9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De top 5 bezienswaardigheden van Praag

2017-06-02

Door de schitterende architectuur, de indrukwekkende geschiedenis en de sfeervolle straatjes is Praag een populaire bestemming voor toeristen. Heb jij een stedentrip Praag op de planning staan? En wil je er zeker van zijn dat je de leukste bezienswaardigheden niet mist? Lees dan snel verder voor de beste tips van Bebsy's reserveringsmedewerker Clint!

# 1. De Oude Stad van Praag 

De wijk 'de Oude Stad' (ook wel 'Staré Mėsto') van Praag staat al sinds 1992 op de Unesco Werelderfgoedlijst. Tijdens een wandeling in dit stadsdeel ontdek je al snel waarom: je vindt er de meeste bekende bezienswaardigheden, een groot aantal prachtige kerken, kronkelige straatjes en imposante pleinen. De indrukwekkende gebouwen zijn versierd met Barokke en Art Nouveau elementen. Ook zijn er veel bierlokalen, terrasjes en cafés, waar je perfect terecht kan voor een gezellig drankje. 

Praag - Oude Stadstoren
Het Oudestadsplein in het hart van de wijk Staré Mėsto (de Oude Stad) in Praag.

# 2. De Karelsbrug

De Karelsbrug verbindt de wijk Staré Mėste met de wijk Mala Strana. Al in 1357 werd er door keizer Karel IV opdracht gegeven voor de bouw. Tegenwoordig is de brug het visitekaartje van de stad Praag en bewonder je aan weerszijden de replica's van 30 heiligenbeelden. De Karelsbrug is enkel toegankelijk voor voetgangers, maar toch is het er altijd druk. Het is een populaire plek voor portretschilders, muzikanten en verkopers. Bezoek je de Karelsbrug liever als het wat rustiger is? Sta dan wat eerder op en ga vroeg in de ochtend.

Praag - Karelsburg avond
De Karelsbrug in Praag is vroeg in de ochtend nog heerlijk rustig.

# 3. Het astronomische uurwerk op het Oudestadsplein

Ook het astronomische uurwerk op de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag. De klok stamt uit het jaar 1490, geeft maar liefst vijf soorten tijd aan en laat de stand van de zon en de maan zien. Ieder uur gaan de kleine deurtjes open en beginnen de beelden op de klok te bewegen. Vanuit diverse terrasjes op het Oudestadsplein geniet je van een perfect zicht op dit spektakel. Beklim daarna de toren van het Oudestadsraadhuis voor een van de mooiste uitzichten over Praag.

Praag - Astronomisch Uurwerk
Close-up van het indrukwekkende astronomische uurwerk in Praag.

# 4. Het Nationaal Museum van Praag

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Praag dan is een bezoek aan het Nationaal Museum een must. Het is het oudste en grootste museum van heel Tsjechië, met verschillende afdelingen zoals prehistorie, archeologie, theater en antropologie. Op dit moment wordt het oude gebouw gerenoveerd en bewonder je slechts een deel van de (enorm uitgebreide) collectie. De verwachting is dat het gehele museum in 2018 weer opengaat voor bezoek. 

Praag - Wenceslasplein
Het Wenceslasplein met op de achtergrond het imposante Nationaal Museum van Praag.

# 5. De Sint-Vituskathedraal in de Praagse Burcht

Het duurde maar liefst 600 jaar voordat men klaar was met de bouw van de Sint-Vituskathedraal. Het resultaat mag er wezen: al van ver zie je de drie torens van het imposante bouwwerk aan de horizon verschijnen. De kathedraal staat binnen de muren van de Praagse Burcht, en als je het hele complex wilt zien kan je daar het beste een hele ochtend of middag voor uittrekken. Neem ook zeker een kijkje binnenin, waar onder andere de Tsjechische kroonjuwelen worden bewaard. 

Praag - Sint-Vituskathedraal
De prachtige Sint-Vituskathedraal ligt midden in de Burchtwijk en is een echte blikvanger.

Nog geen tripje naar Praag geboekt maar wel benieuwd geworden naar de Gouden Stad? Bekijk dan snel Bebsy's beste tips voor een stedentrip Praag. Je boekt al vanaf 95 euro per persoon, inclusief vlucht en verblijf.

Veel plezier in Praag!

Wil je al onze stedentrip bestemmingen zien? Kijk dan op onze stedentrip pagina.


Meer over Bebsy-talent Clint

Clint begon ooit als stagiair, maar is nu volwaardig reserveringsmedewerker bij Bebsy. Dat is niet voor niets, want door zijn persoonlijke aandacht en positieve instelling kan hij jou als klant heel goed verder helpen. Met zijn vrolijke karakter en voorliefde voor Nederlandse smartlappen maakt hij het liefst van iedere dag een feestje.


Clint - Stedentrip Praag

Clint (midden) tijdens zijn stedentrip in Praag.