9,0
Winnaar 2018
Veilig betalen via

Ga jij voor een harde of zachte koffer?

2018-06-08

Je hebt jezelf vast wel eens de vraag gesteld: neem ik een harde of zachte koffer mee? Er is geen standaard antwoord op deze vraag. Het verschilt per reis welke koffer je het best mee kan nemen. Beide koffers hebben namelijk hun voordelen en nadelen. In dit blog vergelijken we zachte en harde koffers en welk exemplaar het best bij welke reis past.

Wat ik belangrijk vind:Harde kofferZachte koffer
Veel kleding meenemenJaJa
De koffer moet groter kunnen wordenNeeJa
Mijn spullen moeten extra goed beschermd zijnJaNee
Een lichte kofferNee

Ja

Koffers en reizen met het vliegtuig

Reis je met het vliegtuig? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je spullen veilig en heel aankomen. Een harde of zachte koffer kan tijdens het reizen met het vliegtuig een groot verschil maken.

Reizen met het vliegtuig en een harde koffer

Airplane proof. Een harde koffer is vliegtuigproef, dit wil zeggen dat hoe hard de bagagemedewerker je koffer ook op de band gooit, je spullen beschermd zullen blijven. Ook als er onverhoopt nattigheid bij je bagage komt, blijven je spullen in de koffer goed droog. Wat de nadelen dan zijn van een harde koffer? Deze is vaak een stuk zwaarder en zal ook de nodige krassen opvangen. Maar ja, liever op je koffer dan op je souvenirs, right?

Reizen met het vliegtuig en een zachte koffer

The inside matters. Hiermee bedoelen we dat het belangrijk is wát je vervoert in je zachte koffer. Een zachte koffer beschermt natuurlijk ook je dierbare spullen, maar vervoer je breekbare spullen? Dan raden we je geen zachte koffer aan. Mocht je alleen een zachte koffer hebben dan zijn er wel oplossingen om je breekbare spullen veilig te vervoeren. Probeer deze bijvoorbeeld goed tussen kleding te stoppen voor wat extra bescherming. Het grootste voordeel van reizen met een zachte koffer? Het volume van de koffer is vaak te vergroten. Hierdoor kan je die extra souvenir voor opa Jan juist wél meenemen. Ook is het lichte gewicht van de koffer een leuke bijkomstigheid. Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren strenge kilogramregels. Met een lichte koffer kan je meer kilogram besteden aan je kleding en schoenen. Dus ga jij met het vliegtuig op stedentrip of zonvakantie en neem je veel kleding mee? Dan is een zachte koffer nog niet z’n slecht idee!

Welke koffer gaat het langst mee?

Een harde koffer is vaak hoger geprijsd dan een zachte koffer. Het is echter wel een goede investering als je veel met het vliegtuig reist. Koffers krijgen namelijk veel te verduren tijdens hun reis in het vliegtuig. Een zachte koffer is over het algemeen lager geprijsd dan een harde koffer. Dat wil niet zeggen dat goedkoop duurkoop is. Wanneer je niet zo vaak reist, voldoet een zachte koffer ook prima. Tegenwoordig worden de zachte koffers ook steeds steviger gemaakt en zit er nog nauwelijks verschil tussen een harde en zachte koffer op dit gebied. Wel is het zo dat een zachte koffer bij veel gebruik eerder zal slijten. Vind je het belangrijk dat je koffer er netjes uitblijft zien? Dan is een harde koffer het antwoord voor jou.


Tijdens je zoektocht naar de perfect koffer heb je vast gezien dat er verschilende maten koffers zijn. Welk formaat past er nu bij jou en je vakantie? Daar helpen wij je graag mee! Lees hier alles over de verschillende maten koffers.