9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Koffer inpakken? Zo doe je dat!

2018-10-26

Je koffer inpakken kan soms een hele opgave zijn. Je wil natuurlijk dat extra jurkje of die korte broek meenemen voor als het misschien toch nog warm wordt. En dan moeten je 3 paar schoenen, truien en andere kledingstukken ook nog in de koffer. Vervolgens krijg je last van het welbekende kofferstress virus. Je besluit je koffer vol te proppen, gaat erop zitten om de rits dicht te krijgen, om er vervolgens achter te komen dat je een kilo boven het toegestane gewicht zit. Om deze frustratie tegen te gaan hebben wij een aantal inpaktips voor je op een rijtje gezet:

1. Maak een plan!

Weet waar je heen gaat. Klinkt simpel toch? Maar als je van tevoren al hebt bedacht wat je aan gaat trekken scheelt dat een hoop waardevolle kilo’s tijdens het koffer inpakken! Mannen hebben meestal minder planning nodig dan vrouwen. Voor drie dagen nemen zij drie T-shirts mee en een spijkerbroek. Toch is enige maat van planning handig

Een landkaart hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!

  • Zoek online naar de weersvoorspelling. Als alleen de avonden koeler zijn, hoef je bijvoorbeeld maar één trui mee te nemen(die je onderweg al aan kunt trekken of bij je kunt dragen).
  • Kijk of het hotel handdoeken heeft. De meeste hotels hebben elke dag een schone handdoek voor je. Toch is het handig om dit even te checken. Zijn er handdoeken in het hotel aanwezig? Dan hoef je die niet mee te nemen. Mocht je gaan zwemmen, dan is een badlaken inpakken wél zo handig. 
  • Plan je activiteiten! Zo neem je geen kleding mee “voor het geval dat”. Wil je uitgaan? Plan alvast een outfit voor die avond(en).

2. Rollen!

Deze tip is al bij velen bekend, maar toch wordt deze tip niet vaak genoeg gebruikt. Het oprollen van kleding zorgt dat er minder ruimte in beslag wordt genomen. Er zijn ook meerdere manieren van kleding oprollen. Daar komt nog bij dat er minder kans is op kreukels! Als je jurkjes of andere kleding hebt die absoluut niet mogen kreuken bij het koffer inpakken, leg deze dan als laatste opgevouwen in je koffer.


Kleding klein rollen hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!

3. Alle hoekjes en gaatjes!

Sokken en ondergoed zijn perfect voor het opvullen van alle gaatjes, zoals de inhoud van schoenen, dat hoekje dat net niet gebruikt wordt, of onbenutte zijvakken. Zo gebruik je iedere vierkante centimeter van je koffer. Met wat oefening hoef je voor een weekendje weg alleen maar handbagage mee te nemen! 

Koffer met kleding hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!Koffer met kleding hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!

4. Waardevolle spullen in je handbagage!

De kans dat jouw bagage niet aankomt op bestemming is vrij klein en wordt steeds kleiner. Per 1000 reizigers worden er 5 of 6 stukken bagage verkeerd behandeld (5,73 in 2016 om precies te zijn). Dat is niet veel, maar de kans is altijd aanwezig! Zorg er daarom altijd voor dat je al je waardevolle spullen in je handbagage hebt. Als je je handbagage moet inchecken bij de gate: haal het eruit! Neem een kleine tas mee (handtas, kleine schoudertas) om die spullen in te kunnen doen. 

Laptop in rugtas hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!

De meeste soorten accessoires, zoals handtassen, mogen onder de stoel van het vliegtuig geplaatst worden. Maak hier gebruik van! Probeer ook je paspoort in je jas of broek te houden. Mocht je deze namelijk vergeten in het vliegtuig, dan is het knap lastig (lees: vrijwel onmogelijk) om deze weer op te halen in het vliegtuig. 

5. Nooit te zwaar je koffer inpakken

Er staan genoeg filmpjes online waar bagage niet zo voorzichtig wordt behandeld. Als je een koffer meeneemt waarvan de rits op springen staat, is er een kans dat deze open springt en al je kleding op het asfalt ligt. Dat wil je niet natuurlijk! De wieltjes van je koffer zijn ook niet blij met te veel gewicht. Deze kunnen snel ombuigen of op een andere manier beschadigen als er te veel kracht op drukt. Tevens, als je bagage inpakken tip 1 toepast, houd je misschien zelfs ruimte over! Zo kun je nog wat extra’s meenemen als je gaat shoppen bijvoorbeeld.Een koffer wiel hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!

Kijk ook op de site van de luchtvaartmaatschappij wat het maximale toegestane gewicht is. Reken uit of het misschien goedkoper is om een extra koffer in te checken in plaats van de extra kosten van een te zware koffer te betalen. Bij Ryanair betaal je bijvoorbeeld al €11,- per kilo overbagage!

6. Breekbare spullen inpakken

Aangezien je koffer niet altijd door iedereen met liefde wordt behandeld moet je extra voorzichtig zijn met je breekbare spullen. Stel je voor dat die fles wijn die je mee (terug) wil nemen kapot gaat in je koffer! Zorg daarom altijd dat flessen in een plastic zak zitten en wikkel deze in met kleding, zoals een trui (alle ruimte benutten!). Leg dit pakketje in het midden van de koffer zodat deze niet tegen de zijkant komt. Zo zijn de fles en jouw kleding extra beschermt! 

Koffer met kleding hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!Koffer met kleding hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!

7. Deel je ruimte!

Deze koffer inpakken tip is echt handig voor stelletjes of groepen die op vakantie gaan. Met zijn tweeën is het bijvoorbeeld mogelijk om maar één koffer in te checken als ruimbagage. Zo kun je allebei je toiletspullen meenemen zonder gedoe met afsluitbare zakjes en 100ml flesjes. Als je van plan bent om alleen handbagage mee te nemen, kan dit principe ook toegepast worden. Die slippers passen misschien niet meer in jouw tas, maar misschien nog wel in die van je partner!

Meerdere koffers hoort bij een van de Koffer inpakken? Zo doe je dat!


Hopelijk maken deze tips jouw volgende inpakstress-moment een stuk aannemelijker! Liefs,
Bebsy