8,3
Winnaar 2018
Veilig betalen via
    1

    Privacy

    PRIVACYVERKLARING BEBSY (CLICKSUPPLY TRAVEL B.V.)

    Bebsy respecteert je privacy, maar heeft ook gegevens van je nodig om haar werk te kunnen doen. Daarom willen we je graag vertellen welke informatie we van je verzamelen en waarom we dit doen.

    Wanneer Bebsy persoonsgegevens verzamelt

    1) Bij het bezoeken van onze website
    Om onze website optimaal te kunnen laten functioneren, je zoveel mogelijk gebruiksgemak te laten ervaren en ons aanbod optimaal op je af te kunnen laten stemmen, verzamelt Bebsy met behulp van Google Analytics bepaalde technische informatie wanneer je onze website bezoekt. Hieronder vertellen we welke informatie we van je verwerken om dit doel te kunnen bereiken:
    - IP-adres
    - Besturingssysteem en browsertype
    - Vanuit welke pagina je toegang kreeg tot onze site
    - Je websitenavigatie en welke pagina's je op onze website bezocht hebt
    - De datum, het tijdstip en de duur dat je onze site hebt bezocht
    - Je locatie

    2) Als je een account aanmaakt en lid wordt van Bebsy
    Als je op de website van Bebsy een ledenaccount aanmaakt, vragen wij je om een e-mailadres waarmee je je registreert. Tevens ga je er dan akkoord mee dat er alle cookietypes bij je geplaatst worden, zodat we het voor je mogelijk maken om je account te beheren en ons aanbod voor je te personaliseren. Als je ingelogd bent staan deze activeert, als je uitgelogd bent, kun je deze instellingen wel aanpassen onder Cookieverklaring.

    Als je gebruik maakt van een Facebook login, verzamelen we je profiel, eventuele vriendenlijst en e-mailadres. Als je gebruik maakt van de Google login dan verzamelen we je emailadres. Als je gebruikt maakt om in te loggen met één van deze twee kanalen, dan gaan we er van uit dat je je op de hoogte bent van de privacy voorwaarden van Google en Facebook.
    Vervolgens sturen wij je een tijdelijk wachtwoord toe welke je later kan wijzigen in je account. Je wachtwoord wordt bij ons veilig en versleuteld bewaard. Wij kunnen deze daardoor niet inzien en je dus ook niet helpen met het geven van je wachtwoord als je deze vergeten bent. Als je je wachtwoord niet meer weet, kun je op wachtwoord vergeten klikken om een nieuw wachtwoord op te vragen.

    Dit account koppelen we aan je eventueel gemaakte boekingen en de door jou ingevulde gegevens die daarbij horen. Zo bieden we je een overzicht van de status van je boeking en we gebruiken deze om een beter inzicht te krijgen in je wensen.
    Bij inschrijving voor het Bebsy lidmaatschap schrijf je je ook automatisch in voor onze dagelijkse nieuwsbrief. Via je accountinstellingen kun je ter allen tijde de frequentie hiervan aanpassen of geheel stopzetten en tevens kun je hier je gehele account verwijderen. Uiteraard kun je je ook via een link onderin de nieuwsbrief zelf afmelden.

    3) Als je een reis bij ons boekt
    Naast de gegevens die onder punt 1 genoemd worden hebben we gegevens van je nodig om je geselecteerde reis te kunnen boeken. Daarnaast leggen we de volgende gegevens vast:
    - Namen van alle reizigers zoals deze in het paspoort of op de identiteitskaart vermeld staan
    - Geslacht
    - Geboortedatums
    - Adresgegevens
    - E-mailadres
    - Telefoonnummer
    - Noodnummer van thuisblijvers
    - In uitzonderlijke gevallen hebben we paspoortgegevens nodig
    - Het aangekochte product
    - Aankoopdatum
    - Hoe en wanneer betaald is
    - In sommige gevallen bankgegevens indien we een terugstorting aan je moeten doen
    Als je persoonsgegevens van je medereizigers of een noodnummer aanlevert, moet je er zeker van zijn dat zij daarmee akkoord zijn en dat je ze ervan op de hoogte stelt wat wij met hun persoonsgegevens doen.

