8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

5 tips voor een vakantie Dubai

2018-11-12

Een vakantie Dubai is echt een must do. Je kan een vakantie Dubai ervaren als een zonvakantie of een stedentrip. Er zijn namelijk zoveel verschillende dingen te doen! Een groot voordeel van een vakantie Dubai is dat de zon het hele jaar door schijnt, geweldig toch?! Bebsy-talent Marie-Elena is net terug van een vakantie Dubai en heeft de beste hotspots voor je uitgezocht. Lees snel verder en ontdek waar jij naar toe moet tijdens je vakantie Dubai!

#1. De Burj Khalifa

Heel veel gebouwen op de wereld zijn bijzonder, maar de Burj Khalifa is zeker een van de bijzonderste gebouwen van de wereld. Tijdens je vakantie Dubai mag een bezoek aan dit gebouw zeker niet ontbreken. De wolkenkrabber is maar liefst 828 meter hoog en heeft 163 verdiepingen. Niet zo gek dus dat de Burj Khalifa in 2007 is uitgeroepen tot ‘hoogste gebouw ter wereld’. Het ontwerp is gebaseerd op de Hymenocallis, een woestijnbloem die veel voorkomt in de regio. Het gebouw bestaat niet alleen uit kantoren, maar er bevinden zich ook 900 appartementen in de toren en het enige Armani hotel van de wereld, ontworpen door de welbekende modeontwerper Giorgo Armani. Echt een aanrader is om tijdens je vakantie Dubai hier naar binnen te gaan. Op de 124e, 125e en de 148e verdieping vind je observatiedekken waar je geniet van een prachtig uitzicht. Dat wil je toch niet missen tijdens je vakantie Dubai!

Uitzicht vanuit de Burj Khalifa gemaakt door Marie-Elena tijdens haar vakantie Dubai

Uitzicht vanuit de Burj Khalifa gemaakt door Marie-Elena tijdens haar vakantie Dubai

#2. De Dubai Mall

Wie gek is op winkelen moet zeker de Dubai Mall bezoeken tijdens een vakantie Dubai. Dit winkelcentrum heeft ruim 1.200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen. Dit maakt Dubai Mall het grootste winkelcentrum van de wereld! Eén van de meest bijzondere dingen aan de Dubai Mall is dat zij een aquarium hebben. Ja, je leest het goed een aquarium in een winkelcentrum. Maar het is natuurlijk niet zomaar een aquarium, maar het grootste aquarium van de wereld. Het enorme winkelcentrum is te vinden in Downtown Dubai direct naast de Burj Khalifa. Tijdens je vakantie Dubai ga je zeker niet met legen handen naar huis!

Het aquarium in de Dubai Mall tijdens een vakantie Dubai

Het aquarium in de Dubai Mall tijdens een vakantie Dubai 

#3. De Dubai Fountain

Naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall ligt de spectaculaire Dubai Fountain. Je denkt misschien hoe kan een fontein zo bijzonder zijn? Daar kom je snel genoeg achter tijdens een vakantie Dubai! Ondertussen is het wellicht wel duidelijk geworden dat ze Dubai alles groot aanpakken, dat is ook zeker het geval met de Dubai Fountain! De Dubai Fountain geeft een speciale show. Deze show is officieel de grootste en duurste fonteinshow ter wereld. De fontein kan maximaal 83.00 liter tegelijkertijd omhoog spuiten en daarbij worden hoogtes bereikt van maximaal 150 meter. Iedere avond wordt er vanaf 6 uur elk halfuur een show opgevoerd. De Dubai Fountain ‘'danst’’ op muziek van onder andere Michael Jackson en Celine Dion. Eindig je dag tijdens je vakantie Dubai romantisch met een diner naast de Dubai Fountain!

