9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

5 tips voor een vakantie Algarve

2019-03-13

Er is genoeg te doen tijdens een vakantie in Portugal. De Algarve is een prachtig gebied in Portugal met een overvloed aan bezienswaardigheden. Je vindt er veel mooie stranden, pittoreske dorpjes en een prachtige natuur. Bebsy medewerkster Melissa heeft de Algarve bezocht en geeft je een aantal tips!

# 1. Ontdek de verborgen grotten van Benagil

Breng tijdens je vakantie in de Algarve een bezoek aan de grotten van Benagil. Deze grotten ontdek je het best met een boottocht langs de kust. Tijdens deze boottocht bewonder je het prachtige landschap en de mooie grotten van Benagil. Wat je echt niet mag missen is de beroemde zeegrot die alleen met de boot te bereiken is. Deze zeegrot is echt een bijzondere verschijning!

Algarve - Banagil strandAlgarve-BootAlgarve-Grot
Beroemde zeegrot in de AlgarveBoottocht langs de kustlijn De verborgen grotten van Benagil

# 2. Bewonder het karakteristieke dorpje Silves

Silves heeft veel te bieden! Dit dorpje is te herkennen aan het enorme roodkleurige kasteel dat boven de stad uitkomt. Vanaf het kasteel Castello di Silves heb je een prachtig uitzicht over Silves. Na een bezoek aan het kasteel wandel je door de smalle en steile straatjes van de stad. Onderweg bewonder je de Portugese bouwstijl en de Sé Kathedral. Van buiten is deze kathedraal al een prachtige verschijning, maar van binnen is hij nog mooier! Ontdek de geschiedenis van dit authentieke dorpje tijdens jouw vakantie Algarve. 

algarve-fortAlgarve - Kerk Silves
Uitzicht vanaf Castello di Silves in de AlgarveSé Kathedral in Silves

# 3. Dwaal weg bij het uitzicht op Praia da Marinha

Wanneer je informatie opzoekt over een vakantie in de Algarve is het bijna onmogelijk om geen foto’s tegen te komen van het strand Praia da Marinha. En dat is niet voor niks! Het strand is prachtig en de kliffen eromheen maken het plaatje helemaal compleet. Geniet van een prachtig uitzicht op het strand tijdens een wandeling langs de kliffen. Vergeet niet je camera mee te nemen voor het maken van de mooiste foto’s! Na het bewonderen van het mooie uitzicht loop je via een trap naar beneden en strijk je neer op het heerlijke strand.

20130716_114247
Uitzicht over het strand Praia da Marinha

# 4. Ga op pad naar het historische Forte da Ponta da Bandeira

Naast heerlijke stranden en een prachtige natuur vind je tijdens je vakantie in de Algarve ook genoeg cultuur. Een mooi voorbeeld daarvan is het charmante Forte da Ponta da Bandeira. Dit verdedigingsfort van Lagos uit de 17e eeuw is echt een bezoek waard! Het fort is een schitterende verschijning en ook het uitzicht vanaf het fort over de Santa Barbara is wonderschoon. Loop via de ophangbrug in het fort en herleef de geschiedenis!

Lagos - Fort
Het verdedigingsfort van de Algarve

# 5. Beleef het sfeervolle Albufeira

Een laatste tip om je vakantie in de Algarve helemaal af te maken, is een bezoek aan de bruisende plaats Albufeira. Deze badplaats heeft een heerlijk centrum waar veel gezellige barretjes en discotheken te vinden zijn. Voor een avondje op stap ben je hier aan het juiste adres, maar ook overdag is het hier heerlijk vertoeven. Strijk neer op een terras of dwaal door de sfeervolle smalle straatjes. Ook het heerlijke strand mag je zeker niet overslaan. Albufeira is misschien wel de meest levendige plaats in de Algarve!  

Vakantie Algarve - Praia dos PescadoresAlgarve - Albufeira
Het strand van AlbufeiraDe sfeervolle plaats Albufeira

Zin in een vakantie Algarve?

Kun jij na het lezen van deze blog niet wachten om de Algarve te verkennen? Boek dan snel jouw vakantie Algarve!


Meer weten over Bebsy-talent Melissa

Melissa is februari dit jaar begonnen als stagiair op de product- en marketingafdeling bij Bebsy. Ze volgt momenteel de opleiding Communicatie en zit in haar derde jaar. In haar vrije tijd houdt ze ervan om te winkelen, concerten te bezoeken en uiteraard houdt ze ook van reizen! Haar favoriete bestemming? Dat is ongetwijfeld Málaga!

20130717_112914