8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Dit zijn de beste pizzeria's van Napels

2017-09-05

Vraag aan een Italiaan waar de pizza vandaan komt en ze zullen allemaal hetzelfde antwoord geven; Napels. Niet alleen komt de pizza hier vandaan, je vind hier ook de allerlekkerste pizza's. Een stedentrip Napels is dan ook niet compleet zonder het proeven van dit wonder. Bebsy helpt je dan ook graag aan de leukste en lekkerste pizzeria's in Napels. Dat wordt gegarandeerd genieten! 

Misschien leuk om eerst wat meer van de geschiedenis van de pizza te weten. Het begon namelijk allemaal in de 17e-eeuw toen de bekende pizzabakker Raffaele Esposito voor de toenmalige koning en koningin van Italië zijn kookkunsten mocht vertonen. Hun favoriet was de pizza met de kleuren van de Italiaanse vlag: basilicum voor groen, mozzarella voor wit en tomaten voor rood. Vandaar dat deze pizza vernoemd is naar de koningin Margherita: pizza margherita.  

# 1. L'Antica Pizzeria Da Michele

Pizzeria L'Antica Pizzeria Da Michele is zeker een van de beroemdste pizzeria's van Napels. Dat heeft 2 redenen. Het is namelijk het restaurant waar Julia Roberts in de film Eat Pray Love haar liefde voor de pizza verklaarde én het is de plek waar de lekkerste pizza's van heel Napels geserveerd worden. Je bent hier aan het juiste adres voor een overheerlijke pizza margherita of een pizza marinara. In het restaurant draait het allemaal om de smaak van de pizza's, de rest van het restaurant is vrij primitief. Maar toch kan een bezoek niet ontbreken tijdens je stedentrip Napels. Op sommige momenten is het erg druk, het is dus handig om wat eerder op de avond te gaan. Toch is het wachten het dubbel en dwars waard! 

Adres: Via Cesare Sersale 1/3, 80139, Napels, Italië

# 2. Di Matteo

In het historische centrum van Napels vind je de pizzeria Di Matteo. Deze authentieke pizzeria stamt uit 1936 en is vooral beroemd vanwege de uitmuntende pizza's. Het is een simpel restaurant waar pizza's met verse ingrediënten bereid worden. Ze hebben een ruime keuze aan pizza's, waaronder een hele bijzondere: een gefrituurde pizza. Voor deze pizza kies je zelf welke ingrediënten je op je pizza wil, dan wordt hij net als een calzone dubbelgevouwen en vervolgens gefrituurd. Deze pizza is in dit restaurant uitgevonden en zeker het proberen waard! Daarnaast is dit restaurant ook beroemde geworden, doordat Bill Clinton hier in 1994 een pizza heeft gegeten. In het restaurant word je hier continue aan herinnerd door de vele foto's van de Amerikaanse ex-president. 

Adres: Via Tribunali 94, 80138, Napels, Italië

# 3. Brandi

Pizzeria Brandi heeft een hele bijzondere geschiedenis. Dit is namelijk de plek waar de bekende pizzabakker Raffaele Esposito werkte toen hij werd uitgenodigd door de koning en koningin. Als sinds 1780 kan je in dit restaurant terecht voor een heerlijke pizza. In tegenstelling tot de andere twee pizzeria's is deze veel eleganter en er hangt een authentieke sfeer. Naast de beroemde pizza's serveren ze hier ook andere Napolitaanse gerechten en heerlijke wijnen. Voor een romantische avond in een authentiek Italiaans restaurant ben je hier zeker aan het juiste adres. 

Adres: Vico Sant'Anna di Palazzo 1-2, 80132, Napels, Italië

# 4. Gino Sorbillo   

Wil bij een van de beste pizzeria's van Napels eten? Dan ben in bij Gino Sorbillo aan het juiste adres. Dit restaurant is als 2 geëindigd in de top 50 beste pizzeria's van Italië, net achter pizzeria Pepe uit Caiazzo. Dat is niet voor niets. Ze maken gebruik van een traditioneel receptuur en hoogwaardige ingrediënten. Tel hier het gastvrije personeel en de fijne sfeer bij op en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde avond. Je hebt hier de keuze voor natuurlijk de traditionele pizza margherita en marinara, maar daarnaast is er nog veel meer. Elke 3 maanden verandert namelijk het menu. Redenen genoeg dus om nog eens terug te komen! 

Adres: Via Dei Tribunali, 32, 80138, Napels, Italië

Nog geen stedentrip Napels op de planning?

Heb jij nog geen stedentrip Napels op de planning staan, maar ben je wel benieuwd geworden naar de geboortestad van de pizza? Bekijk dan snel de beste en voordeligste reizen naar Napels. Je reist al af naar deze stad vanaf slechts 99,- euro per persoon! Bekijk hier Bebsy's beste aanbiedingen inclusief vlucht en hotel

Veel plezier in Napels!

Wil je al onze stedentrip bestemmingen zien? Kijk dan op onze stedentrip pagina.