8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie IJsland

Boek bij Bebsy jouw goedkope vakantie IJsland! Het Noorderlicht, geisers en hoge watervallen. Het zijn enkele van de unieke highlights die IJsland zo bijzonder maken. Als bezoeker heb je een ruime keuze aan belevenissen en elk seizoen heeft zijn eigen fascinerende schoonheid. Neem een heerlijk warm IJslands bad in de bekende Blue Lagoon, bezoek de gletsjerlagune voor een waanzinnige zonsondergang of ga duiken bij de Silfra kloof, een wereldplek met meer dan 100 meter zicht! Ook de stad Reykjavik is het ontdekken waard. Bekijk de mooie kerken, kathedralen en botanische tuinen of beklim de beroemde Hallgrimskerk voor een mooi uitzicht. Tijdens een vakantie IJsland kan je écht alle kanten op. Het magische IJsland ligt op slechts drie a vier uur vliegen en is beslist een bestemming waar je eens in je leven geweest moet zijn. 

Bezienswaardigheden Reykjavik

De Blue Lagoon

De Blue Lagoon is misschien wel de populairste attractie van IJsland. Het ligt midden in een lava veld en je geniet er van een prachtig uitzicht. Aan het water wordt een helende werking toegekend, of dat echt zo is laten we aan jou over. Het water met een temperatuur van ongeveer 39 graden werkt in ieder geval erg ontspannend. Blue Lagoon ligt op de route naar Reykjavik en bezoek je gemakkelijk direct nadat je geland bent op het vliegveld. 

Het Noorderlicht

Met een beetje geluk bewonder je tijdens jouw vakantie IJsland het indrukwekkende Noorderlicht. Dit bijzondere natuurfenomeen is zichtbaar op plekken waar weinig lichtvervuiling is, wanneer er weinig wolken zijn en het geen volle maan is. In IJsland heb je de meeste kans in de maanden oktober tot en met maart. Het is prachtig!

Toon meer bezienswaardigheden

De waterval Gullfoss

Geniet van een adembenemend schouwspel bij de waterval Gullfoss, onderdeel van de rivier Hvita. Het wordt gezien als de mooiste waterval van IJsland, iets wat Bebsy alleen maar kan beamen. Het water stort zich 32 meter de diepte in, verdeeld over verschillende niveaus. De waterval Gullfoss is onderdeel van de beroemde Golden Circle route. 

De hoofdstad Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de meest Noordelijke stad ter wereld. Het is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van het bijzondere eiland. De stad heeft zo'n 180.000 inwoners, waardoor je soms het gevoel hebt in een dorp te zijn. Schijn bedriegt, want het is een geweldige en hippe stad die een hoop te bieden heeft aan haar bezoekers! In Reykjavik vind je verschillende thermale baden waar je heerlijk kunt ontspannen. Breng ook eens een bezoek aan de prachtige kerken, kathedralen en de botanische tuinen, waar je unieke plantensoorten welke alleen op IJsland voorkomen kunt bewonderen. In het centrum vind je bovendien veel restaurants, café's en trendy winkels. 

De Silfra Kloof

Snorkelen in IJsland? Dat kan zeker wel! Het is koud, maar je krijgt er zeker wat heel bijzonders voor terug. In het prachtige Pingvellir National Park ligt een van de mooiste snorkellocaties ter wereld. Precies op deze plek ontmoeten de tektonische platen van Amerika en Europa elkaar. Je geniet er van een zicht tot wel honderd meter! Goudgele rotsen, groene algen en helderblauw water komen vormen een prachtig onderwater plaatje. 

Hotels in Reykjavik op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Reykjavik

360° foto's

Populairste hotels Reykjavik