9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Vakantie Thailand

Een vakantie Thailand staat voor veel mensen op de bucketlist. Het is zo'n bestemming waar je minstens een keer geweest moet zijn. Dit tropische paradijs is dan ook de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit. Het geweldige klimaat, het blauwe water en het heerlijke Thaise eten trekken veel diverse reizigers aan. Natuurlijk zijn ook de indrukwekkende tempels en de bijzondere natuur het ontdekken meer dan waard. Boek jouw goedkope vakantie Thailand en geniet van een zonnige vakantie. Welkom in Thailand!

Praktische informatie Thailand

Taal: Iedereen in Thailand spreekt Thais. In toeristische bestemmingen spreken de meeste lokale mensen een woordje Engels. 
Munteenheid: Baht. 1 euro staat ongeveer gelijk aan 35,8800 Baht. Houd rekening met de huidige wisselkoers. 
Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil 6 uur.
Vaccinaties: Uiterlijk 2 maanden voordat je naar Thailand gaat, dien je je inentingen te hebben gehaald. Ook zijn er vaccinaties reis- en persoonsgebonden. Neem voor actuele informatie over deze vaccinaties contact op met GGD.
Reisstekkers: Ook al hebben veel hotels stopcontacten waar ook Nederlandse stekkers in passen, is het toch verstandig om een wereldstekker mee te nemen voor het geval het niet zo is. 
Reisdocument: Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort. Om Thailand in te komen heb je een paspoort nodig dat na vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is. Een visum is bij een verblijf tot 30 dagen niet nodig.

Eten in Thailand

Tijdens een vakantie Thailand eet en drink je heerlijk en goedkoop. De basis van de Thaise maaltijd wordt gevormd door rijst of noedels met daarbij verse groenten en vis, vlees of vegetarische opties. Sommige gerechten kunnen vrij pittig zijn, maar kunnen ook minder pittig gemaakt worden als je daarom vraagt. Ook internationale gerechten als spaghetti en friet staan vaak op de menukaart. In Thailand vind je veel eetkraampjes op straat. Over het algemeen zijn deze kraampjes vrij betrouwbaar, maar kijk toch goed uit of ze hygiënisch zijn en of het er vers uitziet voordat je er iets koopt. In de regel eet je beter de eerste week in een restaurant en proef je daarna van de lekkernijen die op de straatkraampjes worden aangeboden.

Drinken in Thailand

Drink tijdens je vakantie Thailand alleen water uit flessen. Van water uit de kraan kan je namelijk ziek worden. Flessen met drinkwater zijn bijna overal te koop. Controleer altijd goed of de dop van de fles nog dicht zit. Let ook altijd op of je bestelde groente is gewassen in mineraalwater en niet in kraanwater. Bij veel restaurants in Thailand wordt dit aangegeven. Vraag ook of de ijsblokjes in je drinken gemaakt zijn van mineraalwater. 

Hotels in Thailand

Bebsy heeft voor jou de allerbeste deals uitgezocht met de juiste prijs-kwaliteitverhouding: van eenvoudige en nette hotels tot super-de-luxe vijfsterrenhotels. Bekijk hier het volledige overzicht van hotels in Thailand en kies de vakantie Thailand van je dromen!

Vakantie Thailand

Bebsy biedt de volgende vakanties aan in Thailand:

Vakantie Phuket

Hotels in Thailand op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Thailand

Populairste hotels Thailand