    4) Als je meedoet aan een winactie of enquêtes
    - Alle persoonsgegevens die je moet invullen
    - Je feedback bij een vragenlijst of enquête
    - Gebruik van je naam indien je de winnaar bent en eventueel het daarbij behorende antwoord of ontwerp

    5) Als je gebruik maakt van één van onze social media kanalen
    Indien je gebruik maakt van inloggen via sociale netwerken zoals Facebook login of Google log in, lees dan altijd goed de privacy voorwaarden die deze platformen hanteren. Ook bij het deelnemen aan onze social media kanalen van Facebook of Instagram wijzen we je er op bewust te zijn van de voorwaarden van deze partijen.

    Waarom Bebsy persoonsgegevens verzamelt

    1) Om je het bij ons bestelde product of dienst te kunnen leveren
    Voor het vastleggen van reisonderdelen (hotel, vlucht en evt. transfer of autohuur) en de facturatie daarvan hebben we persoonsgegevens nodig zodat we de verkoopovereenkomst uit kunnen voeren.

    2) Om met je in contact te kunnen komen
    Ook verzamelen we persoonsgegevens om contact met je te kunnen leggen. Dit kan zijn om je te contacteren over een gemaakte reservering, maar ook voor het versturen van e-mails als je je ingeschreven hebt voor onze nieuwsbrief, om je tips over je vakantiebestemming door te sturen met linkjes naar websites van onze partners in wiens diensten je interesse kan hebben, om je uit te nodigen voor een onderzoek of het schrijven van een recensie of om contact met je op te nemen over de uitkomst van een prijsvraag.

    3) Om je gebruikservaring te verbeteren
    We kunnen je persoonsgegevens gebruiken om in kaart te kunnen brengen welke producten voor jou interessant kunnen zijn. Hierdoor kunnen we onze website en onze reclame uitingen op jouw persoonlijke interesses afstemmen en jou hiermee bedienen. Met deze verzamelde gegevens kunnen we onze website en onze producten beter afstemmen op onze klanten.

    Met wie Bebsy verkregen persoonsgegevens deelt

    1) Met leveranciers van reisdiensten
    Om het door jou geboekte product te kunnen leveren delen we je persoonsgegevens met de leveranciers die verantwoordelijk zijn voor hun deel van het reisarrangement, zoals luchtvaartmaatschappijen, accommodatieverschaffers, vervoersbedrijven en autoverhuurbedrijven. We nemen je privacy serieus en delen alleen de absoluut noodzakelijke gegevens met onze partners die nodig zijn om de boeking vast te kunnen leggen. In sommige gevallen heb je gekozen voor reizen buiten de Europese Unie (bijvoorbeeld Marokko, Turkije of de Verenigde Staten) waardoor we hier ook je persoonsgegevens moeten delen. Als je een reis naar een dergelijke bestemming boekt, ga je hier akkoord mee.

    2) Met andere samenwerkende partners en leveranciers
    Voor sommige activiteiten moeten we andere bedrijven inschakelen om hun diensten af te nemen. Denk hierbij aan IT bedrijven, platforms om gegevens op te slaan, marketingbedrijven (o.a. Google Analytics) waarmee we onze website, aanbod en reclame-uitingen beter op je wensen kunnen afstemmen, marktonderzoeksbedrijven en betalingsverwerkers (Rabobank Omnikassa). Ook brengen we via Hotjar steekproefsgewijs het navigeren over onze website in kaart waarmee we eventuele problemen en onduidelijkheden kunnen opsporen. Hierbij registreren we enkel je websitenavigatie, browsertype, device type, besturingssysteem, land, tijdstip en duur van het bezoek. Namen, adressen andere persoonsgegevens worden niet vastgelegd.
    Als je bij Bebsy een boeking maakt krijg je op de bedankpagina een cadeautje aangeboden. Deze link brengt je naar de website van Sovendus die kortingsbonnen aanbiedt voor andere webwinkels. Als je een kortingsbon wilt downloaden en je je gegevens wilt achterlaten dan willen we je wijzen op de privacy voorwaarden van onze partner Sovendus die dit kortingsbonnensysteem aanbiedt. Al deze bedrijven worden zorgvuldig geselecteerd en er worden duidelijke afspraken gemaakt betreffende het veilig opslaan van gegevens en dat jouw gegevens niet voor hun eigen doeleinden gebruikt mogen worden.

