8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De perfecte route voor een rondreis Andalusië

2018-09-07

Een rondreis Andalusië is altijd een goed idee. Tijdens een rondreis met huurauto ontdek je de mooiste plekjes van de Andalusië. Wat dacht je van een bezoek aan een van de vele witte dorpen van de Andalusië? Verder vind je hier ook prachtige stranden, gave wandelroutes en grote, unieke steden. Lees snel verder en ontdek de beste tips voor een roadtrip Andalusië. 

kaart rondreis Andalusië

Kaart met de rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 1. Malaga

Wie naar de Andalusië afreist, landt op de luchthaven Malaga. Dit is het ideale vertrekpunt voor jouw rondreis Andalusië. Naast dat het een goede stad is om de roadtrip Andalusië te beginnen, is de stad zelf ook heel leuk. De stad wordt zelfs zo leuk gevonden dat het de laatste jaren is ontwikkeld tot een stedentripbestemming! En dat is helemaal terecht. Je vindt hier een strand, hippe hotspots en historische bezienswaardigheden. Breng vooral een bezoek aan het kasteel Gibralfaro en het fort Alcazaba, gelegen op een heuvel. Het is even een klim omhoog, maar echt de moeite waard. Verder ga je ook naar Malaga om te genieten van heerlijke tapas en de Spaanse gastvrijheid. Malaga is een verplichte stop tijdens jouw rondreis Andalusië.

Malaga in de avond rondreis Andalusië

Malaga in de avond rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 2. Natuurpark Sierra de Tejeda

Na te hebben genoten van de charmante stad Malaga, zet je de rondreis Andalusië voort naar het natuurpark Sierra de Tejeda. Dit natuurgebied is ideaal voor een heerlijke wandeling. Het gebied heeft een rijke flora en fauna, waaronder roofvogels en wilde geiten. Er zijn speciaal paden gemarkeerd, waardoor het ideaal is om hier te wandelen. Het is echt een groene oase in het bruisende Andalusië. Dus neem zeker je wandelschoenen mee tijdens je rondreis Andalusië en breng een bezoek aan Sierra de Tejeda.

Natuurpark Sierra de Tejeda rondreis Andalusië

Het natuurpark Sierra de Tejeda rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 3. Nerja 

De volgende tip voor je rondreis Andalusië is een bezoek aan Nerja. Dit pittoreske dorpje is vooral interessant vanwege het strand Maro. Het water is helderblauw en ideaal om te snorkelen of duiken. Dus zet je duikbril op en ontdek al het moois van de onderwaterwereld. Naast de prachtige onderwaterwereld verveel je je hier ook geen moment boven water. De kust is namelijk ontzettend mooi, dit komt omdat de bergen en de zee hier samensmelten tot de indrukwekkende kliffen van Maro. Echt een lust voor het oog! Verder mag een bezoek aan Nerja zelf en aan de druipsteengrotten Cueva de Nerja ook niet ontbreken tijdens je rondreis Andalusië. Dus wil jij graag genieten van de onderwaterwereld en bovenwaterwereld? Sla Nerja en Maro dan zeker niet over tijdens je rondreis Andalusië!

Het strand Maro bij Nerja rondreis Andalusië

Het strand Maro rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 4. Granada

Nadat je de onderwaterwereld van Andalusië in Nerja hebt ontdekt, is het tijd om weer de bovenwaterwereld te verkennen. De volgende stop van je rondreis Andalusië is Granada. Je vindt hier het bouwwerk Alhambra en dit wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van jouw rondreis Andalusië. Dit is een historisch paleis en staat vol met overblijfselen van de Moorse en katholieke cultuur. Tip: Reserveer ruim van te voren de kaartjes, het is vaak volgeboekt met lange wachttijden. Naast het prachtige paleis Alhambra heeft de stad nog veel meer te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude wijk Albaicín. Hier vind je wirwar aan straatjes en huizen uit de 14e-eeuw. En een bezoek aan Granada sluit je natuurlijk af in een van de gezellige tapasbarretjes.

Alhambra Granada rondreis Andalusië

Het bouwwerk Alhambra in Granada rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 5. Cordoba

Vervolgens vervolg je de rondreis Andalusië naar Cordoba. Deze stad zal je ongetwijfeld verrassen! De stad lijkt totaal niet op de bekendere steden Sevilla en Granada, en dat maakt het juist zo leuk. De grootste highlights van de stad is de kathedraal La Mezquita. Maar sla ook zeker een bezoek aan het plein Plaza de los Naranjos met prachtige sinasappelbomen en de brug Puerte del Punte niet over.  Cordoba is vrij compact en je doet er ongeveer 1 a 2 dagen over om de meeste bezienswaardigheden te ontdekken.

