9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Maak kennis met Marrakech

2019-04-11

Marrakech is een sprookjesachtige stad in Marroko. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor deze stad. Wie naar Marrakech vliegt, komt terecht in een positieve mix van het dagelijkse Marokkaanse leven vermengd met een rijk verleden, een heerlijke sfeer voor toeristen en enorm veel verborgen parels. 

1. Verlijf in een traditionele riad

Een stedentrip Marrakech is een magische ervaring om nooit te vergeten. Om het extra bijzonder te maken is het een enorme aanrader om te verblijven in een riad. Dit is een traditioneel Marokkaans huis of paleis in het oude stadsgedeelte (de medina) met een binnentuin of binnenplaats. Zodra de deur van de riad sluit bevind je je in een oase van rust. Oorspronkelijk woonden rijke families in riads, maar tegenwoordig zijn er een hoop omgebouwd tot hotels.

25618 12778

Riad Shaden en Riad Africa

Bekijk Riad Shaden - Bekijk Riad Africa

2. Verdwaal in de souks  

De medina van Marrakech is groot! Je bent er getuige van het dagelijks leven, maar je kunt er ook uitstekend winkelen voor mooie souvenirs. Hier kun je schitterend Noord-Afrikaans aardewerk op de kop tikken, maar ook leren tassen en mooie Arabische lampen. Neem de tijd als je echt op zoek bent naar iets moois en geniet van de Marokkaanse gastvrijheid.

Marrakech - Souks Marrakech - Souk

3. Djemaa el Fna 

Het grootste plein van Marrakech is de meest levendige plein van de stad; het plein Djemaa el Fna. Je vindt er onder andere kraampjes met groeten en fruit en mannetjes met hun apen, slangen en valken. Zij hebben vaak een bescheiden plekje onder een parasol. Na het hebben van oogcontact komen ze direct op je af en willen ze je laten poseren met hun dier. Dit alles tegen een kleine vergoeding. Als je hier geen zin in hebt, maak dan vooral geen oogcontact. ‘s Avonds is het helemaal ‘the place to be’ de dieren zijn vertrokken en er is plaats gemaakt voor verhalenvertellers, toneelspelers, waarzeggers. Het meest centrale deel van het plein wordt omgetoverd tot één groot eetfestijn. Heerlijke geuren wijzen je de weg naar kraampjes met de lekkerste gerechten uit de Marokkaanse keuken. 

Marrakech - Djemaa el Fna Marrakech - Lampen

4. Rooftop restaurantjes

Heel veel restaurantjes in Marrakech hebben een dakterras waar je lekker kunt genieten. Een paar steile trappen leiden je naar misschien wel de mooiste zonsondergang van Marrakech. Het uitzicht over de medina én het Atlasgebergte is fantastisch! 

Schermafbeelding 2019-02-19 om 16.18.51 Schermafbeelding 2019-02-20 om 12.55.56

5. YSL Jardin Majorelle

Majorelletuin is echt een must see voor wie op stedentrip naar Marrakech gaat. De tuin van de beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent bevat een overvloed aan zeldzame planten en kenmerkt zich door een schitterend kleurenspel. In 1924 kocht Majorelle een stuk grond en bouwde hij zijn villa. Rond het huis legde hij een botanische tuin aan met zeldzame planten uit heel de wereld. Na een verkeersongeval overleed Majorelle. In 1980 kochten de beroemde Yves Saint Laurent en zijn partner het huis en de tuin. 

f5099f3e-cb4e-4bfd-b8ab-57ad2160e758 marrakech-2035898_1920

6. Reizen in Marrakech 

Menara Airport, de internationale luchthaven van Marrakech, is een modern vliegveld. Het ligt op een kleine tien kilometer van het centrum van de stad. Na aankomst in Marrakech kun je per taxi naar de stad reizen. Een taxirit duurt ongeveer twintig minuten. De prijzen staan aangegeven op een bord naast de taxi's. Als je in het centrum van Marrakech verblijft, kan je veel te voet doen. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Marrakech vrij chaotisch is. In de straten waar geen auto’s kunnen of mogen komen, rijden brommers en fietsers door de menigte heen. Een grote aanrader is om Maps.me te downloaden. Dit is een offline kaarten app. Met al die kleine straatjes is het handig om een kaart bij je te hebben! Maps.me is gratis te downloaden in je App Store. Je dient wel eerst de kaart van Marokko online te downloaden in de app voordat je hem offline kan gebruiken. 

IMG_3690 2Schermafbeelding 2019-02-20 om 15.59.33 

7. Inchecken 

Voordat je vertrekt naar Marrakech is het gewoon mogelijk om online in te checken via je computer of mobiele telefoon. Echter zodra je terugvliegt naar Nederland kan je helaas niet online inchecken. Je bent verplicht om naar de luchthaven te gaan en bij de balie van de luchtvaartmaatschappij in te checken. Op de luchthaven van Marrakech kan het soms erg druk zijn, dus zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent! 

Ticket airport-2373727_1920 (1)

Ben je van plan naar Marrakech te gaan? Bereid je dan voor op een verbazingwekkende, kleurrijke en wonderbaarlijke stad, die niet voor niets vele kunstenaars heeft aangetrokken. Heb je ook zin gekregen in een stedentrip naar Marrakech? Bekijk dan ons aanbod Marrakech vlucht + hotel.


Liefs, 

Bebsy