    3) Met regelgevende instanties
    In veel gevallen ben je verplicht om tijdens het online inchecken bij de luchtvaartmaatschappij bepaalde gegevens in te vullen die worden gedeeld met overheidsinstanties met het oog op veiligheid, immigratie en grenscontrole. Dit kan per bestemming verschillen. Indien de wet dat vereist delen we minimale persoonsgegevens met andere overheidsorganen.

    Linkjes naar andere websites

    Onze website en e-mails bevatten linkjes naar andere websites. Als je via onze website op een website van een andere organisatie terechtkomt, wees je er dan bewust van dat zij een andere privacyverklaring kunnen hebben en lees deze ook aandachtig door. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor het bezoeken van websites van andere organisaties.

    Wettelijke grondslag

    Om persoonsgegevens te mogen verwerken hebben we de volgende grondslagen vastgesteld:

    1) Je hebt ons toestemming verleend
    Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je ons toestemming hebt gegeven om een account aan te maken waar je gegevens in staan.

    2) Het is noodzakelijk om de overeenkomst die we met je sluiten uit te voeren
    Om bijvoorbeeld een reis vast te leggen die je bij ons geboekt hebt, hebben we gegevens van je nodig.

    3) We moeten voldoen aan een wettelijke verplichting
    Indien we bijvoorbeeld gegevens moeten overdragen aan overheidsinstanties ten behoeve van grenscontrole en immigratie of als we bijvoorbeeld NAW-gegevens nodig hebben voor onze facturatie en onze boekhoudkundige verantwoording richting bijvoorbeeld de Belastingdienst.

    4) Als het in jouw of iemand anders vitale belang is
    In geval van nood kan het eventueel nodig zijn dat we bepaalde gegevens met bijvoorbeeld autoriteiten of een verzekeraar communiceren.

    5) Het gerechtvaardigde belang van ons of derden kan soms zwaarder wegen
    Het kan zijn dat we bepaalde gegevens moeten verzamelen om onze website optimaal op onze bezoekers af te kunnen stemmen. Hierdoor kunnen we ook onze marketing relevanter en interessanter voor je maken.

    Bewaartermijn

    We bewaren je gegevens zo lang als noodzakelijk is om onze doelen te behalen en aan de wetgeving te voldoen. Om aan onze Belastingplicht te kunnen voldoen dienen we je gegevens tot 7 jaar na jaarafsluiting te bewaren. Daarna zullen we je gegevens verwijderen, dan wel anonimiseren.

    Toegang tot je gegevens en contact

    Indien je een account bij ons hebt, kun je altijd je boekingen en gegevens online inzien. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid een kopie op te vragen van de gegevens die wij van je hebben.
    Ook kun je je gegevens bij ons laten aanpassen als die niet meer actueel zijn.
    Als je je account wilt verwijderen kun je dat online via je account zelf regelen. Als je andere gegevens bij ons wil laten wissen kun je bij ons een verzoek indienen. Dit zullen we doen, tenzij we die gegevens moeten bewaren wegens belangrijke zakelijke dan wel voor wettelijke bepalingen en/of redenen.
    We moeten en zullen wettelijk gezien in ieder geval binnen dertig dagen duidelijkheid aan u verschaft hebben betreffende uw verzoek, maar proberen dit uiteraard sneller te doen.

    We doen ons uiterste best je gegevens zo goed, veilig en verantwoord mogelijk te beheren. Mocht je hierover toch vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

    Over dit onderwerp zijn wij enkel schriftelijk te benaderen via privacy@bebsy.nl of via post op ons adres:
    Bebsy
    Suikersilo-Oost 28
    1165 MS Halfweg

    Indien je niet tevreden bent met onze afhandeling, kun je je wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens, www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

    Cookies

    Cookies zijn bestanden die tijdens het internetten op je computer worden opgeslagen waarmee we je als bezoeker van onze website kunnen herkennen. Voor meer informatie hierover kun je onze Cookieverklaring bekijken.

    Wijzigingen in deze verklaring

    Deze verklaring is een vervanging van eerdere versies. Wij houden het recht deze op elk gewenst moment aan te passen. Bij ingrijpende wijzigingen zullen wij hier op onze website een aparte melding van maken.
    Deze verklaring is voor het laatst bijgewerkt op 7 mei 2018.