8,6
Winnaar 2018
Veilig betalen via

6 tips voor een stedentrip Marrakech

2018-07-26

Op zoek naar een ''one of a kind'' bestemming? Zoek dan niet verder! Ga naar de stad van duizend-en-een-nacht: Marrakech. Tijdens een bezoek aan Marrakech lijkt het net of je in een andere wereld bent beland. Wauw, wat een toffe stad! Bebsy-talent Tessa heeft de stad afgelopen maand bezocht en deelt haar beste tips met je.

#1. Raak verdwaald in de Medina

In het ‘oude’ gedeelte van Marrakech bevindt zich de medina. Dit is het meest levendige en authentieke deel van de stad. Hier kijk je tijdens je stedentrip Marrakech je ogen geheid uit! Slenter door de smalle authentieke straatjes en raak verdwaald, zo ontdek je Marrakech écht. Maar geen zorgen, bijna alle straatjes komen uit op het centrale plein Djemaa el Fna. Hier vind je volop kraampjes, restaurants, en zelfs slangenbezweerders. Het plein bruist! In de avond wordt het plein omgetoverd tot een groot feest, vol met muziek, verhalenvertellers en uitnodigende restaurants. Maar ook rondom het plein is ontzettend veel te beleven! De zogeheten souks, Arabische marktjes, bevinden zich rondom het plein. Hier verkopen de locals specerijen, souvenirs, kleding en accessoires. Tip: De verkopers zijn echte handelaars. Het wordt aangeraden om te onderhandelen wanneer je hier iets wilt kopen. Begin bij 1/3 van de prijs die de verkoper vraagt, uiteindelijk kom je dan ongeveer op de helft van de oorspronkelijke prijs uit. Het is absoluut het proberen waard!

Een straatje in de medina van Marrakech

Een straatje in de medina van Marrakech

#2. Bezoek het Bahiapaleis

Als je een fan bent van architectuur is het zeker een aanrader om het paleis van Bahia te bezoeken tijdens je verblijf in Marrakech. Het paleis is gebouwd om zowel de Marokkaanse als Islamitische stijl in één gebouw samen te voegen. Het paleis beslaat bijna acht hectare en er is dan ook meer dan genoeg te zien! Ook heeft het paleis prachtige binnentuinen. Mis deze bijzondere ervaring niet tijdens je stedentrip Marrakech!

Marrakech - Paleis La Bahia

Het Bahiapaleis in Marrakech

#3. Laat een henna zetten

Henna wordt in verschillende culturen en landen gebruikt; tegenwoordig vooral als vorm van versiering. In de Marokkaanse cultuur wordt er ook veel gebruik gemaakt van henna. Op het Djemaa el Fna plein zijn er veel vrouwen die voor een klein bedrag een henna versiering bij je willen aanbrengen. Het is wel belangrijk om hiermee op te passen. Het gebruik van zwarte henna kan namelijk erg schadelijk zijn, dus daarom raden we je aan om alleen gebruik te maken van rode henna. Om zeker te weten dat je henna veilig is, kun je bijvoorbeeld naar één van de Henna cafe’s gaan in Marrakech. Ook kun je hier nog eens heel lekker eten. De perfecte combinatie, toch?

Een henna dat wordt geplaatst in Marrakech

Het zetten van Henna

#4. Kameel rijden in de Agafay woestijn

Houd jij van avontuur en wil je graag meer dan het centrum van Marrakech zien? Dan is het echt een aanrader om te gaan quad- of kameelrijden! Deze activiteiten onderneem je in de Palmeraie in Marrakech of in de Agafay woestijn. De Agafay woestijn ligt iets verder buiten de stad, maar is wel een echte ervaring op zich! De woestijn ligt aan de voet van het Atlasgeberte en je bent zeker van een prachtige ervaring en een geweldig uitzicht. Kijk ook eens of je een lokaal bergdorpje kunt bezoeken voor de ultieme ‘’local experience’’.

ACS_0070

Tessa tijdens het kameelrijden in Marrakech

#5. Proef de Marokkaanse keuken in het Zeitoun Café

Je kan natuurlijk niet thuis komen van een bezoek aan Marrakech zonder kennis te hebben gemaakt met de lokale keuken. Een geweldige manier om dit te doen, is om te lunchen of dineren bij het Zeitoun Café. Het café ligt aan het Djemaa el Fna plein en zo geniet je van heerlijke gerechten en van een prachtig uitzicht over het levendige stadscentrum. Win-win! De typische Marokkaanse tajines en couscous zijn er heerlijk. Het is zeker een bezoekje waard!

Marrakech - Uitizcht

Dineren met een prachtig uitzicht over het stadscentrum

#6. Overnacht in een authentieke riad

Als je het ‘echte’ Marrakech wilt ervaren, dan kun je ervoor kiezen om te verblijven in een typisch Marokkaanse riad. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis met een binnenplaats. Oorspronkelijk woonden rijke families in riads, maar tegenwoordig zijn er een hoop omgebouwd tot hotels. De meeste riads hebben ook een dakterras waar je heerlijk op kan zonnen.  Wij raden je een verblijf aan in riad Bleu du Sud. Deze riad ligt op een fantastische locatie, middenin de bruisende Medina. Als je op zoek bent naar een authentieke riad op een goede locatie voor je stedentrip Marrakech, dan ben je hier aan het juiste adres. Je verblijft al vanaf €169,- per persoon in riad Blue Du Sud. 

riad blue du sud in Marrakech

Riad Blue Du Sud in Marrakech

Zin in een stedentrip Marrakech?

Kun jij na het lezen van dit blog ook niet wachten om in het vliegtuig te stappen en koningsstad Marrakech te ontdekken? Boek dan een stedentrip Marrakech! Je zit hier al vanaf €119,- per persoon.


Meer over Bebsy-talent Tessa

Tessa is al 5 jaar een onmisbaar Bebsy-talent op de operationsafdeling. Ze is recent teruggekomen van een 3 maanden stage op Curaçao en plakte daar direct even een stedentrip Marrakech aan vast. Want tegen een avontuur zegt Tessa nooit ''nee''! Welke bestemming een plekje in haar hart veroverd heeft? Dat is ongetwijfeld Istanbul! Naast het ontdekken van de wereld houdt Tessa ook van een goed gesprek, lekker eten en crossen in haar geliefde auto Carlos. 

Bebsy-talent Tessa bij Ben Joesoefmadrassa in Marrakech

Bebsy-talent Tessa bij Ben Joesoefmadrassa in Marrakech