9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Wandelen op de Veluwe

2021-04-02

Zin om binnenkort te gaan wandelen op de Veluwe? Wat een goed idee! De Veluwe is namelijk één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wil je meer weten over de mooiste wandelgebieden op de Veluwe? Lees dan snel verder en kom heerlijk wandelen op de Veluwe!

#1 Wandelen op de Veluwe bij Radio Kootwijk

Tijdens het wandelen op de Veluwe mag een bezoek aan Radio Kootwijk niet ontbreken! Wandelen bij Radio Kootwijk betekent open heidevelden en een groot stuifzandgebied. De bomen van Nederlands grootste bosgebied maken hier plaats voor een opengebied. Het Kootwijkerzand is zelfs de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa! Midden in het gebied vind je het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Er zijn verschillende routes om te wandelen op de Veluwe rondom het prachtige gebied van Radio Kootwijk. Voor een korte wandeling kun je de Radio Kootwijk route lopen van ongeveer 2 kilometer. Tijdens de wandeling kom je langs de verschillende monumentale gebouwen van het vroegere zendstation. Ook is er een langere route van 12,5 kilometer om te wandelen op de Veluwe. Onderweg kom je langs Hoog Buurlo, Radio Kootwijk en de Hoogse Buurlose Heide. Een prachtig gebied om te wandelen op de Veluwe!                                       

Wandelen op de Veluwe bij Radio Kootwijk

Breng tijdens het wandelen op de Veluwe een bezoek aan Radio Kootwijk 

#2 Wandelen op de Veluwe door Nationaal Park de Hoge Veluwe          

Als je gaat wandelen op de Veluwe mag je Nationaal Park de Hoge Veluwe zeker niet overslaan. Het park bestaat vooral uit naaldbos, loofbos, heide, zandverstuivingen en landbouwgronden. Je kijkt echt je ogen uit! Ook zijn er in het park veel cultuurhistorische elementen te vinden. Zo vind je hier het Jachthuis en het Kröller-Müller Museum voor beeldende kunst. Genoeg te zien dus tijdens het wandelen op de Veluwe. Het Nationaal Park heeft verschillende prachtige wandelroutes. Er zijn onder andere langeafstandsroutes en themawandelingen. Alle routes kunnen worden gevolgd door de routepaaltjes die in het Nationaal Park de Hoge Veluwe te vinden zijn. Er zijn maar liefst 13 verschillende routes en een handig overzicht is te koop bij de ingang van het park voor €2,-. Wie alles wil weten over de natuur op de Veluwe kan ook aansluiten bij een natuurgids of een privégids boeken. Zoals je ziet is er ontzettend veel te ontdekken en te doen tijdens het wandelen op de Veluwe! 

Over de Heide wandelen op de Veluwe

Een wandeling over de heide is heerlijk tijdens het wandelen op de Veluwe

#3 Wandelen op de Veluwe door Veluwezoom-Posbank

Als je graag wandelt tussen de heuvels, dan is Nationaal Park Veluwezoom een aanrader! Het is één van de mooiste heuvelgebieden van de Veluwe. Ontdek de heideheuvels, speur naar sporen van wilde dieren of bezoek de landgoederen die de regio rijk is. Voornamelijk de hoogteverschillen maken dit gebied heel bijzonder. Een goede manier om dit alles te ontdekken is met de 5,4 kilometer lange wandelroute Veluwezoom-Posbank van Natuurmonumenten. Het is de perfecte route om te wandelen op de Veluwe! De route begint bij het bezoekerscentrum in Rhenen. Vanaf hier volg je de zwarte paaltjes naar de Posbank. Als je eenmaal de top van de Posbank hebt bereikt, geniet je van een prachtig uitzicht en een welverdiende kop koffie of thee. Vanaf het uitzichtpunt loop je terug naar het bezoekerscentrum over de met heide begroeide stuwwallen. In augustus, als de heide in bloei staat, geniet je tijdens het wandelen op de Veluwe van het prachtige paarse landschap. Dit alles maakt wandelen op de Veluwe zeker de moeite waard! 

 Wandelen op de Veluwe bij de Posbank

Wandelen op de Veluwe over de bloeiende heide van de Posbank 

#4 Wandelen op de Veluwe rondom Paleis het Loo

Wandelen rondom koninklijk Paleis Het Loo, wie wil dat nou niet? Wandelaars kunnen hier hun geluk niet op. Rondom het paleis ligt een groot bos van maar liefst 650 hectare. Maar dat is niet alles! Ook Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark zijn perfect voor het maken van een heerlijke wandeling. Vanaf het paleis vertrekt een speciale Oranje wandeling. Deze route duurt een uur en begint aan het einde van de barokke tuinen en gaat door een mooi stuk van het paleispark. Je komt langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Koninklijke Botenhuizen en het Theepaviljoen. Een bijzondere route om te wandelen op de Veluwe! Om te mogen wandelen op de Veluwe rondom Paleis Het Loo heb je wel een bezoekerspas nodig, deze kun je voor €2,- kopen bij de twee ingangen van het Park.

Wandelen op de Veluwe rondom Paleis het LooGa langs Paleis Het Loo tijdens het wandelen op de Veluwe

#5 Wandelen op de Veluwe door het Deelerwoud

Het Deelerwoud is iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi! Het park ligt tussen het Nationaal Park De Hoge Veluwe en Veluwezoom in. Het is de perfecte plek als je in alle rust wil wandelen op de Veluwe. In het park zijn verschillende routes te vinden, die zijn aangegeven met gekleurde paaltjes. Er is een rode wandelroute van 6,5 kilometer, en een groene wandelroute van 8,5 kilometer. Beide wandelroutes lopen door het schitterende gebied. Je wandelt door het bos, langs heidevelden en een prachtig uitgestrekt landschap. Het Deelerwoud is ook een uitstekende plek om wild te spotten. Er is veel groot wild te vinden, doordat het park zo rustig is. Je vindt op de Grote Heiden bijvoorbeeld Schotse hooglanders, reeën en edel- en damherten. Er is dus een grote kans dat je oog in oog komt te staan met deze dieren tijdens het wandelen op de Veluwe. Gaaf! 

Wandelen op de Veluwe met een Schotse HooglanderEen Schotse hooglander tijdens het wandelen op de Veluwe in het Deelerwoud


Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg mooie plekken om te wandelen op de Veluwe! Hopelijk heeft deze top 5 van de mooiste wandelgebieden op de Veluwe je geïnspireerd. Wil jij lekker gaan wandelen op de Veluwe? Boek dan een van de goedkope vakanties Veluwe van Bebsy. Voor welke wandeling ga jij deze lente? Alvast heel veel wandelplezier! 

Liefs, 

Bebsy