kwamen hier samen om spullen te kopen, de laatste nieuwtjes uit te wisselen en belangrijke politieke vergaderingen te houden. Het plein was omgeven door prachtige zuilengalerijen, die beschermingen boden tegen zon, regen en wind. Een van de zuilengalerijen is gerestaureerd. Hier vind je tegenwoordig het Agora Museum, waar opgravingen en vondsten uit deze tijd te zien zijn. 

De Tempel van de Olympische Zeus

De Tempel van de Olympische Zeus was ooit de grootste tempel van Griekenland. Het duurde maar liefst 7 eeuwen voordat het bouwwerk van 110 meter lang af was. Het werd versierd met 104 zuilen en twee enorme beelden van goud en ivoor. Eén van de God Zeus en één van keizer Hadrianus. Slechts 15 zuilen zijn bewaard gebleven. Toch is het nog steeds goed voor te stellen hoe indrukwekkend de tempel geweest moet zijn.

Hotels in Athene op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Kreta

360° foto's

Populairste hotels Athene