8,4
Winnaar 2018
Veilig betalen via

De leukste wijken van Lissabon

2018-03-12

Lissabon is een zeer geliefde bestemming voor een stedentrip. En dat is ook niet zo gek, het is een charmante stad waar van alles te vinden is. Elke wijk in Lissabon heeft een eigen karakter. Benieuwd naar de 4 leukste wijken van de stad? Lees dan verder!

De oudste wijk Alfama

De wijk Alfama stamt uit de middeleeuwen en heeft de verwoestende aardbeving in 1755 wonderbaarlijk overleefd. Alfama is de oudste wijk en ligt tussen het kasteel Sao Jõrge en de rivier de Taag in. Je vindt hier restanten van een Romeins theater en delen van een oude Moorse vestiging. Alfama is één van de mooiste wijken van Lissabon. Struin door de smalle straatjes, die met elkaar verbonden zijn door trappen, en eet tot in de late uurtjes bij één van de vele restaurantjes. Voor een verblijf in de wijk Alfama raadt Bebsy je de accommodatie residencial Alcobia aan. Residencial Alcobia ligt op 10 minuten lopen van het hart van de wijk Alfama.

lisbon-3028604_1920

Het ‘’Parijs van Lissabon’’ de wijk Bairro Alto

Bairro Alto is een wijk gelegen in het centrum van Lissabon. Hier vind je vele cafés en er wordt ook veel fadomuziek gespeeld. Fadomuziek is het Portugese levenslied. Bairro Alto vormt samen met twee andere wijken (Alfama en Bairro do Castelo) het hart van het oude Lissabon. Deze wijken samen worden ook wel het ‘’Parijs van Lissabon’’ genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan de vele pleintjes, galeries en een mini Eiffeltoren die er te vinden zijn. Wil je graag in de wijk Bairro Alto verblijven? Dan is hotel Turim Restauradores de ideale keuze. Dit hotel bevindt zich op 600 meter van de wijk.

lisbon-2898787_1920 (1)

De hippe wijk Belém

Belém stond vroeger bekend als klein vissersdorpje, maar tegenwoordig is het een monumentale en hippe wijk. Belém wordt gezien als één van de leukste wijken van de stad. Het ligt iets buiten het centrum van Lissabon, maar is gemakkelijk te bereiken met de metro. De highlights van deze wijk zijn de monumenten Mosteiro de Jerónimos en de Torre de Belém. Ook vind je hier de LX Factory. Dit is een oud fabrieksterrein dat is omgetoverd tot een plek vol met hippe hotspots, oude trammetjes en street art. Neem je fotocamera dus zeker mee! Ook het bekende puddinggebakje: Pastei de Nata moet je geproefd hebben in Belém. Je proeft de enige echte Pasteis de Nata bij dé winkel: Fabrico dos Pastéis. Wil je graag de wijk Belém goed verkennen? Dan is een verblijf in Hotel Vila Gale Opera een goede keuze!

portugal-839817_1920

Het hart van Lissabon: de wijken Baixa & Rossio

Baixa wordt samen met de wijk Rossio de benedenstad van Lissabon genoemd. Dit komt doordat deze wijken lager aan de rivier liggen. De wijk Baixa ziet er totaal anders uit dan bijvoorbeeld de wijk Alfama. De straten in Baixa zijn een stuk groter en rechter. Ook zijn de pleinen ruimer. Je vindt hier de beroemde Elevador de Santa Justa en het plein Paraca do Comercio met daaromheen veel uitnodigende terrassen en de stadspoorten. Doordat Baixa als het hart van Lissabon wordt gezien is het hier een stuk drukker in vergelijking met andere wijken. Voor een verblijf in de wijk Baixa raadt Bebsy je Hotel Mundial aan.

Lissabon - Praca do Comercio


Heb jij al zin gekregen in een stedentrip Lissabon? Dat snapt Bebsy heel goed! Naast deze accommodaties heeft Bebsy nog veel meer mooie en unieke accommodaties geselecteerd. Bekijk hier het complete aanbod voor een goedkope stedentrip Lissabon.

Liefs,

Bebsy