8,3
Winnaar 2018
Veilig betalen via
  1

  5 tips voor een stedentrip Milaan

  2017-05-08

  In het veelzijdige Milaan kan het Italiaanse gevoel voor schoonheid je onmogelijk ontgaan. De stad wordt gekenmerkt door stijlvolle winkels, een sprankelende taal en ontelbaar veel sfeervolle eetgelegenheden. Bebsy-medewerkster Ezra vloog afgelopen weekend naar het noorden van Italië en verzamelde haar beste tips voor een stedentrip Milaan.

  #1. Mis de Duomo in Milaan niet

  Je denkt misschien dat je de indrukwekkende Duomo niet kán missen; het is immers de blikvanger van de Milaan. Maar wist je dat je ook omhoog kan klimmen, naar het dakterras van de kathedraal? Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht over het plein 'Piazza del Duomo' en andere delen van de Italiaanse modestad. Het dakterras bereik je via een smalle wenteltrap van 500 treden of via de lift. De Duomo van Milaan is na de Sint-Pieter in Rome en de kathedraal van Sevilla de grootste kathedraal ter wereld. Vergeet ook niet een bezoek aan het bijbehorende museum te brengen. Het is aan te raden om tickets voor de Duomo, het dakterras en het museum vooraf te kopen. Zo voorkom je lang wachten in de rij.

  Milaan - Duomo Santa Maria Nascente
  De Duomo kathedraal gefotografeerd vanaf Piazza del Duomo in Milaan.


  #2. Wandel door de kunstenaarswijk Navigli in Milaan

  Het prachtige Navigli is de wijk rondom de oude kanalen van de stad. Vroeger diende deze kanalen voor het vervoeren van stenen voor de bouw van de Duomo. Tegenwoordig is Navigli een echte kunstenaarswijk vol met antiekwinkels en ateliers. Ook vind je er veel leuke restaurants, terrasjes en uitgaansgelegenheden. Stap uit bij metrostation 'Porta Genova' en flaneer net als de Milanezen langs de grachten. Daarna schuif je aan voor een gezellige aperitivo of een diner aan het water.

  Milaan - Navigli
  De wijk Navigli in Milaan.


  #3. Huur een fiets in Milaan

  Misschien heb je wel eens gehoord dat het verkeer in Italië niet veilig is en dat fietsen er wordt afgeraden. Milaan heeft de afgelopen jaren echter flink geïnvesteerd in fietsvoorzieningen. Zo zijn er in het centrum veel fietspaden en fietszones aangelegd. Hier mogen alleen voetgangers en fietsers komen. Ook is er een fietsplan met 103 verschillende fiets-stations opgezet. Bij zo'n station kan je een dagkaart kopen voor het huren van een fiets. En die fiets kan je dan weer op ieder station inleveren. Ideaal toch? Let op: je hebt hier een creditcard voor nodig. Op de fiets leer je Milaan snel en gemakkelijk kennen!

  Milaan - Fiets
  De grachten van Milaan.


  #4. Bezoek Casa Verdi in Milaan

  Het unieke Casa Verdi werd 1899 opgericht door de Italiaanse componist Giuseppe Verdi, met als doel om arme Italiaanse muzikanten bij elkaar te brengen. Tegenwoordig leven er bijna 60 muzikanten, operazangers, ballerina's en dirigenten in dit historische monument. Casa Verdi heeft een klein museum dat je kan bezoeken. Een echte aanrader voor als je de vele gezichten van Milaan wilt leren kennen. Daarna wandel je gemakkelijk naar Corso Vercelli en Via Dante, waar je eindeloos kan winkelen.

  Milaan - Casa Verdi 2
  Casa Verdi in Milaan.


  #5. Relaxen in Parco Sempione in Milaan

  Een bezoek aan stadspark Parco Sempione is een must als je Milaan goed wilt leren kennen. Het park werd aan het einde van de 19e eeuw aangelegd en heeft een oppervlakte van ongeveer vierhonderdduizend m2. Je kan er heerlijk wandelen door de groene omgeving of genieten van een drankje op het terras. In het park vind je een prachtig versierde arena, een kunstmuseum en een kasteel.

  Milaan - Parco Simpione
  Parco Simpione, het stadspark van Milaan.


  Veel plezier in Milaan!


  Meer over Bebsy-talent Ezra

  Benieuwd wie al die mooie vakanties afhandelt? Zie hieronder: Ezra! Dagelijks onderhoudt ze contact met onze partners en zorgt ze ervoor dat alle tickets op de juiste manier vastgelegd worden. Ze laat zich graag inspireren door haar werk, want regelmatig is ze volop genietend te vinden op een van onze mooie bestemmingen!

  EzraEzra tijdens haar stedentrip Milaan.