9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Game of Thrones in Dubrovnik

2020-12-17

Ben jij fan van Game of Thrones? Ga dan voor een stedentrip Dubrovnik van Bebsy! Dubrovnik is het decor geweest van de beroemde serie en dat merk je gelijk. Zodra je de stad binnenstapt, lijkt het net alsof je in Game of Thrones bent beland! Lees snel verder en kom achter de leukste Game of Thrones in Dubrovnik bezienswaardigheden en mis niets. 

Game of Thrones in Dubrovnik #1. Pile Bay

Tijdens je Game of Thrones tour Dubrovnik moet je Pile Bay hebben gezien. Pile Bay is een baai aan de westkant van het oude centrum. Het ligt tussen het Bokar Fort en het Fort Lovrijenac. Vanaf de baai heb je dan ook een mooi uitzicht over beide forten en de Adriatische Zee. In Game of Thrones komt Pile Bay meerdere keren naar voren. Verschillende hoeken van de baai hebben als verschillende plaatsen dienstgedaan in King’s Landing Dubrovnik. Zo komt de baai in aflevering 1 van seizoen 6 naar voren wanneer de Lannisters Cersei’s dochter Myrcella naar Drone sturen en wanneer Cersei Myrcella’s terugkomst afwacht. Het westelijke gedeelte van de baai ken je als Blackwater Bay, het water waar King’s Landing aan ligt en de locatie van de Battle of the Blackwater. In het laatste seizoen speelt deze baai ook een grote rol: hier neemt Jon Snow definitief afscheid van zijn familie om terug te keren naar Castle Black. Kortom, voel de sfeer van Game of Thrones in Dubrovnik en bezoek Pile Bay! 

Game of Thrones in Dubrovnik #2. Fort Lovrijenac 

Game of Thrones in Dubrovnik zie je helemaal terug bij Fort Lovrijenac, ookwel St Lawrence Fort genoemd. Het fort is gelegen op een klif van 37 meter hoog en kijkt uit over het water én over de stad zelf. Als het goed is, ken je het fort als Red Keep in King’s Landing Dubrovnik. Het fort is door de serie heen meerdere keren te zien. Zo zie je het fort vaak op de achtergrond en wordt Joffrey’s Name Day hier gevierd met toernooien. Tijdens je Game of Thrones tour Dubrovnik is het echt een aanrader om Fort Lovrijenac te bezoeken! 

Game of Thrones in Dubrovnik #3. Lokrum 

Niet alleen wordt Game of Thrones in Dubrovnik opgenomen, ook het eiland Lokrum komt aan de beurt. Dit prachtige eilandje ligt voor de kust van Dubrovnik. Ooit was het de quarantaine zone van de stad, maar tegenwoordig is het een groot groengebied waar zowel toeristen als locals graag komen om te genieten van de rust. Het eiland bezoek je gemakkelijk met de veerpond vanuit Dubrovnik. Deze doet er slechts 15 minuten over. Game of Thrones fans herkennen het eiland waarschijnlijk als de stad van Qarth. In aflevering 5 van seizoen 2, ‘The Ghost of Harrenhal’, bezoekt Daenerys de rijke mensen van de stad. Dit is gefilmd in het klooster van Lokrum. Ga dus niet alleen voor een Game of Thrones tour Dubrovnik, maar bezoek ook de locaties buiten King's Landing. Zo wordt Game of Thrones in Dubrovnik pas echt een succes! 

Game of Thrones in Dubrovnik #4. Gradac Park

Tijdens je Game of Thrones tour Dubrovnik is een bezoek aan Gradac Park ook echt de moeite waard. Dit park ligt ten westen van het oude centrum en werd in 1898 opgebouwd. Dit is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het prachtige uitzicht op het Fort Lovrijenac en de stad zelf. In Game of Thrones is het park vooral bekend geworden als de locatie van de Purple Wedding. Ook de scene waar Sansa uit King’s Landing wegvlucht is hier opgenomen. Dat maakt van Gradac Park een belangrijk punt van Game of Thrones in Dubrovnik.

Game of Thrones in Dubrovnik #5. Jezuïtentrap

Op nummer 5 van Game of Thrones in Dubrovnik staat de Jezuïtentrap. Deze trap vind je in het centrum van King's Landing Dubrovnik en is gebaseerd op de Spaanse Trappen in Rome. Tijdens je Game of Thrones tour Dubrovnik moet je deze bezienswaardigheid bezocht hebben! Deze trappen hebben namelijk voor een van de meest memorabele scènes in King's Landing Game of Thrones gezorgd. Echte fans zullen ze dan ook gelijk herkennen. Deze trappen gaan namelijk naar de Great Sept of Baelor. De trappen waren te zien in aflevering 1 van seizoen 5, waar de bevolking van King’s Landing samenkwam ter ere van Tywin Lannister. Toch is er nog een bekendere scène hier opgenomen. De meest memorabele scène op de trap speelde zich af in aflevering 10 van seizoen 5. De aflevering van de walk of shame! In deze scène begint Cersei vanaf de trappen aan haar naakte boetewandeling terug naar de Red Keep, nadat ze in de Great Sept of Baelor vast was gezet. Maak jij ook een walk of shame? 

Game of Thrones in Dubrovnik #6. Dominicaans Klooster

Last but not least. Je ontdekkingstocht naar Game of Thrones in Dubrovnik is pas echt compleet met een bezoek aan het Dominicaanse Klooster. Klinkt dat niet bekend? Klopt! Het is niet een van de bekendste locaties in King's Landing Dubrovnik, maar wel een hele mooie. Dit klooster is namelijk een van de grootste Gotische gebouwen aan de oostkust van de Adriatische Zee en had een belangrijke beschermfunctie. In dit klooster ontdek je vele waardevolle sieraden en kunst uit de 15e eeuw. Gaaf toch? In King's Landing Game of Thrones herken je dit klooster misschien van aflevering 5 van seizoen 2. Hier wordt het protest tegenover de Lannisters aangewakkerd, waarbij een priester bovenaan de trap een toespraak tegen de koninklijke familie houdt. Dit is echt een bezoekje waard tijdens jouw Game of Thrones Dubrovnik tour. 


Zoals je ziet is er ontzettend veel Game of Thrones in Dubrovnik te ontdekken. Als echte Game of Thrones fan moet je dus zeker eens naar Dubrovnik. Boek nu een goedkope stedentrip Dubrovnik bij Bebsy en ontdek Game of Thrones in Dubrovnik!

Liefs,

Bebsy