9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Top 10 zomerse vakantiefilms

2020-06-09

Even wegdromen naar je vorige vakantie of inspiratie op doen voor je volgende vakantie. Hoe leuk is dat? Bebsy heeft een leuke manier om dit voor elkaar te krijgen, namelijk met zomerse vakantiefilms! Haal het zomergevoel in huis tijdens het kijken naar dit soort films. Lees hieronder onze top 10 van zomerse films die je absoluut in vakantiemodus brengen!

#1 Mamma Mia! (2008)

Mamma Mia mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10 van zomerse vakantiefilms. De film speelt zich af in het zonnige Griekenland. Sophie reist in de zomer, samen met haar vriendinnen, af naar het Griekse eiland waar haar moeder Donna woont. Sophie gaat namelijk trouwen! Ze wil graag dat haar vader bij haar bruiloft aanwezig is, maar ze weet niet wie haar vader is. Daarom heeft ze de drie mannen waar haar moeder ooit mee op date is geweest voor haar bruiloft uitgenodigd. Ze hoopt zo te ontdekken wie haar vader is. Het is een heerlijke feel good film met vrolijke muziek van ABBA om lekker mee te zingen.

Filmlocatie(s): De Griekse eilanden Skopelos en Skiathos en de regio Pilion op het vasteland van Griekenland.

#2 The Sisterhood of the Travelling Pants (2005)

Nog een zomerse topper is de film The Sisterhood of the Travelling Pants. Deze film gaat over vier vriendinnen die de zomer apart van elkaar doorbrengen. Ze willen graag met elkaar verbonden blijven. De magic-item hiervoor is een spijkerbroek die, ondanks de verschillende posturen, perfect past bij alle vier de meiden. Ze spreken met elkaar af dat ze de spijkerbroek tijdens de zomer om de beurt dragen en hem vervolgens doorsturen naar de volgende. Een heerlijke zomerse vakantiefilm waarin ware vriendschap naar boven komt. 

Filmlocatie(s): Het Griekse eiland Santorini, British Columbia in Canada en Californië in Amerika. 

#3 Monte Carlo (2011)

Een heerlijke, avontuurlijke komedie is de Disney klassieker Monte Carlo. Na lang sparen gaat Grace (Selena Gomez) samen met haar zus en vriendin op hun droomreis naar Parijs. Eenmaal daar aangekomen blijkt Grace te worden verward met een Britse erfgename. Tijdens hun vakantie leidt Grace een dubbelleven. Wanneer de ware identiteit van de dames bekend wordt zorgt dit voor veel problemen. Met het prachtige Parijs als decor kom je helemaal in de vakantiestemming met deze zomerse vakantiefilm!

Filmlocaties: Parijs en Monaco

#4 Letters to Juliet (2010)

Nog een fijne film om bij weg te dromen is de romantische film Letters to Juliet. De film speelt zich af in het prachtige Verona in Italië. Tijdens een vakantie in Verona vindt de hoofdrolspeelster Sophie een 50 jaar oude, onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Sophie gaat op zoek naar de geliefden uit de brief. Wat ze niet had verwacht is wat de zoektocht haar en de andere betrokkenen zou brengen.. 

Filmlocatie(s): Verona, Italië

#5 The Last Summer (2019)

Nummer 5 in de top 10 zomerse vakantiefilms is The Last Summer. Dit is een film met een fijne combinatie van romantiek en humor. De vier vrienden Griffin, Alec, Phoebe en Erin zijn net afgestudeerd en dat betekent dat dit de laatste zomer samen is, voor ze allemaal een andere weg in gaan. In de film worstelen de jongens met het vinden van hun identiteit, relaties en het volgen van hun dromen. Een heerlijke, zomerse film die makkelijk wegkijkt!

Filmlocatie(s): Chicago

#6 Wine Country (2019)

Heb je zin in een heerlijke komedie? Dan is Wine Country echt een aanrader! In deze fijne, zomerse film reist Rebecca met haar vriendinnen af naar het zonnige Napa. Deze gezellige reis staat in teken van haar vijftigste verjaardag. Tijdens de reis en onder het genot van een aantal wijntjes ontdekken de vriendinnen dat ze allemaal hun eigen problemen hebben. Het is echt een lekkere must-see!

Filmlocatie(s): Napa, Californië

#7 Eat Pray Love (2010)

De Amerikaanse dramafilm Eat Pray Love hoort ook zeker thuis in dit lijstje met zomerse vakantiefilms! De 40-jarige Liz is net gescheiden en besluit nu voor het eerst in haar leven eens om aan haarzelf te denken. Ze reist naar Italië om te eten, naar India om te bidden en naar Indonesië om lief te hebben. Tijdens deze reis hoopt ze zichzelf te ontdekken. Echt een geweldige film met prachtige filmlocaties!

Filmlocatie(s): Italië, India en Indonesië

#8 Call Me By Your Name (2017)

Een fantastische zomertopper is de film Call Me By Your Name. De zomerse vakantiefilm gaat over de jongen Elio die in de zomer naar de villa van zijn ouders reist om lekker uit te rusten. Eenmaal daar aangekomen zijn z'n ogen al snel gericht op de charmante onderzoeksassistent van zijn vader. De vonk slaat over bij de twee jongens. Met het platteland van de Italiaanse provincie Cremona als decor droom je even helemaal weg!

Filmlocatie(s): De steden Moscazzano, Pandino en Crema in de Italiaanse provincie Cremona

#9 Ibiza (2018)

Take me to Ibiza, is wat jij absoluut gaat zeggen na het zien van deze heerlijke zomerse vakantiefilm. De jonge vrouw Harper wordt voor haar werk op zakenreis gestuurd naar Barcelona. Ze haat haar baan en dit lijkt haar de beste kans om weg te vluchten. Met haar twee beste vriendinnen Nikki en Leah reist ze naar Ibiza, waar ze het nachtleven induiken. Harper valt tijdens hun reis als een blok voor een populaire DJ. Een fijne dramafilm vol met humor!

Filmlocatie(s): New York, Barcelona en het Spaanse eiland Ibiza

#10 The Beach (2000)

Een laatste topper in deze top 10 zomerse vakantiefilms is de avontuurlijke dramafilm The Beach. In de film krijgt Richard (Leonardo DiCaprio) een geheime kaart in zijn bezit. De kaart zou hem naar een paradijselijk strand moeten leiden. Wanneer hij het strand vindt, ontdekt hij een dubieuze commune van een groepje backpackers. Richard besluit zich bij hen aan te sluiten. Een film waarbij je zeker op het randje van je stoel gaat zitten! 


Heerlijk al die films, maar het is nog veel leuker om al deze mooie bestemmingen met eigen ogen te bekijken. Bekijk daarom hier ons aanbod zonvakanties en maak nieuwe herinneringen om bij weg te dromen.

Liefs,

Bebsy