8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

5x doen tijdens een stedentrip Lissabon

2017-11-26

Een stedentrip Lissabon is zeker de moeite waard! Door de combinatie van de rijke cultuur, schilderachtige straatjes, het mediterrane klimaat en de grote hoeveelheid bezienswaardigheden heeft de stad in Portugal alles in huis voor een heerlijke stedentrip. Stagiaire Amber bezocht onlangs deze veelzijdige stad en verzamelde de beste tips voor een bezoek aan Lissabon. 

# 1. Maak een ritje met tram 28 door Alfama

Ben je maar een korte tijd in Lissabon? Dan is een ritje in het gele trammetje 28 de leukste én snelste manier om het oude centrum te verkennen. Het trammetje rijdt via smalle straatjes en steile hellingen door de historische wijken Alfama, Estrela en Graca. Houd je goed vast in het trammetje, want soms gaat hij best hard door de bocht! In de tram kan je een dagkaart kopen, zodat je in en uit kan stappen wanneer je wil. Stap ook zeker uit bij het beroemde Castelo de São Jorge, wat ligt op de hoogste heuvel van de stad. Een mooi uitzicht is gegarandeerd!

Lissabon - Tram

De beroemde gele tram in een smal straatje in Lissabon. 

# 2. Bezoek de gezellige food market Time Out

Bijna elke grote stad kent wel een food market, zo ook Lissabon. Time Out Market, ook wel Mercado da Ribeira genoemd, is één van de grootste en levendigste markten van Lissabon. Op de begane grond vind je een grote traditionele markt waar verse groeten en fruit verkocht worden. Dit is al erg indrukwekkend om te zien, maar wat vooral leuk is, is foodhal 35. Dit is een hele grote gezellige hal met verschillende foodstands. Hier wordt van alles verkocht zoals chorizo, ham, vis en schaaldieren, mega hamburgers en sandwiches, sushi en ijs. Er is hier voor ieder wat wils! Als je de straat Avenida 24 de Julho volgt vanaf het station, dan zie je de markt na 10 minuten lopen aan je rechterhand. Eet smakelijk! 

Time-Out

De gezellige food market Time Out in Lissabon. 

# 3. Spot de leukste zeedieren in Oceanário de Lisboa

Liefhebbers van dieren en de oceaan moeten zeker een bezoek brengen aan Oceanário de Lisboa! Dit park is het op één na grootste aquarium ter wereld en je vindt hier dan ook een groot scala aan zeedieren. Er zijn maar liefst meer dan 450 verschillende diersoorten, waaronder haaien, roggen, maanvissen en pinguins. Het oceanário is opgesplitst in vier themagebieden: de noordelijke Atlantische Oceaan, de zuidelijke IJszee, de noordoostelijke Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe de dieren in het wild leven. Het oceanário is te vinden in de nieuwe en moderne wijk Parque das Nações. Een aanrader voor zowel jong als oud! 

LIssabon - Oceanário - de Lisboa

Aquarium in het indrukwekkende Oceanário de Lisboa in Lissabon.

# 4. Proef de verrukkelijke Pastéis de Belém

Pastéis de Belém, ook bekend als Pastéis de Nata, is één van de lekkerste en bekendste lekkernijen uit de Portugese keuken. Het is een soort roomgebakje met kaneel en rietsuiker dat warm en geflambeerd gegeten wordt. Erg lekker, dus logisch dat dit zoete hapje overal in Lissabon verkocht wordt! Het oorspronkelijke recept is geheim en enkel Fábrica dos Pastéis de Belém kent dit recept. Loop tijdens je stedentrip Lissabon zeker eens bij een pastelaria (bakker) naar binnen voor een zoete break. 

Pasteis de belem

Een bord vol met de zoete lekkernij Pastéis de Belém bij een pastelaria in Lissabon. 

# 5. Ook voor een gezellige avond zit je in Lissabon goed

Het uitgaansleven in de Portugese hoofdstad staat bekend als één van de beste van heel Europa. Lissabon heeft echt voor ieder wat wils! In de wijk Barrio Alto vind je heel veel leuke kleine cafés die eigenlijk te klein zijn voor het aantal mensen wat er komt. Hierdoor gaat iedereen gezellig op straat borrelen en zijn de straten van Barrio Alto gezellig druk. Op de Avenida 24 de Julho zijn daarentegen juist grote en beroemde clubs te vinden waar wekelijks goede en bekende dj’s draaien. De clubs Main en Station zijn echte aanraders! Er wordt hier van house tot techno gedraaid. Houd er wel rekening mee dat het uitgaansleven pas laat op gang komt; vaak pas rond 02:00 à 03:00 uur, maar het gaat dan ook door tot de zon weer opkomt! 

Redactioneel-gebruil

Gezellige straat in de wijk Barrio Alto in Lissabon.

 
Wil jij net als Amber de leukste plekken van Lissabon ontdekken? Bekijk dan snel Bebsy's volledige aanbod van hotels in Lissabon voor de beste deals.

Veel plezier in Lissabon!

Wil je al onze stedentrip bestemmingen zien? Kijk dan op onze stedentrip pagina.


Meer over Bebsy-talent Amber

In september is Amber begonnen als stagiaire op de afdeling marketing. Hier ondersteunt ze het marketingteam met haar creativiteit en inzichten. Ze voelt zich helemaal thuis in de reisbranche. Ze komt namelijk uit Tunesië en gaat volgend jaar studeren in Nice. Het reizen en nieuwe plekken ontdekken zit echt in haar bloed! 

Naamloos

Amber in de food market Time Out in Lissabon.