9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Isreal

Israël behoort zonder twijfel tot een van de meest bijzondere landen ter wereld. Het is een land waar culturen samenkomen en ontzettend veel te ontdekken is. Wat dacht je van drijven op de dode zee, een bezoek brengen de heilige stad Jeruzalem of lekker genieten in de moderne stad Tel Aviv? Daarnaast heeft het land ook nog prachtige nationale parken met wonderschone watervallen. Zoals je ziet, er is voor ieder wat wils. Boek jouw goedkope stedentrip Israël voor een onvergetelijke ervaring!

Cultuur van Israël

Israël heeft een zeer rijke geschiedenis en dat komt nog steeds terug in het dagelijks leven. Bijbelverhalen komen hier tot leven en de talrijke antieke steden geven een goed beeld van het verleden. Israël is namelijk nog best traditioneel en de Israëliërs hebben een sterk verbondenheidsgevoel. Familie betekent dan ook alles voor ze. Het merendeel van de bevolking is Joods en dat zie je terug in de gewoontes. Zo vindt in Israël van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag de sabbath plaats. Dan sluiten de winkels en stopt het openbaar vervoer. Toch zie je dat de grote steden hier steeds minder aan mee doen. Israël is de laatste jaren namelijk steeds moderner geworden. De mix van oud en nieuw maakt een reis door Israël leuk voor jong en oud.

Praktische informatie Israël

Taal: De officiële taal is Israëlisch, maar Engels wordt ook door vrijwel iedereen gesproken en verstaan.
Munteenheid: De munteenheid is de Israëlische sjekel. Let erop dat je bankprofiel op ‘internationaal’ staat, zodat je ook buiten Europa kan pinnen.
Tijdsverschil: In Israël is het één uur later.
Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht. Door de GGD wordt echter wel een inenting tegen hepatitis A en DTP aangeraden. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Je hebt een reisstekker nodig als je gebruik wilt maken van de stopcontacten in Israël.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Check vooraf altijd of deze nog langer dan 6 maanden geldig is bij terugkomst. 
Visum: Je hebt een toeristenvisum nodig om Israël in te reizen. Deze is gratis en krijg je bij aankomst op de luchthaven. Dit visum is 3 maanden geldig.

De Israëlische keuken

Als je van eten houdt dan ga je Israël helemaal geweldig vinden! De Israëlische keuken is een mix van Midden-Oosterse invloeden, veel gerechten kennen hun oorsprong in buurlanden, en Europese invloeden van immigranten. Geniet van verschillende vlees of visgerechten en heerlijke zoetige toetjes. Wat je zeker moet proberen is Shakshuka een gerecht met tomaat en ei, gevulde wijnbladeren Sarma, natuurlijk een broodje Falafel, een soort broodpannenkoek genaamd Malawach en het kaasdessert Kanafeh. Succes gegarandeerd! Het is mogelijk om water uit de kraan te drinken, maar je kan natuurlijk ook flesjes water kopen als je dat prettiger vindt. 

Hotels en appartementen in Israël

Israël biedt een grote verscheidenheid aan accommodaties. Dat zie je terug in de selectie die Bebsy heeft voor jou gemaakt. Van basic en schoon tot luxe en zeer modern. In Israël is er altijd wel een accommodatie die je goed zal bevallen. Laat je betoveren tijdens een citytrip Israël.

Stedentrip Israël 

Lees hier meer over een stedentrip Tel Aviv.

Hotels in Israel op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Israel

Populairste hotels Israel