Uitzicht Cordoba rondreis Andalusië

Uitzicht Cordoba rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 6. Sevilla

De volgende stop van je rondreis Andalusië is Sevilla. Hier ga je naar toe om tapas te eten in pittoreske barretjes, de flamenco te dansen en te genieten van de heerlijke temperaturen op een terras. Vervelen doe je hier echt niet! De stad heeft namelijk het grootste historische centrum van Europa. Daarnaast hangt er een bijzondere sfeer en heeft het een schattige en knusse uitstraling. Sevilla is the place to be voor cultuurliefhebbers.

Oude centrum Sevilla rondreis Andalusië

Het historische centrum van Sevilla rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 7. Ronda

Een andere tip voor je rondreis Andalusië is de imposante stad Ronda. Tijdens je rit naar Ronda tour je door het prachtige landschap van Andalusië. Om je heen zie je hier en daar een van de vele witte dorpen die Andalusië rijk is. Na een prachtige rit beland je in het nog mooiere Ronda. Dit stadje heeft een verbluffend mooie kloof, het lijkt net of sommige gebouwen op de rand balanceren. Er zijn in Ronda drie unieke bruggen die de kloof overbruggen. De meest indrukwekkende is de Puento Nuevo. Vanaf hier geniet je van een indrukwekkend uitzicht op het landschap van de Andalusië. Het is ook een van de meest gefotografeerde plekken in de Andalusië. Dus vergeet zeker je fotocamera niet! Na een bezoek aan Ronda is het tijd voor een andere wel heel unieke bestemming..

Puente Nuevo rondreis Andalusië

De brug Puente Nuevo rondreis Andalusië 

Rondreis Andalusië: 8. Gibraltar

Zodra je Gibraltar binnen rijdt lijkt het net of je even niet meer in Spanje bent en dat klopt ook! Gibraltar ligt namelijk op Spaanse bodem, maar is een kolonie van Engeland. En dat zie je! Je vindt hier namelijk de bekende rode telefoon booths, rode dubbeldekkers én ze rijden hier aan de linkerkant, opletten dus! Wat Gibraltar nog unieker maakt zijn de apen. Ja dat lees je goed, de Berberapen komen hier voor. Je vindt de apen bij de Rots van Gibraltar. Op de rots leven de apen, maar er is meer. Hier kom je ook nog veel restanten tegen uit de oorlog, denk aan artillerie batterijen en ondergrondse tunnels. Wat je bezoek aan de rots helemaal compleet maakt? Het prachtige uitzicht op zee en met een beetje geluk op Afrika. Unieke ervaring gegarandeerd!  

De aapjes in Gibraltar bij het uitzichtpunt rondreis Andalusië

De aapjes in Gibraltar bij het uitzichtpunt rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 9. Mijas

Na een kijkje in het Engelse Gibraltar zet je de rondreis Andalusië voort en ga je het echte Spanje ontdekken. Je duikt namelijk een echt Spaans wit dorpje in: Mijas. Dit bergdorpje is prachtig, schattig en alles is wit. Tijdens je wandeling in dit dorpje geniet je van pittoreske straatjes met bloempotten hangend aan de witte muren. Dit maakt de stad ontzettend fotogeniek en een verplichte stop tijdens je rondreis Andalusië. Daarnaast vind je er een stierenarena, prachtige pleinen, lekkere restaurants en een prachtig park. Vanuit hier geniet je van een uniek uitzicht op het platteland van Andalusië. Na een dagje struinen door Mijas is het tijd voor wat avontuur.

Een wit straatje in Mijas rondreis Andalusië

Een wit straatje in Mijas rondreis Andalusië

Rondreis Andalusië: 10. Caminito del Rey

Een hoogtepunt, dat wordt deze wandelroute zeker! En dat komt niet alleen door de ervaring, maar ook omdat je letterlijk de hoogte in gaat. El Caminito del Rey is een wandelroute gebouwd tegen een klif. De paden zijn hier niet breder dan 1 meter en het ligt op meer dan 100 meter boven de rivier.  Het is een spannende wandelroute, maar wel volledig veilig. Tijdens de indrukwekkende wandeling geniet je van prachtige uitzichten op het gebied rondom El Caminito del Rey. Dus avonturiers, sla de wandelroute El Caminito del Rey zeker niet over tijdens je rondreis Andalusië! Verder vind je hier ook het natuurgebied El Chorro. Dit prachtige gebied is ideaal voor een lekkere picknick met uitzicht op het helderblauwe water.

De wandelroute El Caminito del Rey rondreis Andalusië

De wandelroute El Caminito del Rey rondreis Andalusië

Vervolgens sluit je de rondreis Andalusië af op de luchthaven van Malaga. En het makkelijkste aan een huurauto, het geeft je de ultieme vrijheid om te backpacken door de Andalusië en je eigen route samenstellen.


Heb jij na het lezen van deze blog zin gekregen in een rondreis Andalusië? Boek dan een 9-daagse rondreis Andalusië en verblijf in drie verschillende accommodaties verspreid over de route.