9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Top 10 bezienswaardigheden Madeira

2020-10-12

Madeira is het prachtige bloemeneiland van Portugal en ligt voor de Afrikaanse kust. Dat zorgt voor een heerlijk subtropisch klimaat, waardoor het hier altijd lente is. Heerlijk! Ook heeft het een ontzettend mooie flora en fauna en veel leuke en indrukwekkende bezienswaardigheden. Wil jij weten welke plekken je moét bezoeken tijdens je vakantie Madeira? Dan ben je hier goed! Bebsy heeft speciaal voor jou de top 10 bezienswaardigheden Madeira op een rijtje gezet. Lees je mee? 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #1 Pico do Arieiro 

Dat Madeira een prachtige natuur heeft, dat weet je waarschijnlijk al. Wist je ook dat Pico do Arieiro een van de hoogste bergen van Madeira is? Deze bergtop is maar liefst 1818 meter hoog! De top bereik je het makkelijkst met de auto, maar ook is het mogelijk om hem te beklimmen. Het uitzicht is weergaloos! Tel hier de prachtige natuur vol bloemen bij op en je hebt de nummer 1 in de top 10 bezienswaardigheden Madeira te pakken. Liefhebbers van wandelen zullen zich hier snel thuis voelen. Er is een geweldige wandelroute die je over het ruige terrein langs een deel van de centrale bergketen die over het eiland loopt brengt. Deze wandeling is uniek, omdat het de twee hoogste toppen van het eiland verbindt, Pico Ruivo en natuurlijk Pico do Arieiro. Naast het feit dat je de meest spectaculaire landschappen bewondert, krijg je ook de kans om een ​​aantal inheemse vogels te zien of zelfs de meest bedreigde zeevogel van Europa, de freira. Deze attractie behoort absoluut tot de top 10 bezienswaardigheden Madeira!

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De wandelroute tussen de twee bergtoppen Pico Ruivo en Pico do Arieiro 
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De wandelroute tussen de twee bergtoppen Pico Ruivo en Pico do Arieiro 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #2 Porto Moniz 

Op nummer twee van de top 10 bezienswaardigheden Madeira staat Porto Moniz. Porto Moniz is een charmant plaatsje aan de kust, maar de echte sterren van het dorp zijn toch wel de natuurlijke zwembaden. Deze hebben een oppervlakte van maar liefst 38.000 vierkante meter en dat is behoorlijk groot! De baden zijn gevuld met zeewater en worden omringd door lava rotsen. De golven overspoelen de rotsen en de rand van het zwembad, waardoor er steeds vers zeewater in en uit stroomt. Echt genieten dus! Als je na het badderen het zwembad uitkomt, is het tijd om op te drogen en te genieten van het subtropische zonnetje. Er zijn genoeg zonnebedden, maar het is nog leuker om zelf een plekje dicht bij het zwembad te bemachtigen. Vanaf hier heb je namelijk een waanzinnig uitzicht! Maar wat betaal je nu voor zo’n heerlijke, onbetaalbare en onwijs relaxte dag in het mooiste zwembad van Madeira? Het antwoord zal je echt verbazen. De prijs voor een entreekaartje voor een volwassenen bedraagt namelijk maar €1,50. Deze tip uit de top 10 bezienswaardigheden Madeira is dus echt een koopje!  

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De natuurlijke buitenzwembaden van Porto Moniz 
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De natuurlijke buitenzwembaden van Porto Moniz 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #3 Cabo Girao 

Een van de beroemdste uitzichtpunten van Madeira is Cabo Girão. Het is een van de hoogste kliffen van Europa en daarmee een must-see voor jouw vakantie Madeira. Dat dit zo populair is, is ook te merken aan het aantal bezoekers. Het is nergens zo druk op Madeira als hier. Op de klif is namelijk een platform gebouwd die deels van glas is. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht helemaal naar beneden. Vanaf het platform heb je uitzicht op de omliggende dorpjes, de grootste stad Funchal, de zee en de kliffen. Voor veel bezoekers is dit letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van hun trip over Madeira en het behoort dan ook echt tot de Madeira tips. 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Het uitzicht vanaf Cabo Girao 
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Het uitzicht vanaf Cabo Girao 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #4 Levadas 

De levadas van Madeira zijn feitelijk de wandelpaden van Madeira. Deze oude irrigatiekanalen lopen dwars over het eiland door de bergen en bossen. Sommige van deze levadas stammen nog uit de 16e eeuw! Ze werden aangelegd om het kostbare water over het eiland te vervoeren. In het noorden van het eiland regent het namelijk veel vaker dan in het droge zuiden. De levadas zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het ruime bloemenassortiment van het eiland. De irrigatiekanalen bestaan uit stenen die in de grond zijn geplaatst met een paadje ernaast, vaak aangelegd voor het onderhoud. Juist deze paadjes zijn de wandelpanden van nu en zorgen voor een unieke ervaring! Deze wandelpaden behoren absoluut tot de top 10 bezienswaardigheden Madeira. 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De levada wandelpaden langs de bergen van Madeira 
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De levada wandelpaden langs de bergen van Madeira 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #5 Funchal 

Funchal is de hoofdstad en de grootste stad van het prachtige eiland Madeira. Daarom mag deze ook niet ontbreken in de top 10 bezienswaardigheden Madeira. Zo’n twee derde van de bevolking op Madeira woont hier. Dat zijn ongeveer 200.000 mensen! De stad heeft een leuk historisch centrum wat ondanks alle aanvallen van piraten, bosbranden en aardbevingen toch aardig in tact is gebleven. In het centrum van Funchal hangt nog steeds de sfeer van ontdekkingsreizigers en dit maakt het heel uniek. Het stadje ontdek je heel eenvoudig te voet of met de kabelbaan. Bezoek bijvoorbeeld de boulevard Avenida do Mar, het fort Fortalez de São Tiago en het grote plein Praca do Municipio. Net zoals de rest van het eiland is ook Funchal weelderig groen, daarom behoort deze stad absoluut tot de Madeira tips! 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De hoofdstad Funchal vanaf de kabelbaan
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Uitzicht op de hoofdstad Funchal vanaf de kabelbaan

