8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Zakynthos

Al eens nagedacht over het boeken van een goedkope vakantie Zakynthos? Dit Griekse eiland is er een dat je zeker eens gezien moet hebben. Zakynthos wordt ook wel ‘Il fiori di Levante’ genoemd, oftewel 'de bloem van het oosten'. Dat is niet voor niks, want je vindt er een geweldige mix van prachtige bloemen, planten, groene bergen en mooie stranden. De pittoreske dorpjes en de heerlijke keuken maken je vakantie helemaal compleet. Ga lekker luieren aan het strand, geniet van eindeloze wandelingen of ga uitgebreid lunchen bij een taverne. Boek een vakantie Zakynthos bij Bebsy en maak kennis met dit prachtige eiland! 

Bezienswaardigheden Zakynthos

De standen van Zakynthos

Ben je gek op witte stranden aan een helderblauwe zee? Dan word je op Zakynthos zeker niet teleurgesteld. Het eiland heeft een indrukwekkende kustlijn vol met heerlijke plekjes. Naast de toeristische stranden met vertier vind je er ook een grote hoeveelheid aan rustige idyllische stranden. Het meest gefotografeerde strand is Navagio beach. Deze prachtige baai wordt ook wel ‘Shipwreck beach’ genoemd omdat hier in 1980 een boot is vastgelopen. Het wordt vaak één van de mooiste stranden van heel Griekenland genoemd.

Zakynthos-stad

Zakynthos-stad is de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Vroeger werd het ook wel het ‘Venetië van het Zuiden’ genoemd. Door de aardbeving in 1953 is de hele stad bijna verwoest, maar de stad heeft nog steeds een erg gezellige uitstraling. Maak er eens een wandeling langs de prachtige pleinen, kerken, leuke winkels en het amfitheater. Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de heuvel Bochalis. Zeker de moeite waard! 

Toon meer bezienswaardigheden

Schildpadden spotten

Rond het eiland Zakynthos leeft de schitterende Caretta-Caretta schildpad. Wat deze soort zo bijzonder maakt is de doorsnede, van ongeveer 1 meter! Vanaf het eiland worden verschillende boottochten georganiseerd naar het leefgebied van de schilpadden. Ook op het vaste land heb je de kans om een schildpad tegen te komen, bijvoorbeeld bij de stranden Marathonissi en Gerekas. 

De Blauwe Grotten

Voor een hele bijzondere ervaring maak je een boottocht naar de Blauwe Grotten, die hun naam danken aan de indrukwekkende blauwe kleuren. De blauwe gloed wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van het zonlicht op het water. Tijdens een duik in het water lijkt je huidskleur zelfs blauw! Vooral vroeg in de ochtend zijn de kleuren werkelijk spectaculair. Dagelijks vertrekken vanuit Aghios Nikolaos verschillende boten naar de grotten. 

De badplaats Agios Sostis

In het zuidoosten van Zakynthos ligt de bijzondere badplaats Agios Sostis. Het heeft een gezellig centrum met leuke winkeltjes, restaurants en natuurlijke stranden. Vanuit de kust zie je het gelijknamige eilandje liggen, dat voorheen nog onderdeel was van het vaste land. Door een zware aardbeving raakte het kleine deel los, maar tegenwoordig is het eiland met een houten brug weer verbonden aan het vaste land. Overdag is het een heerlijke plek om te ontspannen en ’s avonds worden er regelmatig leuke feesten georganiseerd. 

Hotels in Zakynthos op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Kreta

360° foto's

Populairste hotels Zakynthos