9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Arancini uit Sicilië | Proef je vakantie vanuit huis

2020-04-22

De Siciliaanse gastronomie is van hoog niveau en is zeker een groot pluspunt tijdens je fly en drive Sicilië. Ze serveren heerlijke gerechten, zoete dolci, streetfood, hartige snacks, pizza's en niet te vergeten prachtige wijnen. Allemaal bereid met de lekkerste en beste streekproducten. Niet zo gek dus dat gerechten uit de Siciliaanse keuken goed in de smaak vallen bij veel mensen!

Arancini

Een heerlijke klassieker uit de Siciliaanse keuken zijn Arancini (risottoballetjes). Dit zijn gefrituurde balletjes gevuld met rijst, vlees en kaas. In Sicilië vind je deze snack in twee varianten: in kegelvorm (uit Palermo) of in de vorm van een balletje (uit het oosten van het eiland). Het gerecht is onwijs lekker en eenvoudig zelf te maken. Bebsy verteld je graag hoe!

Sicilië2Het Siciliaanse gerecht Arancini

Ingrediënten

Voor het rijstmengsel
  • 300 g risottorijst
  • 1 theelepel Saffraanpoeder
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 blokje vegetarische bouillon
  • 2 middelgrote eieren
  • 30 gram boter
Voor de vulling
  • 300 ml tomatenpuree
  • 80 g doperwten
  • 1 ui
  • 125 ml witte wijn
  • Peper en zout
Bereiding en frituren
  • 100 g mozzarella (in dobbelsteentjes)
  • Paneermeer
  • Olie om mee te frituren


Bereidingswijze

Het rijstmengsel
Stap 1: Breng een pan water met het blokje bouillon aan de kook. Voeg 1 eetlepel saffraanpoeder toe aan de bouillon. Kook hier de rijst in volgens de verpakking. Laat de rijst vervolgens op laag vuur koken en roer regelmatig door. Na ongeveer 15 minuten is het water opgenomen door de rijst. Zodra het water is opgenomen haal je de rijst van het vuur.

Stap 2: Klop de eieren los in een kom met de 30 gram boter en de Parmezaanse kaas. Meng dit mengsel met de rijst en laat het afkoelen.

De vulling
Stap 3: Snij de ui fijn in blokjes en fruit de ui in een pan. Voeg vervolgens het gehakt toe. Nadat het gehakt gaar in voeg je de tomatenpuree, de doperwten en de wijn toe. Voeg zout en peter toe voor de smaak. Laat het vervolgens 20 minuten sudderen. 

Het rijstmengsel en de vulling
Stap 4: Draai met vochtige handen balletjes van het rijstmengsel. Druk een kuiltje in het midden van het balletje en vul het kuiltje met een bolletje mozzarella en het gehaktmengsel. Maak vervolgens een balletje van het geheel. 

Bereiding en frituren
Stap 5: Klop een ei los en rol daar de balletjes doorheen. Rol de balletjes vervolgens door de paneermeel.

Stap 6: Doe de olie in een diepe pan en voeg, zodra de olie heet is, de balletjes toe. Frituur de balletjes enkele minuten tot de balletjes een goudbruine kleur hebben. Laat ze vervolgens uitdruipen. Hierna zijn de balletjes klaar.

Buon Appetito! - Eetsmakelijk!


Heb jij na het zien van deze blog ook zo’n zin om meer te ontdekken van Sicilië? Lees dan hier de beste tips voor een fly en drive Sicilië of hier de ultieme route voor een rondreis Sicilië. Nog leuker is om zelf een fly & drives Sicilië te boeken en zelf deze geweldige bestemming te ontdekken!


Liefs,

Bebsy