9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Wat te doen tijdens een vakantie Curaçao

2020-12-23

Heb jij een vakantie Curaçao op het oog? Wat een goed idee! Curaçao is een heerlijke vakantiebestemming waar veel te doen is. Het heeft een tropisch klimaat, mooie stranden, een prachtige natuur, vriendelijke bewoners en bijzondere highlights. Het is echt een droomeiland! Wil jij weten wat te doen op Curaçao? Lees dan snel verder voor de beste tips. Zo wordt jouw vakantie zeker een succes!

Wat te doen op Curaçao: Help gezellig mee in het Sea Aquarium

Tijdens jouw vakantie Curaçao is het zeker een aanrader om het Sea Aquarium te bezoeken! Waarom jij dit moet doen op Curaçao? Dit is de beste plek om kennis te maken met de onderwaterwereld én meer te weten te komen over alles wat er leeft in de zee. Sta oog in oog met dolfijnen, kreeften, zeeleeuwen en nog veel meer! Tijdens je bezoek aan het Sea Aquarium is er nog veel meer te doen dan alleen naar de dieren kijken. Hier mag je de dierenverzorgers namelijk ook helpen! Wat denk je ervan om te helpen bij het voeren van de haaien en flamingo’s? Of de roggen te aaien? Ook is het heel leuk om een zeeleeuwendemonstratie bij te wonen. Zo wordt jouw bezoek aan het Sea Aquarium nog leerzamer! 

De onderwaterwereld ontdekken in het Sea Aquarium is zonder twijfel een van de leukste wat te doen op CuraçaoDe onderwaterwereld ontdekken in het Sea Aquarium is zonder twijfel een van de leukste wat te doen op Curaçao

Wat te doen op Curaçao: Bezoek de vele stranden op Curaçao

Curaçao is een tropisch paradijs met ontzettend veel mooie stranden. Een bezoek aan de mooiste stranden Curaçao mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie. Maar wat zijn de mooiste stranden Curaçao? Het strand Mambo Beach kan zeker niet ontbreken. Dit is echt een van de hotspots Curaçao. Naast het witte zandstrand en de azuurblauwe zee vind je hier ook een gezellige boulevard met de beste bars en clubs. Daarnaast combineer je Mambo Beach eenvoudig met een bezoek aan het gezellige Willemstad. Ook het eiland Kleine Curaçao mag niet ontbreken tussen de mooiste stranden Curaçao. Dit is een klein onbewoond eilandje aan de kust van Curaçao. Perfect om lekker ontspannen op het strand, te zwemmen in de blauwe zee of te snorkelen. Andere leuke stranden zijn Grote Knip, Kleine Knip en Blauwbaai. Zoals je ziet is Curaçao echt een paradijs als het op stranden aankomt! 

Natuurlijk is een vakantie Curaçao niet compleet zonder een bezoek aan de mooiste stranden Curaçao
Natuurlijk is een vakantie Curaçao niet compleet zonder een bezoek aan de mooiste stranden Curaçao

Wat te doen op Curaçao: Duik in de geschiedenis van de Grotten van Hato

De Grotten van Hato zijn niet alleen heel mooi, maar ook interessant. Deze grotten werden door de Ararwakindianen en de gevluchte slaven gebruikt als schuilplaats. Tijdens een bezoek aan de Grotten van Hato maak je kennis met het rijke verleden van de grot. Bewonder oude grottekeningen en petroglyphen en hoor interessante verhalen aan van de gidsen. Onderweg kijk je je ogen uit bij de vele stalagmieten en stalactieten in de grotten. Sommige hebben zelfs namen gekregen als Piratenhoofd en Zeeschilpad. Daarnaast is dit ook een geweldige wat te doen op Curaçao als het regent! 

Een bezoek aan de Grotten van Hato is echt een wat te doen Curaçao wat je niet mag missen
Een bezoek aan de Grotten van Hato is echt een wat te doen op Curaçao wat je niet mag missen

Wat te doen op Curaçao: Verken het natuurgebied Christoffelpark

Deze wat te doen op Curaçao mag je niet missen als je houdt van natuur. Het Christoffelpark is namelijk echt een paradijs! Het is niet alleen het grootste natuurgebied van Curaçao, maar ook van alle andere Caribische Eilanden. Het park is maar liefst 2300 hectare groot en staat vol prachtige flora en fauna. Bewonder zeldzame planten als bijzondere cactussen, orchideeën en bromelia's en dieren als de Curaçaose witstaarthert, de katoenstaartkonijnen en de endemische zweepslang. Ook het beklimmen van de 375 meter hoge Christoffelberg mag niet ontbreken. Vanaf boven heb je een schitterend uitzicht op het eiland. Vergeet je camera dus niet mee te nemen!

Cactussen in het prachtige Christoffelpark op Curaçao is een van de leukste hotspots CuraçaoCactussen in het prachtige Christoffelpark op Curaçao is een van de leukste hotspots Curaçao

Wat te doen op Curaçao: Bezoek het gezellige Willemstad

Natuurlijk mag in de lijst met wat te doen op Curaçao Willemstad niet ontbreken. Het is niet alleen de grootste stad van Curaçao, maar ook de kleurrijkste en gezelligste stad. Het is de perfecte plek om lekker te shoppen, een hapje te eten in een van de vele restaurants of kennis te maken met de rijke geschiedenis van Curaçao. Tijdens een bezoek aan de stad kan een stadswandeling niet ontbreken. Wandel langs alle kleurrijke huizen, de Mikve Israel-Emanuel synagoge, het prachtige Rif fort en Fort Amsterdam en natuurlijk het Kura Hulanda museum waar je alles te weten komt over de historie van Curaçao. Tussendoor ga je langs bij de floating market Sha Caprileskade voor de lekkerste groente en fruit voor onderweg. De dag sluit je af bij de nieuwe hotspot van Curaçao; Pietermaai. Geniet in deze wijk van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants, livemuziek of een BBQ. Echt een geweldige toevoeging aan je vakantie Curaçao!

Kleurrijk straatje in Willemstad mag echt niet ontbreken op je wat te doen op Curaçao lijst!Kleurrijk straatje in Willemstad mag echt niet ontbreken op je wat te doen op Curaçao lijst!


Zoals je ziet is er ontzettend veel te doen op Curaçao. Kan jij niet wachten om dit allemaal zelf te ontdekken tijdens een vakantie Curaçao? Dat snapt Bebsy helemaal! Daarom heeft Bebsy speciaal voor jou een aantal leuke deals op een rij gezet. Boek nu een goedkope vakantie Curaçao en maak herinneringen voor het leven!

Liefs,

Bebsy