9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Zweden

Zweden is een geweldig vakantieland. Je vindt er behalve schitterende bossen, stranden en ongerepte natuur ook een prachtige hoofdstad. Stockholm is gebouwd op meerdere eilanden en wordt door velen één van de mooiste steden van de wereld genoemd. Bewonder de gezellige marktpleinen, pittoreske huisjes en sfeervolle straatjes van het middeleeuwse centrum, dat omringd wordt door meren en rivieren. Boek een goedkope vakantie Zweden en ontdek het zelf!

Zweedse cultuur

Zweden is één van de rijkste en meest ontwikkelde landen van de wereld. De levenstandaard is hoog en het onderwijs is er helemaal gratis. Zweden hebben over het algemeen liefde voor de natuur, aandacht voor het milieu en respect voor de regels. In het weekend of in de vakantie zijn kamperen en skiën populaire vrijetijdsbestedingen. Sport is ongekend populair; er wordt volop geijshockeyd, geschaatst en gevoetbald. Het land heeft daarnaast een aantal grote merken voortgebracht. Wist je dat Pippi Langkous, IKEA, ABBA en H&M allemaal uit Zweden komen?

Praktische informatie Zweden

Taal: De officiële taal is het Zweeds. Dit is net als het Nederlands een Germaanse taal, waardoor sommige woorden je misschien wel bekend voorkomen. De meeste Zweden beheersen de Engelse taal erg goed.
Munteenheid: Zweedse Kroon.
Tijdsverschil: Geen.
Vaccinaties: Er zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Neem contact op met de GGD voor actuele informatie.
Reisstekkers: Niet nodig als je in Nederland of België woont.
Reisdocument: Je dient in bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort of Europese identiteitskaart. Check vooraf altijd of deze nog geldig is tot na het verblijf.

Eten en drinken in Zweden

In Zweden wordt er zowel met de lunch als in de avond warm gegeten. Als je van vis en wild houdt dan staat je veel lekkers te wachten. Dit wordt vaak gegeten met zelf-geplukte bessen en paddenstoelen. Ook knäckebröd en brood wordt bij de warme maaltijd gegeten. Andere bekende Zweedse gerechten zijn smörgåsbord (een uitgebreid buffet met veel vis en vlees),köttbullar (Zweedse gehaktballetjes),Falukorv (worst) en semla (een gebakje met amandelpasta). Het heerlijke kanelbulle (kaneelbroodje) mag je als zoetekauw echt niet overslaan.

Hotels in Zweden

Bebsy heeft een aantal goede deals naar de Zweedse hoofdstad voor je klaar staan. De hotels zijn vaak voorzien van een moderne inrichting en een luxe uitstraling. Een lekker en gezond ontbijt is vrijwel altijd inbegrepen. Bekijk hier een overzicht van alle hotels in Zweden en maak binnenkort kennis met dit adembenemende stukje Europa!

Stedentrip Zweden

Bekijk hier meer informatie over een stedentrip Stockholm.

Hotels in Zweden op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Zweden

Populairste hotels Zweden