9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Top 10 bezienswaardigheden Londen

2019-10-16

Top 10 bezienswaardigheden Londen

Een stedentrip naar Londen is elke keer weer de moeite waard! Het karakter van deze stad maakt dat je keer op keer terug wilt en steeds een klein beetje meer verliefd wordt op het bruisende Londen. Deze veelzijdige stad heeft zoveel om te ontdekken, van de Big Ben tot Camden Market, dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Wil jij de top 10 bezienswaardigheden Londen weten? Ja? Lees dan snel verder! Want wij hebben de top 10 bezienswaardigheden Londen voor je op een rijtje gezet!

Londen top 10 #1. Notting Hill

Punt één in de top 10 bezienswaardigheden Londen is Notting Hill. Notting Hill is één van de mooiste en leukste wijken van Londen, met tal van kleurrijke huizen in Victoriaanse stijl en gezellige antiek markten. Veel kunstenaars, artiesten en muzikanten zijn regelmatig in de wijk te vinden. Stel je eens voor, je loopt door de pittoreske straatjes en komt Kate Moss, Naomi Campbell of Madonna tegen? Dat is nog eens een unieke ervaring! Deze authentieke wijk is zeker een plekje waard in de top 10 bezienswaardigheden Londen. 

Notting Hill top 10 bezienswaardigheden Londen

Notting Hill in Londen

Londen top 10 #2. Shaftes Bury Avenue 

Deze straat, gelegen tussen Oxford Street en Piccadilly Circus, is een bezienswaardigheid op zich. Shaftes Bury Avenue past dan ook helemaal tussen de top 10 bezienswaardigeden in Londen. Geniet van een onvergetelijke avond in één van de bekende theaters die de straat rijk is. De avond sluit je af met een heerlijke bak noedels gehaald in het in de straat gelegen China Town. London, here I come!

Voorkant van Priscilla Queen of the Desert in Palace Theatre in Shaftes Bury Avenue

Priscilla Queen of the Desert in Palace Theatre in Shaftes Bury Avenue

Londen top 10 #3. Londen Eye

Punt drie in de top 10 bezienswaardigheden Londen is de Londen Eye. De Londen Eye is een van de grootste reuzenraden van de wereld. Het beschikt over 32 gesloten capsules en met een ritje heb je het beste zicht over de stad. Londen Eye is namelijk het op drie na grootste gebouw in Londen! Een rit in deze fantastische attractie duurt een halfuurtje. Londen Eye heeft zeker een plekje verdient in de top 10 bezienswaardigheden Londen! 

Londen Eye top 10 bezienswaardigheden Londen

Londen Eye in Londen

Londen top 10 #4. Buckingham Palace

Nummer 4 in de top 10 bezienswaardigheden Londen is Buckingham Palace. Dit is een van de bekendste gebouwen Londen. Deze residentie van de Koninklijke familie is een grote hotspot voor toeristen. Het paleis wordt vooral gebruikt voor officiële gelegenheden zoals het ontvangen van staatsbezoek. Eens per dag is er een ceremoniële wisseling van de wacht te zien. Dit is een eeuwenoude traditie en is het zeker waard om een keertje gezien te hebben!

Buckinghamg Palace top 10 bezienswaardigheden Londen

De wacht van Buckinham Palace in Londen

Londen top 10 #5. Tower Bridge

Punt vijf in de top 10 bezienswaardigheden Londen is de Tower Bridge. De 244 meter lange Tower Bridge is toch wel een hoogtepuntje van de stad en verdient zeker een plekje in de top 10 bezienswaardigheden Londen. De Tower Bridge ligt naast de Tower of London, waar het ook zijn naam aan te danken heeft. Vanaf de loopbrug heb je een prachtig uitzicht over de stad! De loopbrug heeft sinds een aantal jaren een glazen vloer, waardoor je vanaf 40 meter hoogte naar beneden kijkt en de rivier en het verkeer onder je voorbij ziet gaan.

Tower Bridge top 10 Londen bezienswaardigheden

De Tower Bridge in Londen

Londen top 10 #6. Hyde Park

Punt zes in de top 10 bezienswaardigheden Londen is Hyde Park! Hyde Park is dé plek in Londen waar je naar toe gaat om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het grote park heeft mooie wandelpaadjes en een groot meer. Het is zo groot dat er zelfs regelmatig popconcerten, sportevenementen en culturele manifestaties plaatsvinden! Genoeg ruimte dus om even heerlijk te relaxen. Daarom verdient Hyde Park zeker een plek in de top 10 bezienswaardigheden Londen! 

Hyde Park top 10 bezienswaardigheden Londen

Hyde Park in Londen

Londen top 10 #7. Camden Market

Punt zeven in de top 10 bezienswaardigheden Londen is Camden Marketl! Camden Market is al vele jaren een populaire plek in Londen. Het is een verzamelnaam voor 6 straatmarkten in de buurt Camden Town. De gevels van de commerciële panden in Camden High Street zijn vaak een kunstzinnige uiting van wat er in het pand te vinden is. Dit zorgt voor een bron van inspiratie voor fotografen en toeristen! Ook vind je er heerlijk eten en een gezellige sfeer. Dit unieke punt uit de top 10 bezienswaardigheden Londen wil je zeker zien! 

Camden Market top 10 bezienswaardigheden londen

Gevels van Camden Market

Londen top 10 #8. Big Ben

Ook de Big Ben moet natuurlijk een plek hebben in de top 10 bezienswaardigheden Londen. Het is net als de rode bussen en telefooncellen een symbool van Londen en het is te begrijpen waarom. De klok die in de toren hangt is een van de zwaarste ter wereld! Tegenwoordig doet de Big Ben alleen nog dienst als luidklok bij speciale gelegenheden. Dit iconische gebouw uit de top 10 bezienswaardigheden Londen wil je niet missen!

Big Ben top 10 bezienswaardigheden Londen

De Big Ben in Londen

Londen top 10 #9. Leicester Square

Punt negen in de top 10 bezienswaardigheden Londen is Leicester Square! Leicester Square is misschien wel het meest levendige deel van Londen. Het plein staat bekend om de leuke entertainment die er te vinden is. Leicester Square en de omgeving zit namelijk vol met theaters en bioscopen en ligt tevens in de bruisende uitgaanswijk West End. Voor heerlijk eten en drinken schuif je aan bij gezellige restaurants en cafés! Deze plek mag je niet missen als je de top 10 bezienswaardigheden Londen gaat bezoeken!

Londen top 10 #10. St Paul's Cathedral

Het laatste punt van de top 10 bezienswaardigheden Londen is de St. Paul's Cathedral. Dit kathedraal is de grootste in Londen en er hebben veel belangrijke evenementen plaatsgevonden, onder andere het huwelijk van prinses Diana en prins Charles en de begrafenis van Lord Nelson. St. Paul's Cathedral heeft de op en na grootste koepel ter wereld en het is mogelijk om deze te beklimmen! Aan de top geniet je van een fantastisch uitzicht over Londen. Dit gebouw uit de top 10 bezienswaardigheden Londen moet je gezien hebben! 

St paul's cathedral top 10 bezienswaardigheden londen

Dak van het St Paul's Cathedral


Zin om Londen te ontdekken?

Heb jij na het lezen van deze top 10 bezienswaardigheden Londen ook zo'n zin om deze bruisende stad in Engeland te bezoeken? Boek dan snel een stedentrip Londen en ontdek de Londen top 10 zelf! Je zit al in deze bruisende stad vanaf €139,-

Liefs,

Bebsy