8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Fly drive Amalfi

Ontdek de mooie Italiaanse kuststreek tijdens een goedkope fly drive Amalfi! Deze adembenemende kuststrook werd door beroemde dichters omgedoopt tot ‘de goddelijke kust’. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Je vindt er schilderachtige dorpjes, gele velden vol citroenplanten en schitterende rotspartijen. De hele regio is opgenomen op de Werelderfgoedlijst, vanwege het historisch belang en het vele natuurschoon. En wist je dat de Italiaanse Limoncello uit deze regio komt? Tijdens een fly drive Amalfi ontdek je het allemaal zelf.

Bezienswaardigheden Amalfi

De Amalfikustlijn

De Amalfikustlijn is de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie. Liefhebbers van mooie stranden, natuur en cultuur zijn er zeker aan het juiste adres. De streek is bergachtig en dunbevolkt. Als je een klein stukje het binnenland in rijdt bevind je je al snel tussen de olijfbomen en wijn- en citroengaarden. Op het strand aan de hemelsblauwe zee is het heerlijk ontspannen. ’s Avonds geniet je van een overheerlijk Italiaans diner in de haven van een leuk dorpje. Als dat niet genieten is…

De wandelroute Sentiero dei Dei

De klassieke wandelroute Sentiero dei Dei, de Godenroute, is een zware maar zeer indrukwekkende tocht van het plaatsje Bomerano tot Agerola. Je wandelt door een prachtig groen heuvelachtig gebied met steile trappen en kronkelige paadjes. Onderweg geniet je van een prachtig uitzicht over het Italiaanse binnenland en de zee. Je komt veel mooie plekjes tegen waar je perfect kan picknicken. 

Toon meer bezienswaardigheden

Het stadje Sorrento

De bijzondere stad Sorrento ligt op het gelijknamige schiereiland, naast de indrukwekkende Amalfi kust. Het schijnt dat hier de allerlekkerste citroenen van Italië vandaan komen! Het gezellige centrum is dan ook dé plek om citroenpasta, citroencake of citroensorbetijs te proeven. Ook het strand en de gezellige jachthaven zijn een bezoek waard. Vergeet je niet een flesje Limoncello mee te nemen voor thuis?

Napels

Als je een fly drive Amalfi bij Bebsy boekt, land je op de luchthaven van Napels. Je kan natuurlijk meteen doorrijden naar daar waar je voor gekomen bent. Maar misschien heb je de bekende Italiaanse uitdrukking 'Vedi Napoli e poi muori' (eerst Napels zien en dan sterven) ook wel eens gehoord. De stad telt maar liefst 300 culturele hoogtepunten! Je vindt er behalve pittoreske straatjes en pleintjes ook veel kerkjes, musea en archeologische ruïnes. Op veel plekken geniet je van een prachtig uitzicht op de wereldberoemde vulkaan Vesuvius. Als je in Napels bent moet je ook zeker tijd maken voor een pizza, volgens velen de beste van heel Italië.

Hotels in Amalfi op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Amalfi

360° foto's

Populairste hotels Amalfi