Een show van de Dubai Fountain tijdens een vakantie Dubai

Een show van de Dubai Fountain tijdens een vakantie Dubai

#4. Aquaventure waterpark

Tijd om een beetje af te koelen tijdens je vakantie Dubai! Op Palmeiland ligt het 42 hectare grootte waterpark Aquaventure. Geniet hier van de vele zwembaden en waterattracties. Je verveelt je hier geen moment tijdens je vakantie Dubai! Geen handdoek meegenomen? Geen probleem, in het park worden handdoeken verhuurd. Dankzij de vele zwembaden en diverse waterglijbanen staat het waterpark Aquaventure garant voor zwem- en waterpret voor iedereen! Je zult er geen genoeg van krijgen tijdens je vakantie Dubai! Tip: In de week van jouw verjaardag mag je hier gratis naar binnen!

Het waterpark Aquaventure tijdens een vakantie Dubai

Het waterpark Aquaventure tijdens een vakantie Dubai

#5. Ski Dubai

Skiën terwijl het buiten superwarm is? Dat kan alleen tijdens een vakantie Dubai! Het klinkt heel raar maar niet voor deze stad. Het hele jaar door is het namelijk mogelijk om te skiën en snowboarden in de grootste overdekte skihal van de wereld: Ski Dubai. Er zijn 5 verschillende pistes, een stoeltjeslift en een funpark waar je in een grote bal met lucht een heuvel af kunt rollen. Gelukkig hoef je zelf aan niks te denken, alles kan je in Ski Dubai huren. Ski Dubai is te vinden in het winkelcentrum Mall of the Emirates. Wow, dit wil je toch een keer meemaken tijdens je vakantie Dubai?

De overdekte skihal Ski Dubai tijdens een vakantie Dubai

De overdekte skihal Ski Dubai tijdens een vakantie Dubai

#6. Woestijnsafari Dubai

De leukste manier om de woestijn te ontdekken tijdens je vakantie Dubai is door middel van een woestijnsafari. Met een luxe SUV en een ervaren chauffeur trek je de woestijn in. Met hoge snelheden, waarbij de auto’s ook vaak driftend zijwaarts langs de duintoppen worden gestuurd, ontdek je dit prachtige gebied. Je krijgt echt een achtbaan gevoel! Tussendoor wordt er ook een kleine pauze gehouden, zodat je kan genieten van de omgeving en mooie foto’s kan maken om je vakantie Dubai vast te leggen. Na de rit verzamelen alle wagens zich bij het woestijnkamp waar je, indien je hebt gekozen voor de avondsafari, de kans krijgt om de prachtige zonsondergang te bekijken. Zo wordt een vakantie Dubai ook nog eens heel romantisch! 

Marie-Elena in de woestijn tijdens haar vakantie Dubai

Marie-Elena in de woestijn tijdens haar vakantie Dubai

Benieuwd geworden naar een vakantie Dubai? 

Heb jij na het lezen van deze tips over Dubai zin gekregen in een vakantie Dubai? Bekijk dan hier het aanbod vakantie Dubai van Bebsy. Maar ook voor andere bestemmingen zit je bij Bebsy goed. Bekijk hier ons aanbod stedentrips


Meer over Bebsy talent Marie-Elena

Marie-Elena werkt al meer dan een jaar bij Bebsy. Eerst was ze te vinden op de afdeling operations, maar sinds kort werkt zij bij de afdeling product. Hier kan zij naar hartelust al haar creativiteit en ideeën delen. In haar vrije tijd gaat ze graag uiteten, maakt ze foto's voor op Instagram of gaat ze shoppen. Het liefst gaat Marie-Elena elke maand op stedentrip!

Wil jij graag de avonturen van Marie-Elena volgen? Volg haar dan op Instagram!

instagram-logo@marie_elena

Onze productmedewerkster Marie-Elena in het waterpark Aquaventure tijdens haar vakantie Dubai

Onze productmedewerkster Marie-Elena in het waterpark Aquaventure tijdens haar vakantie Dubai