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #6 Porto Santo

Er lijken nog maar weinig onontdekte plekken te zijn in Europa. Van die bestemmingen waarvan je de naam nooit eerder hebt gehoord en je niet precies zou weten waar het ligt. Het eiland Porto Santo is zo’n plek. Op 52 kilometer afstand van Madeira ligt dit eiland van 42 vierkante kilometer groot. Het eiland telt 5000 inwoners, er zijn 19 taxi’s en er is 1 stoplicht. Inwoners van Madeira gaan naar Porto Santo om er een paar dagen tussenuit te gaan, net zoals Nederlanders naar de Waddeneilanden gaan. Wat bij aankomst gelijk opvalt aan Porto Santo is het 9 kilometer lange zandstrand. Aan de goudkleurige zandkorrels langs de kust en de gele gloed op het landschap heeft Porto Santo haar bijnaam Golden Island te danken. Veel regen valt hier niet, met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 24 graden is het er bijna het hele jaar goed vertoeven. Heerlijk! 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Het gouden zandstrand van Porto Santo met uitzicht op Madeira 
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Het gouden zandstrand van Porto Santo met uitzicht op Madeira 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #7 Ribeiro Frio 

Tip 7 in de top 10 bezienswaardigheden Madeira is het natuurlijke park Ribeiro Frio (Koude Rivier) op het noordelijke platteland van Madeira. Het ligt in een steile vallei en wordt omgeven door bergen. Deze prachtige plek is een populaire halteplaats voor inwoners en toeristen. Dat komt door de beroemde forelvijvers. Hier bewonder je in het helderblauwe water van de bassins grote en kleine forellen. Fascinerende natuurpaden zijn hier ook te vinden en dat maakt het ideaal voor iedereen die graag een ontspannen wandeling maakt. Leuk feitje! Wat in Nederland simpele bloemetjes zijn, zijn hier planten van soms meer dan 2 meter hoog, denk bijvoorbeeld aan paardenbloemen. Langs deze wandelpaden in Ribeiro Frio kom je verschillende soorten vegetatie tegen, onder andere laurierbomen en lelietjes-van-dalen. 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Wandelroute langs de prachtige vegetatie
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Wandelroute langs de prachtige vegetatie

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #8 Santana

Santana is een dorpje in het noordoostelijke deel van het eiland Madeira. Het staat bekend om haar typische driehoekige huisjes, genaamd Casas de Colmo. Vroeger stonden deze huisjes op het hele eiland, maar tegenwoordig vind je ze alleen nog in Santana. Dat heeft ervoor gezorgd dat dit dorpje is uitgegroeid tot één van de bekendste toeristische dorpen op Madeira! In het centrum van het dorp, naast het gemeentehuis, staan enkele Casas de Colmo die op één na niet meer bewoond worden. De rest van de huisjes zijn momenteel in gebruik als winkel en je koopt er de leukste producten van Madeira. Dit dorpje behoort absoluut tot de Madeira tips! 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Casas de Colmo in Santana 
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Casas de Colmo in Santana 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #9 Grotten van São Vicente 

Wist je dat miljoenen jaren geleden de Madeira archipel werd gevormd door meerdere vulkaanuitbarstingen op de bodem van de Atlantische oceaan? Vandaag de dag is er gelukkig geen vulkanische activiteit meer, maar dat het er hier ooit heftig aan toe ging zie je terug tijdens een bezoek aan de São Vicente Caves. Deze grotten zijn de grootste door lava gevormde grotten van Portugal. Neem een kijkje onder de grond en loop door gangen waar vroeger lava stroomde. Super interessant om te zien! Als je alles hebt bekeken, verken je het dorpje São Vicente zelf. Het is een gezellig kustplaatsje vol gezellige eettentjes. Echt een bezoek waard tijdens jouw vakantie Madeira en met recht deelnemer aan de top 10! 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Het plaatsje São Vincente
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: Het plaatsje São Vincente 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira #10 De Watervalweg 

Last but aboslutely not least in deze top 10 bezienswaardigheden Madeira, de Watervalweg! Dit is één van de beste bezienswaardigheden op Madeira, maar alleen te bereiken met een auto. Op de weg van Funchal richting Porto Moniz rijd je een verouderde weg in die bijna alleen door locals wordt gebruikt. Je rijdt onder een grot door, voordat je op een kronkelig weggetje uitkomt dat je naar de prachtige kustlijn van Madeira brengt. Na één van de bochten zie je plots, uit het niets, een gigantische waterval die iets verderop tegen de grond klettert. Rijd zeker eens onder deze natuurlijke carwash door, want het is een ervaring die je nergens anders ter wereld meemaakt! Durf je ook even onder de waterval te staan? Zeker doen. Het water is heerlijk verfrissend! 

Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De Watervalweg op de kustweg ER101 van Funchal richting Porto Moniz
Top 10 bezienswaardigheden Madeira: De Watervalweg op de kustweg ER101 van Funchal richting Porto Moniz


Zin om Madeira te ontdekken?

Heb jij na het lezen van deze top 10 bezienswaardigheden Madeira ook zo'n zin gekregen om dit prachtige eiland te bezoeken? Boek dan snel een zonvakantie Madeira en ontdek de Madeira top 10 zelf! 

Liefs,

Bebsy