9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Overwinteren in Portugal

2020-01-08

Geen zin meer in Hollandse winters? Dat begrijpt Bebsy helemaal! Heerlijk wandelen in de warme winterzon op een goud zandstrand klinkt natuurlijk veel beter. Eén van de beste landen om te overwinteren in Europa is Portugal. Wist je dat het land de meeste zonuren van Europa telt? Je kunt hier dus het hele jaar terecht voor heerlijke temperaturen. Benieuwd waar je het beste kunt overwinteren in Portugal? Lees dan deze blog en raak overtuigd om in 2020 in Portugal te gaan overwinteren. 

Overwinteren in Portugal temperatuur

Door Portugal haar ligging aan het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan, is het er over het algemeen iets kouder dan in Spanje. In Portugal dalen de temperaturen in de wintermaanden tot gemiddeld 15 graden. In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot 30 graden. Aan de Algarve geniet je van wat meer zonuren dan in de rest van het land. Hoe meer je het land in trekt, hoe meer de temperaturen iets zullen dalen. 

Strand tijdens overwinteren in Portugal

Overwinteren in Portugal #1. Algarve

Eén van de meest bekende plaatsen om te overwinteren in Portugal is de Algarve! Ondanks dat het erg populair is wordt het nog niet overgenomen door massatoerisme. Je geniet er dan ook van vele authentieke dorpjes en rustige plekjes. In Algarve geniet je gedurende het hele jaar van zon, zee en strand. Wist je dat Algarve zelfs de meeste zonuren van heel Europa telt? De temperaturen in de wintermaanden liggen rond de 16 graden. Dit maakt het een ideale bestemming om te overwinteren in Portugal. De Algarve is tevens voorzien van een prachtige en gevarieerde omgeving met uitgestrekte gouden stranden, rotsformaties en indrukwekkende baaien. Ook een bezoekje aan een van de vele gezellige vissersdorpjes zal je zeker goed doen! Al met al is de Algarve de perfecte bestemming om te overwinteren in Portugal. 

Overwinteren in Albufeira

Eén van de meest bekende bestemmingen in de Algarve is de badplaats Albufeira. Albufeira staat natuurlijk bekend als uitgaansbestemming, maar wist je dat de stad ook erg geschikt is om voor een langere periode te verblijven? Het centrum van de stad is onderverdeeld in twee delen. Het nieuwe centrum, wat veel jongere aantrekt en het oude centrum. In het oude centrum ontdek je het authentieke Portugal met witgekalkte huizen, nauwe straatjes en gezellige terrassen. In de omgeving zijn er ook veel bezienswaardigheden te bewonderen. Eén van de mooiste stranden van Europa, Praia de Marinha, bevindt zich op een kleine 20 minuten rijden van de stad! Dit strand is zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Albufeira. Overwinteren in Portugal is nog nooit zo veelzijdig geweest!

Praia de Marinha strand in Albufeira
Ontdek het Praia de Marinha strand tijdens overwinteren in Portugal

Overwinteren in Portugal #2. Madeira

Madeira, ook wel bekend als eiland met de mooiste wandelgebieden van Europa, is een perfecte plek om te overwinteren in Portugal! Op het eiland geniet je van een 'eeuwige lente', de temperaturen zijn hier het hele jaar door namelijk zeer aangenaam. Dit betekent echter ook dat er van tijd tot tijd wat regenbuien zijn, maar als Nederlanders zijn we daar natuurlijk wel een beetje aan gewend. In de hoofdstad Funchal is het over het algemeen een stuk droger en zonniger dan op de rest van het eiland. Het eiland staat vanwege het heerlijke klimaat het hele jaar door vol met mooie bloemen en planten. Je vindt hier dan ook meerdere indrukwekkende wandelpaden die worden gekenmerd door kleurrijke bloemen en planten rechts en links. Ook vind je op het eiland de berg Pico Ruivo, die met bijna 1900 meter het hoogste punt van de regio is. Tevens staat Madeira bekend om de heerlijke wijn die hier vandaan komt. Wanneer kom jij dit gevarieerde en exotische landschap met steile rotsen en een bergketen ontdekken? 

madeira overwinteren in Portugal
Natuur en bergketen op Madeira, overwinteren in Portugal


Zie jij het na het lezen van deze blog wel zitten om te overwinteren in Portugal? Bekijk ons aanbod en kom overwinteren in Portugal 2020!

Liefs,
Bebsy