9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Dublin met kerst

2019-12-12

Dublin met kerst

Een stedentrip Dublin moet je een keer gedaan hebben! Het gemoedelijke Dublin is van alle markten thuis. Er zijn creatieve, bruisende wijken, veel kleuren en de gastvrijheid van de locals valt meteen op. Tijdens de kerstperiode is er veel te beleven in deze gezellige Ierse stad! De markten zijn levendig, de cadeaus goedgemaakt en het craic (plezier) is net zo geweldig als altijd. Ook de blije groepjes borrelende mensen blijken essentieel te zijn voor een goede kerstsfeer. Het barst van het geluk in deze bruisende stad. Dublin met kerst wil je niet missen! In dit blog hebben we de beste tips en activiteiten voor je uitgezocht zodat je optimaal kunt genieten van Dublin met kerst in Ierland


Dublin met kerst tip #1. Kerstshoppen

Bij een kersttrip hoort natuurlijk het kerstshoppen! In Dublin zijn veel mooie warenhuizen die tijdens de kerstperiode prachtig zijn versierd. Bezoek bijvoorbeeld Arnotts, het grootste warenhuis van Ierland. Dit warenhuis is dan ook prachtig aangekleed. Een andere tip is om het Stephen's Green Shopping Centre bezoeken. Geniet van de gezellige sfeer en versieringen van het winkelcentrum terwijl je voor de leukste kleding en cadeaus shopt!

Praktische informatie Arnotts warehouse:
Adres
: The National Show Centre, Stockhole Lane, Cloghran, Dublin, K67 VF43, Ierland

Praktische informatie Stephen's Green Shopping Centre:
Adres: St Stephen's Green, Dublin, D02 HX65, Ierland
Openingstijden:
Ma t/m wo, vrij & za: 08:30 - 19:00
Donderdag:               08:30 - 21:00
Zondag:                    11:00 - 18:00

Kerst kado Dublin met kerstCadeautjes tijdens je stedentrip Dublin met kerst

Dublin met kerst tip #2. Christmas Carols in Saint Patrick’s Cathedral

Saint Patrick’s Cathedral is de grootste kerk van Dublin! Het oudste deel van deze kerk werd gebouwd tussen 1191 en 1270. Ook vind je er een van de grootste orgels van Ierland. Tijdens de kerstperiode geniet je in Saint Patrick's Cathedral van Christmas Carols die gezongen worden door Ierse koren. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de ‘Nine Lessons and Carols’. Het is een hele mooie ervaring waarbij één ding zeker is: je krijgt kippenvel op je armen van de magische kerstsfeer.

Praktische informatie Saint Patrick’s Cathedral 
Adres: St Patrick's Close, Wood Quay, Dublin 8, Ierland
Openingstijden: Dagelijks: 09:00 - 17:00

Dublin - kathedraal Dublin met kerstKathedraal tijdens je stedentrip Dublin met kerst

Dublin met kerst tip #3. Dineren in The Church

Tijdens je bezoek aan Dublin met kerst zijn er veel leuke plekjes waar je terecht kan voor een heerlijke maaltijd. Een van de uniekste plekken is The Church. Dit restaurant is gevestigd in een 300 jaar oude gerestaureerde kerk. Sinds 2007 is het gebouw overgenomen door nieuwe eigenaren en hernoemd naar ''The Church Bar & Restaurant''. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een moderne hotspot waar je sfeervol dineert en borrelt. Er wordt gewerkt met de beste Ierse producten en je zult er zeker de Ierse gastvrijheid ervaren! 

Praktische informatie The Church
Adres: 
Junction of Mary St. and, Jervis St, Dublin 1, D01 YX64, Ierland
Openingstijden: 
Ma t/m do: 10:30 - 23:00
Vrijdag:      Gesloten 
Zaterdag:  10:30 - 01:30
Zondag:    11:30 - 23:00

Wijntje tijdens Dublin met kerstLeannna (proost) in Dublin met kerst

Dublin met kerst tip #4. Drink een Guinness in The Temple Bar

Een bezoek aan Dublin is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Temple Bar Pub! Deze pub bestaat al ruim 160 jaar en is het icoon van Dublin. Tijdens de kerstperiode is het een en al gezelligheid hier. Bestel een typisch Iers drankje, een Guinness biertje, en dans op de livemuziek die regelmatig te horen is. Ook de buurt rondom de bar is één en al gezelligheid. In het beroemde Temple Bar district zijn vele gezellige pubs en restaurants te vinden! Dit wil je niet missen tijdens je stedentrip Dublin met kerst!

Praktische informatie Temple Bar Pub

Adres: 47-48, Temple Bar, Dublin 2, D02 N725, Ierland
Openingstijden: 
Weekenddagen: 10:00 - 02:30
Doordeweeks:    10:30 - 01:30
Zondag:              11:30 - 01:00

Dublin met kerst Temple BarThe Temple Bar in Dublin met kerst


Wil jij ook zo graag Dublin met kerst 2019 meemaken? Bekijk ons volledige aanbod voor je citytrip Dublin hier en bezoek snel het altijd gezellige Ierland!

Liefs,

Bebsy