8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De 5 leukste bestemming voor de kerstperiode

2017-11-08

De Kerst komt er weer aan! Wat is er leuker dan in de weken voor kerst in de kerstsfeer te komen in een leuke stad. Veel steden worden gezellig versierd met lichtjes, kerstversiering en niet te vergeten kerstmarkten. Deze 5 steden én hun kerstmarkten zijn zeker de moeite waard om te bezoeken in de weken voor kerst. Je komt geheid terug met de leukste kerstcadeaus en kerstversieringen! 

#1. Kerstshoppen in New York 

Wat is er nou mooier dan tijdens de kerstmaand een stedentrip naar het prachtige New York te maken. Tijdens de kerst veranderen straten in de stad en de etalages van winkels in indrukwekkende kerstkunstwerken. In het bijzonder aan de Fifth Avenue. Etalages van onder andere Macy’s en Tiffany and Co zijn echt een lust voor het oog! Nog geen genoeg gehad van al die gezellige versiering? Dan is de het zeker de moeite waard om deel te nemen aan de lichttour door de gezellige wijk Dyker Heights in Brooklyn. Hier zijn tientallen huizen te bewonderen die allemaal elkaar willen overtreffen met kerstversiering. Dit levert schitterende taferelen op! Natuurlijk kan een bezoek aan een kerstmarkt ook niet ontbreken. In Bryant Park vind je een gezellige kerstmarkt met kerstachtige kraampjes. Na het struinen over de markt is het kerstcafé de ideale plek om op te warmen met warme chocolademelk.

Wil jij al dit moois zelf ontdekken? Kijk dan snel verder voor de goedkoopste kerstreis New York van Bebsy. 

New York - Kerst

#2. Winter wonderland in Londen 

Londen is tijdens de decembermaand helemaal omgetoverd tot een échte kerststad. Op het Trafalgar Square vind je elke jaar een hele grote en prachtige kerstboom. Deze kerstboom is vooral zo bijzonder, omdat Engeland deze elk jaar cadeau krijgt van Oslo, als dank voor hun hulp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook een bezoek aan Harrods kan niet ontbreken tijdens je stedentrip Londen! Het gigantische warenhuis pakt altijd groot uit in de decembermaand. Zowel de buitenkant van het gebouw als de binnenkant van het gebouw wordt compleet versierd met feestelijke lichtjes en kerstversieringen. Last but not least; Vanuit Harrods loop je zo naar het grote winter wonderland in Hyde Park. Dit is echt hét hoogtepunt van je stedentrip. Het park staat vol met leuke attracties, een schaatsbaan, traditionele kerststallen en gezellige podia met muziek. Hier kom je zeker in de kerststemming!

Wil jij ook in kerstshoppen in Londen en helemaal in de kerstsfeer komen? Kijk dan snel verder voor de goedkoopste kerstreis Londen van Bebsy.

Londen - Kerst

#3. Ontdek Berlijn op zijn hoogtepunt tijdens de Kerst

Altijd al een stedentrip Berlijn willen maken? Dan is het een heel goed idee om dit in de decembermaand te doen. Tijdens deze periode is er namelijk zoveel te zien én te doen! Door de hele stad vind je leuke kerstmarkten en gezellige versieringen. Zo heb je op de Potsdamer Platz het WinterWorld. Deze kerstmarkt heeft naast de gezellige kraampjes een schaatsbaan en een rodelbaan en niet zomaar eentje, de langste van Europa van maar liefst 12 meter hoog en 70 meter lang!  De aller grootse en de mooiste kerstmarkt staat bij de Gedächtniskirche. Deze kerstmarkt bevindt zich in het voormalige West-Berlijn. Hier zijn ruim 170 kraampjes te vinden waar van alles wordt verkocht van glühwein tot kerstsokken. Hier ben je aan het juiste adres voor je kerstcadeaus! 

Ook benieuwd geworden naar Berlijn in de kerstperiode? Kijk dan snel verder voor de goedkoopste kerstreis Berlijn van Bebsy.

Berlijn - Kerstmarkt
 

#4. Bezoek de grootste kerstmarkt van Europa in Budapest

Budapest is altijd al een sprookjesachtige stad, maar in de decembermaand al helemaal. De hele stad wordt versierd met indrukwekkende lichtjes en er is genoeg te doen. Tip: Maak een boottocht over de Donau. Tijdens deze boottocht zie je verschillende kerstachtige gebouwen met indrukwekkende lichtjes. Echt waanzinnig mooi! Daarnaast vind je in het stadspark Városliget een super romantische schaatsbaan en op het Vörösmarty een kerstmarkt. Deze kerstmarkt is niet zomaar een kerstmarkt, het is de grootste van Europa! Misschien ken je de beroemde reuze adventskalender wel die hier staat. De kalender wordt geprojecteerd op een restaurant en elke dag om vijf uur wordt het nieuwe vakje feestelijk geopend. Erg leuk én gezellig om mee te maken!  

Heb jij ook zin om de sprookjesachtige stad Budapest te ontdekken in de kerstperiode? Kijk dan snel verder voor de goedkoopste kerstreis Budapest van Bebsy.

Budapest - Sint-Stefanusbasiliek kerst

#5. Maak kennis met het land van de kerstman in Kopenhagen

Als je in Kopenhagen bent tijdens de kerstperiode, dan zijn er verschillende kerstmarkten om te bezoeken. Langs het water vind je de kerstmarkt Nyhavn. Wat deze kerstmarkt zo bijzonder maakt, zijn de mooie gekleurde huisjes op de achtergrond. Voor een echte indrukwekkende en bijzondere kerstmarkt moet je een bezoek brengen aan het Tivoli Park. Naast alle indrukwekkende attracties die er staan, wordt het in de decembermaand prachtig versierd. Je vindt er tientallen kraampjes met allemaal mooie kerstspullen en misschien wel het leukste, je kan een ritje maken met de rendieren van de Kerstman. Als dat niet bijzonder is! 

Wil jij het land van de Kerstman ontdekken tijdens de kerstperiode? Kijk dan snel verder voor de goedkoopste kerstreis Kopenhagen van Bebsy.

Kopenhagen - Kerst

Zie jij je zelf al lopen in een van deze steden tijdens de decembermaand? Kijk snel verder voor alle goedkope kerstreizen van Bebsy. Naast de hierboven genoemde steden biedt Bebsy ook kerstreizen naar Praag en Wenen.