8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Zo maak je de mooiste vakantiefoto's

2019-02-06

Zo maak je de mooiste vakantiefoto's 

Je kent ze wel, die amateuristische vakantiefoto's die je elke zomer voorbij ziet komen. Te licht, te donker, een selfie zonder achtergrond, of nog erger: een verticale foto! Getsie! We zien elk jaar tal van oninteressante vakantiefoto's voorbij komen op onze social media. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw foto wél opvalt tussen de menigte? Zoek niet langer, wij hebben het antwoord!


Vakantiefoto's tip 1: Apparatuur

Ja, ja. Voor een foto heb je een camera nodig, goed gezien Sherlock! Maar: heb je wel genoeg geheugen? Heb je genoeg batterij? Is je lens wel schoon? Zonder goede (en goed onderhouden) apparatuur wordt het maken van de perfecte vakantiefoto een stuk moeilijker. Zorg dus dat je een goede geheugenkaart hebt. Een microSD kaart met 64 GB aan geheugen (genoeg voor meer dan 1000 hoge resolutie foto's) kost niet meer dan 30 euro. En op vakantie is een goede powerbank om je apparatuur op te laden natuurlijk nooit verkeerd!

Vakantiefoto's tip 2: Compositie

"De regel van derden", "de gouden ratio", termen die je misschien nog nooit gehoord hebt, maar onbewust ken je ze wel. Voor een goede vakantiefoto is een goede compositie erg belangrijk en daar helpen deze regels bij. Als de focus van jouw vakantiefoto's zich op een derde van het beeld bevindt ziet het er al een stuk aangenamer uit. Veel camera's en telefooncamera's hebben de optie voor een "raster". Dit is een handig hulpmiddel als je het helemaal perfect wilt hebben. En alsjeblieft, tenzij je echt denkt dat het niet anders kan: houd de foto's horizontaal. Dat oogt véél beter. Natuurlijk als je je telefooncamera erbij pakt ben je snel geneigd om hem rechtop te houden.

Afbeelding1Afbeelding2

Vakantiefoto's tip 3: Een andere invalshoek

Veel foto's zijn al 100 keer gemaakt, doe het eens anders! Of je nu op de grond gaat liggen of recht omhoog kijkt, er is meer dan een manier om een vakantiefoto te maken. Natuurlijk wil je ook veel vakantiefoto's van het geweldige landschap maken. Maar wissel die eens af met kleine details. Zoals een bloem, plant, bankje of straatnaambord. Een paar aparte foto's staan namelijk altijd leuk in je vakantiefotoalbum.

Afbeelding3Afbeelding4

Vakantiefoto's tip 4: Spontaniteit

Iedereen heeft de neiging om naar de camera te kijken als er een foto gemaakt wordt. Daar is ook niets mis mee. Maar de leukste vakantiefoto's zijn meestal spontaan gemaakt. Geen nepglimlach, geen poses maar gewoon puur natuur. Het beste is om van een stilleven of landschap meerdere foto's te maken (je hebt nu toch die geheugenkaart van 64GB). Voor acties of bewegende dingen kun je naar de "burstshot" optie zoeken in je telefoon of camera. Met deze instelling maakt je camera heel veel foto's achter elkaar. Hierdoor kun je nét dat ene perfecte moment uitzoeken.

Afbeelding5water-3266211_1920

Vakantiefoto's tip 5: Kies het juiste moment van de dag

Midden op de dag, als de zon recht in je gezicht schijnt, is het moeilijk om goede vakantiefoto's te maken. Door het vele licht gaan er veel details verloren. In de ochtend en in de avond als de zon laag staat zijn de mooiste momenten voor prachtige warmkleurige foto's. En deze hoeven niet alleen maar van de zon te zijn. De hele stad heeft dan een warme gloed over zich heen.

Vakantiefoto's tip 6: Een beetje bewerken kan nooit kwaad.

Bewerkte foto's zijn soms een beetje taboe. Maar net als een wijntje: een beetje kan geen kwaad. Er zijn niet alleen voor de computer maar ook voor op de mobiel veel fotobewerkingsprogramma's verkrijgbaar. Je hoeft niet helemaal los te gaan in zo'n programma. Een instelling hoef je maar een klein beetje aan te passen om alles net een beetje meer eruit te laten springen.

Afbeelding6

Heb jij ook zin gekregen om mooie vakantiefoto's te maken? Bekijk dan ons aanbod! Vlucht + hotel

Liefs, 
 

Bebsy