8,7
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Stedentrip Edinburgh

Boek vandaag nog jouw stedentrip Edinburgh en ontdek de bijzondere Schotse hoofdstad! Edinburgh is dankzij de rijke historie voorzien van prachtige kastelen, middeleeuwse straatjes en bijzondere kerken. Ook barst het er van musea, kan je er uitstekend shoppen en is de stad vaak het decor van leuke festivals. In een van de vele pubs en cafés maak je kennis met de beroemde Schotse gastvrijheid en cultuur. Een stedentrip Edinburgh is er een die je niet wilt overslaan!

Bezienswaardigheden Edinburgh

Edinburgh Castle

Het kasteel is de bekendste en misschien ook wel de mooiste trekpleister van Edinburgh. Het heeft een prachtige ligging, op de vulkanische rots Castle Rock. Ga zeker langs voor een rondleiding waarbij je meer leert over de intrigerende geschiedenis en geheimen van het kasteel.

De Royal Mile

De Royal Mile is de oude straat van Edinburgh. De straat is ongeveer één mile lang (1,6 km) is en loopt van Edinburgh Castle naar het Koninklijk Paleis Holyroodhouse. Je vindt er een aantal leuke bezienswaardigheden zoals het museum van optische illusies 'Camera Obscura', de St. Giles Kathedraal en de Whisky Experience. Ook liggen er veel leuke winkels, restaurants en pubs. 

Toon meer bezienswaardigheden

De St. Giles Kathedraal

De prachtige St. Giles Kathedraal staat midden in de stad. Dankzij de hoge toren en fraaie versieringen is het een van de opvallendste gebouwen in de stad. Eenmaal binnen ontdek je pas echt wat de kathedraal zo bijzonder maakt: je vindt er prachtige kunstwerken met Schotse invloeden (engeltjes met doedelzakken), fraaie kapellen, indrukwekkende gedenktekens en de mooiste glas-in-lood ramen die je ooit hebt gezien!

De Closes

De zogenaamde 'Closes' zijn een wirwar aan kleine straatjes en steegjes. Je vindt het bijzondere gebied in een visgraatpatroon om de Royal Mile heen. In de kleine, opgestapelde huisjes woonden vroeger honderden mensen. Onder de straatjes ligt een verborgen gangenstelsel. Sluit zeker aan bij een wandeling met gids, waarbij de vele duistere geheimen en verhalen van honderden jaren geleden verteld worden. Een must als je meer over Edinburgh en de voormalige bewoners wilt weten.

Het Edinburgh Festival

Edinburgh Festival is de verzamelnaam voor verschillende culturele festivals, die elk jaar in augustus worden gehouden. Liefhebbers van films, kunst, tradities, boeken, muziek, dans en toneel genieten er van een geweldig spektakel! Bereid je goed voor, want er is zo veel te zien dat het soms lastig kiezen is. Het festival wordt steeds populairder en trekt ieder jaar meer bezoekers. 

Hotels in Edinburgh op de kaart

Weer & klimaat

Gemiddelden voor Edinburgh

360° foto's

Populairste hotels Edinburgh