9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

5x doen aan de Nederlandse Kust

2020-10-09

Voor mooie plekken hoef je niet ver te zoeken! De Nederlandse Kust biedt namelijk veel leuke bezienswaardigheden. Wil jij weten welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bebsy heeft namelijk speciaal voor jou haar top 5 Nederlandse Kust op een rij gezet. Met deze top 5 Nederlandse Kust haal jij het maximale uit je vakantie. Veel plezier!

Top 5 Nederlandse Kust #1 Bezoek de vuurtoren in Egmond aan Zee 

Bovenaan de top 5 Nederlandse Kust staat de prachtige vuurtoren van Egmond aan Zee. Deze vuurtoren staat in een van de leukste badplaatsen van de Nederlandse Kust, namelijk Egmond aan Zee! De J.C.J. van Speijktoren is een van de oudste, actieve vuurtorens van Nederland. De vuurtoren herinnert ons aan luitenant-ter-zee Jan van Speijk en is ooit gebouwd om de schippers tegen de ruige Noordzee te behoeden. Dit en nog veel meer kom je te weten tijdens een bezoek aan de vuurtoren. Ook is het erg leuk om de vuurtoren van Egmond aan Zee te beklimmen! Vanaf boven geniet je van een schitterend uitzicht op het dorpje Egmond aan Zee en natuurlijk het strand en de zee. Na een bezoek aan de vuurtoren is het dorpje Egmond aan Zee heel leuk om wat te eten of te drinken of maak je een mooie wandeling of fietstocht door de duinen. Zoals je ziet is een vakantie Egmond aan Zee echt de moeite waard!

De J.C.J. Van Speijk vuurtoren in Egmond aan Zee een van de top 5 Nederlandse Kust
De J.C.J. Van Speijk vuurtoren in Egmond aan Zee een tip van de top 5 Nederlandse Kust

Top 5 Nederlandse Kust #2 Zeehondjes kijken in Ecomare op Texel

Op nummer 2 van de top 5 Nederlandse Kust staat een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Zeker als je een vakantie Texel op de planning hebt staan. Namelijk een bezoek aan Ecomare! Ecomare ligt aan de Nederlandse Kust en is een opvang voor zeehonden en vogels, een natuurmuseum en zeeaquarium. Door de veelzijdigheid van het centrum krijg je bij een bezoek aan Ecomare een uitgebreid beeld van de natuur in de omgeving. Hoe gaaf is dat! Daarnaast organiseert Ecomare ook excursies voor scholen en toeristen in de Texelse natuur. Zo hoef je dus helemaal niets te missen met deze tip van de top 5 Nederlandse Kust!

De zeehonden in de vrije natuur aan de kust van Texel een tip van de top 5 Nederlandse Kust
De zeehonden in de vrije natuur aan de kust van Texel een tip van de top 5 Nederlandse Kust

Top 5 Nederlandse Kust #3 Bezoek de Pier van Scheveningen 

Als je een vakantie Scheveningen hebt geboekt en je zoekt nog iets om te doen, dan is deze tip van de top 5 Nederlandse Kust wat voor jou. De Scheveningse Pier is misschien wel en van de leukste bezienswaardigheden van de Nederlandse Kust en is daarom echt een bezoekje waard! Het in 1961 geopende gebouw doet dienst als horeca-, winkel- en entertainmentcomplex. Geniet hier van een goede maaltijd met een prachtig uitzicht op het strand en de zee, koop een leuk souvenirtje of ontdek het reuzenrad. Echte waaghalzen kunnen zelfs vanaf de pier bungeejumpen! Er is hier zoveel te doen dat jij je niet hoeft te vervelen. Dit is een van de vele redenen waarom deze geweldige locatie op nummer 3 staat van de top 5 Nederlandse Kust. Hier is genoeg te doen! 

Het kleurrijke aangezicht van de Pier in Scheveningen een tip van de top 5 Nederlandse Kust
Het kleurrijke aangezicht van de Pier in Scheveningen een tip van de top 5 Nederlandse Kust

Top 5 Nederlandse Kust #4 Powerkiten in Noordwijk aan Zee

Ben je een sportieveling en houd je van een beetje spanning? Probeer dan nummer 4 van de top 5 Nederlandse Kust. Powerkiten in Noordwijk aan Zee! Laat je meetrekken over de Nederlandse kustlijn en voel de krachtige wind tijdens een spannende cursus. Powerkiten wordt ook wel het 'serieuze vliegeren' genoemd en er zijn heel veel vormen van mogelijk. Laat je bijvoorbeeld voortbewegen in een buggy over het strand of op een kiteboard over het water. Dit is de perfecte activiteit tijdens je vakantie Noordwijk aan Zee! 

Powerkiter op zee met kiteboard een tip van de top 5 Nederlandse Kust
Powerkiter op zee met kiteboard een tip van de top 5 Nederlandse Kust

Top 5 Nederlandse Kust #5 Ontdek het Polderhuis in Westkapelle

Last but not least in de top 5 Nederlandse Kust, het Polderhuis in Westkapelle. Het Polderhuis Westkapelle Dijk- en Oorlogsmuseum is een museum in de Zeeuwse plaats Westkapelle. In het museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de Westkappelse Zeedijk en de gebeurtenissen in Westkapelle tijdens de Tweede Wereldoorlog. Super interessant! In de museumtuin en op de Zeedijk achter het museum zijn verschillende objecten te vinden die te maken hebben met de geschiedenis van deze plaats. Zo zijn er een onder andere een Sherman-tank, een landingsvaartuig en een herinneringsmonument voor de voormalige Molen de Roos te vinden. Geniet ook vanaf de top van de uitzichttoren van een prachtig uitzicht over de Zeedijk. Ontdek het allemaal tijdens je vakantie Westkapelle!

Een Sherman-tank in het Polderhuis in Westkapelle een tip van de top 5 Nederlandse Kust
Een Sherman-tank in het Polderhuis in Westkapelle een tip van de top 5 Nederlandse Kust


Heb jij na het lezen van deze blog met 5 tips Nederlandse Kust zin gekregen in een vakantie Nederlandse Kust? Bekijk dan ons aanbod vakantie Nederlandse Kust. Komt België voor jou beter uit? Dan is dat ook geen probleem! We hebben ook een aantal mooie vakanties Belgische Kust. Kies nu jouw ideale vakantie en ga lekker genieten!

Liefs,

Bebsy