9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

5x wat te doen omgeving Ljubljana!

2020-10-12

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië is fantastisch! Deze stad heeft alles voor een geslaagde stedentrip. Maar wist je dat er ook veel te doen is in de omgeving van Ljubljana? Bebsy heeft het voor je uitgezocht! Lees hieronder wat er te doen is in de omgeving van Ljubljana en haal het maximale uit je stedentrip Ljubljana!

Wat te doen omgeving Ljubljana: 

  1. Bezoek het prachtige meer van Bled
  2. Geniet van het uitzicht in de Bohinj Vallei 
  3. Ga op ontdekking in de Postojna grotten
  4. Mis het Kasteel van Predjama niet!
  5. Maak een wandeling door de Vintgarkloof

Wat te doen omgeving Ljubljana # 1. Bezoek het meer van Bled

Stel je voor... een idyllisch landschap met hoge naaldbomen, een helderblauw meer en een indrukwekkend kasteel. Dan denk je misschien aan een sprookje, maar dat is gewoon het Meer van Bled! Dit meer ligt in het plaatsje Bled op 45 minuten rijden van Ljubljana. Het is zo mooi dat het zelfs is uitgeroepen tot een van de leukste bezienswaardigheden in de omgeving van Ljubljana. Daarom kan het natuurlijk niet ontbreken in deze top 5 wat te doen omgeving Ljubljana. Maak een heerlijke wandeling langs het meer, beklim de heuvels voor een bezoek aan het kasteel en een prachtig uitzicht of maak een boottocht in een authentiek bootje. Je bezoek aan het Meer van Bled is ook niet compleet zonder een typisch stukje Lake Bled Cream Cake geproefd te hebben! Deze parel in de omgeving van Ljubljana moet je toch een keer in het echt gezien hebben?

Wat te doen omgeving Ljubljana: Het meer van Bled
Wat te doen omgeving Ljubljana: Het meer van Bled 

Wat te doen omgeving Ljubljana # 2. Bewonder het uitzicht vanaf de Savica waterval 

Wil je weten wat te doen in Slovenië? Bewonder de Savica waterval! Deze waterval ligt vlak bij het Meer van Bohinj op ongeveer een uurtje rijden van Ljubljana en is alleen lopend te bereiken. Er komen hier bijna geen toeristen, waardoor je het gevoel hebt dat je de eerste bent die deze idyllische plek ontdekt. De schoonheid hier is bizar! De waterval ontspringt op wel 836 meter hoogte en de waterval zelf is 78 meter hoog. Hoe hoger je komt, hoe mooier het landschap wordt. Dichte bossen maken plaats voor met groen begroeide witte rotswanden en op de achtergrond begin je het geruis van de waterval te horen. Op het moment dat je de laatste bocht passeert ligt er een magisch uitzicht voor je. Dit alles maakt de waterval tot een idyllische plek die je echt moet bezoeken! 

Wat te doen omgeving Ljubljana: De Savica Waterval
Wat te doen omgeving Ljubljana: De Savica waterval 

Wat te doen omgeving Ljubljana # 3. Ga op ontdekking in de Postojna grotten

Nummer 3 in de lijst wat te doen omgeving Ljubljana is zeker een favoriet. De Postojnska Jama of de grotten van Postojna zijn zeker een bezoek waard. Deze grotten liggen op 45 minuten rijden van Ljubljana en zijn de langste grotten van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Een bezoek aan de Postojna grotten is echt een belevenis! De eerste drie kilometer van de grot leg je af met een treintje. Onderweg kijk je echt je ogen uit! Het lijkt wel of je in een andere wereld ben beland. Eenmaal aangekomen op de bestemming loop je nog 1,5 kilometer verder tussen de stalagmieten, stalactieten en rotsformaties. Onderweg kom je meer te weten over het ontstaan, de geschiedenis en de belangrijke rol die de grotten in de Tweede Wereldoorlog gehad hebben.

Wat te doen omgeving Ljubljana: De grotten van Postojna
Wat te doen omgeving Ljubljana: De grotten van Postojna

Wat te doen omgeving Ljubljana # 4. Mis het Kasteel van Predjama niet!

Wat te doen in de omgeving van Ljubljana? Bezoek het Predjama kasteel op een uurtje rijden van Ljubljana! Het Predjama kasteel of in het Sloveens Predjama Grad is een kasteel gebouwd op één van de meest indrukwekkende locaties ter wereld. Het is namelijk gebouwd tegen de opening van een grote grot, op een hele hoge klif! Het kasteel staat er al sinds 1570 en herbergt tegenwoordig een museum. In dit museum leer je alles over de geschiedenis van het kasteel en de bewoners van het kasteel. Een uitstapje naar het kasteel van Predjama is zeker een aanrader!

Wat te doen omgeving Ljubljana: Het Kasteel van Predjama
Wat te doen omgeving Ljubljana: Het Kasteel van Predjama

Wat te doen omgeving Ljubljana # 5. Maak een wandeling door de Vintgarkloof

Een paar kilometer buiten de stad Bled vind je nog een andere prachtige highlight: de Vintgarkloof. Als je houdt van een mooie wandeling ben je hier aan het juiste adres! Deze kloof ligt aan het begin van het Triglav Nationaal Park en wordt gezien als één van de mooiste plekken van Slovenië. Als je aan de wandeltocht begint, lijkt het wel alsof je een postkaartje instapt. Je vindt er hoge, steile rotsen waartussen een heldere turquoise rivier stroomt en enkele prachtige watervallen. De houten vlonders kronkelen langs de steile hellingen en nemen je mee door de kloof. Vanaf het pad heb je een schitterend zicht op het heldere, turquoise water van de rivier. Hier zie je zelfs de vissen zwemmen! Het is bijna onwerkelijk hoe fel de kleur van het water is. Je verbaast jezelf na elke bocht steeds meer!

Wat te doen omgeving Ljubljana: De Vintgarkloof
Wat te doen omgeving Ljubljana: De Vintgarkloof Wil jij deze leuke wat te doen omgeving Ljubljana ontdekken? Bekijk dan snel Bebsy's volledige aanbod van hotels in Ljubljana voor de beste deals.

Tot snel!